kepsnys su svogūnų plutele 1,8 kg kumpio, 4-5 svogūnų, 4 šaukštų pomidorų tyrės, 1 trynio. 100g fermentinio sūrio, 1/2 citrinos žievelės, pipirų, petražolių, druskos, aliejaus kepti. MARINATUI: 1/2 obuolių acto, 5 šaukštų pomidorų tyrės, 1/2 citrinos sulčių, pipirų, druskos.
marinate kumpį marinuoti parą. Tada kartu su visu marinatu kumpį dėti į skardą ir kepti 1,5 val vis apliejant susidariusiu skysčiu. (mes kepėme iš pradžių rankovėje, tai nelaistėme).
keoptuvėje pakepinti svogūnus, įdėti pomidorų tyrės, prieskonių. Kai masė atvės, įleisti trynį, tarkuotą sūrį, citrinos žievelę tarkuotą, petražoles ir viską išmaišyti.
įpjauti keliose vietose kumpį, prikimšti ta svogūnų mase, likusią svogūnų masę užtepti ant viršaus ir kepti dar apie 1 val.
patiekti karštą su bulvėmis, svogūnais, morkomis.
Papildyta:troskinta vista vista supjaustyt gavaliukajs,pamarinuot,apkept pavoliota miltuose,tada i puoda sviesto,sluoksni svogunu,sluoksni morku,vista ,vandens,krapu,petrazoliu ir troskinam,supilam 200gr. grietineles ir sauksta miltu
Papildyta:farso pyragas 400gr. farso
150gr. grybu
300gr. kopustu
1 poras 2 galvutes svoguno
viska pakept keptuvej,tada prieskoniai,sojos padazas,ir 2 tryniai ,ismaisyti,deti ant sluoksniuotos teslos laksto,susukti,aptepti kiausinio plakiniu,uzbarstyti sezamo,ir kepti 35 min. 180 laipsniu karsty