Įkraunama...
Įkraunama...

Patamsėję paakiai

Sveikos, mamos,
nuo dukrytės gimimo mane neramina patamsėję jos paakiai. Kai bandžiau paklausti savo gydytojos, ar tai normalu, ji liepė pažiūrėti į jos paakius - anot jos, jos paakiai visuomet tamsūs... Manes tai nenuramino... Visą laiką turime problemėlę retai tuštintis. Dviejų su puse metukų sirgo atopinu dermatitu (anot dermatologės - nustatė iš žvilgsnio), kuris kaip staiga prasidėjo, taip staiga ir (po 4 mėnesiukų) dingo. Antibiotikų pirmą kartą gavo tik 2,5 metukų.
Taigi, vieną dieną užėjome į vaistinę ir vaistininkas, atidžiai nužiūrėjęs dukrytę, paklausė, ar mes neturime problemų su žarnynu. Pasakiau, kad lyg ir ne, bet jis tik palingavo galvą ir pasakė, jog patamsėję paakiai reiškia blogą žarnyno veiklą g.gif .
Šiame forume skaičiau, kad tai galėtų būti dėl žemo hemoglobino kiekio. Aišku, mano dukrytė linkusi į pažemintą HMG kiekį, bet kai jį pasikeliame, paakiai vistiek lieka tokie patys, kokie ir buvo.

Prašau, atsiliepkite mamos, kurios turi panašią situaciją, gal ką nors esate kitka girdėjusio blush2.gif
Atsakyti
Gali jie tiesiog tokie buti be jokios patologijos...O seimoje pas nieka nera tamsiu paakiu?
Atsakyti
sveiki. pas mano dukra ta pati probema. nuo pat kudikystes sunkiai tustinosi, paskui lyg aprimo, o pastaruosius pora metu tai vaiksto pajuodusiais paakiais, tustinasi kas 2 dienos pasodinta ant dietos, jokiu sokoladu, bandeliyu ir t.t. na ta prasme atskirta nuo tokio maisto kuris kietina vidurius. bet problema niekur nedingo. jau 3 kartus ejom pas gastroenterologa, bet vis liepia palaukt. jau nervintis pradedu, nes jai užeina kad pilva skauda, arba pavalgiusi visa isbala. tiesiog nebežinau nei kur kreiptis nei ka daryti. verysad.gif g.gif blink.gif gal pas kuria nors is jusu panasus simptomai vaikuciui yra buve?
Atsakyti
Mano pusseseriai nuo gimimo ir tamsus paakiai. Jai nustate kad kazkas blogai su zarnynu- retai ir sunkiai tustinosi, veliau atsirado ir odo problemos - ji papilkejo, prarado spindesi. Mergytei buvo spec dieta nustate, gere probiotikus. Dabar jai jau 10 metu- ji visiskai sveika mergyte, problemu neliko.
Atsakyti
Sveikutes hi.gif turiu ir as sia problema blush2.gif as pati,ne mano mazius 4u.gif
nuo kudikystes mano paakiai tamsus,net labai,ir dabar vaikystes nuotraukose kai paziuriu net klaiku doh.gif siaip del to nepamenu kad butu mane pas gydytojus vede,tik veliau paauglysteje kai net svetimi zmones eme klausineti ar turiu rimtu sveikatos problemu,nuejau del to pas gyd,tai itare ir sirdi,nuovargi,stresa doh.gif kraujas visada buvo geras, mirksiukas.gif bet niekada neteko girdeti kad del pajuodusiu paakiu gali buti kaltas zarnynas g.gif tiesos gal ir yra nes sunkumu su zarnynu yra blush2.gif
Atsakyti
Aš girdėjau, kad tai gali būti susiję su kepenimis g.gif bet gydytojas manau tiksliausia nustatytų priežastį thumbup.gif
Atsakyti
Aš irgi girdėjau,kad patamsėję paakiai dėl kepenų, bet pvz. mano vaikas ilgai neužmiega, maniau gal dėl to.Nuvedžiau pas gydytoją, padarė šlapimo tyrimą, viskas normoj, tik parekomendavo Floradix geležies preparatą. Dabar lyg ir nebepatamsėję 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamize @ 2008 03 29, 16:05)
Aš irgi girdėjau,kad patamsėję paakiai dėl kepenų, bet pvz. mano vaikas ilgai neužmiega, maniau gal dėl to.Nuvedžiau pas gydytoją, padarė šlapimo tyrimą, viskas normoj, tik parekomendavo Floradix geležies preparatą. Dabar lyg ir nebepatamsėję  4u.gif

Na vat, pasidarem tyrimus,santariskese. nieko nerado smile.gif tik viduriu užkietejimas. bet vat paakiai vistiek patamseje. o echoskopija padare pasake kad nei zarnose nei tuo labiau kepenyse pakitimu nera.
Atsakyti
Aš pati nuo vaikystės turiu patamsėjusius paakius. Aplinkiniai vis klausinėdavo mano tėvų, kodėl nemaitina vaiko, kad paakiai tokia baisūs. Bet maitinimas niekuo dėtas. Ligos taip pat. Ir hemoglobinas mano geras, ir žarnyno veikla gera, ir su inkstais viskas tvarkoje (nes sako, kad pajuodę paakiai rodo sutrikusią inkstų veiklą). Taip ir kankinuosi visq gyvenimą, nes pasirodo, paakiuose labai arto odos yra mano veninis kraujas ir dar teka labai lėtai, tai vat čia ir problema. Ir pajuodusių paakių aš neatsikratysiu niekada.
Atsakyti
sveikutės, aš tixsliai žinau tik tą vieną priežastį, kodėl juoduoja paakiai-dėl žarnyno. ax.gif mano draugės mergaitei, jau šiek tiek vyresniai, paakiai būdavo tokie pajuodę, net rudos spalvos...kol išaiškėjo, kad žarnynas yra suaugęs ir aišku su tuštinimųsi problemų būdavo, retas tuštinimąsis, problemos su pilvu, visa virškinimo sistema, dėl to vertėtų pasitixslinti smile.gif ax.gif
tokios priežasties, kaip širdis nelabai noriu priimti, kai blogai su širdimi veidukas mėlynuoja, o nuo streso tai aišku gali veidukas būti pavargęs verysad.gif
Atsakyti
mano sunelio ir patamseja ,pati gydytoja pasake kad cia plonyte odele ir nieko tokio ,nieko blogo,bet as nusiraminimui paprasiau kad padarytu kraujo tyrima ,na pasidarem tai nieko blogo nera ir nerado nieko user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mise @ 2007 10 16, 16:06)
Sveikos, mamos,
nuo dukrytės gimimo mane neramina patamsėję jos paakiai. Kai bandžiau paklausti savo gydytojos, ar tai normalu, ji liepė pažiūrėti į jos paakius - anot jos, jos paakiai visuomet tamsūs... Manes tai nenuramino... Visą laiką turime problemėlę retai tuštintis. Dviejų su puse metukų sirgo atopinu dermatitu (anot dermatologės - nustatė iš žvilgsnio), kuris kaip staiga prasidėjo, taip staiga ir (po 4 mėnesiukų) dingo. Antibiotikų pirmą kartą gavo tik 2,5 metukų.
Taigi, vieną dieną užėjome į vaistinę ir vaistininkas, atidžiai nužiūrėjęs dukrytę, paklausė, ar mes neturime problemų su žarnynu. Pasakiau, kad lyg ir ne, bet jis tik palingavo galvą ir pasakė, jog patamsėję paakiai reiškia blogą žarnyno veiklą  g.gif .
Šiame forume skaičiau, kad tai galėtų būti dėl žemo hemoglobino kiekio. Aišku, mano dukrytė linkusi į pažemintą HMG kiekį, bet kai jį pasikeliame, paakiai vistiek lieka tokie patys, kokie ir buvo.

Prašau, atsiliepkite mamos, kurios turi panašią situaciją, gal ką nors esate kitka girdėjusio  blush2.gif

patamseje paakiai yra kosmetinis trukumas,kuris salinamas maskuojamosiomis priemonemis... smile.gif na nzn,pas mane irgi patamseje paakiai truputeli ..mam pamenu vis sakydavo ,,oj valgyk valgyk,mazakraujyste jau tau..nueidavom pas daktara,na kraujas kuo puikiausias..su zarnynu dideliu problemu irgi neturiu...manau geriausia pasidaryt jum kraujo tyrimus ir pastebeti kaip mergytei virskinimas..ir bus tada ramiau pacioms... mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(inadastra @ 2008 04 02, 09:25)
sveikutės, aš tixsliai žinau tik tą vieną priežastį, kodėl juoduoja paakiai-dėl žarnyno. ax.gif mano draugės mergaitei, jau šiek tiek vyresniai, paakiai būdavo tokie pajuodę, net rudos spalvos...kol išaiškėjo, kad žarnynas yra suaugęs ir aišku su tuštinimųsi problemų būdavo, retas tuštinimąsis, problemos su pilvu, visa virškinimo sistema, dėl to vertėtų pasitixslinti smile.gif  ax.gif
tokios priežasties, kaip širdis nelabai noriu priimti, kai blogai su širdimi veidukas mėlynuoja, o nuo streso tai aišku gali veidukas būti pavargęs verysad.gif

ir dar lupos melynuoja kai su sirdele blogai.. g.gif
Atsakyti