QUOTE(Mise @ 2007 10 16, 16:06)
Sveikos, mamos,
nuo dukrytės gimimo mane neramina patamsėję jos paakiai. Kai bandžiau paklausti savo gydytojos, ar tai normalu, ji liepė pažiūrėti į jos paakius - anot jos, jos paakiai visuomet tamsūs... Manes tai nenuramino... Visą laiką turime problemėlę retai tuštintis. Dviejų su puse metukų sirgo atopinu dermatitu (anot dermatologės - nustatė iš žvilgsnio), kuris kaip staiga prasidėjo, taip staiga ir (po 4 mėnesiukų) dingo. Antibiotikų pirmą kartą gavo tik 2,5 metukų.
Taigi, vieną dieną užėjome į vaistinę ir vaistininkas, atidžiai nužiūrėjęs dukrytę, paklausė, ar mes neturime problemų su žarnynu. Pasakiau, kad lyg ir ne, bet jis tik palingavo galvą ir pasakė, jog patamsėję paakiai reiškia blogą žarnyno veiklą

.
Šiame forume skaičiau, kad tai galėtų būti dėl žemo hemoglobino kiekio. Aišku, mano dukrytė linkusi į pažemintą HMG kiekį, bet kai jį pasikeliame, paakiai vistiek lieka tokie patys, kokie ir buvo.
Prašau, atsiliepkite mamos, kurios turi panašią situaciją, gal ką nors esate kitka girdėjusio
patamseje paakiai yra kosmetinis trukumas,kuris salinamas maskuojamosiomis priemonemis...

na nzn,pas mane irgi patamseje paakiai truputeli ..mam pamenu vis sakydavo ,,oj valgyk valgyk,mazakraujyste jau tau..nueidavom pas daktara,na kraujas kuo puikiausias..su zarnynu dideliu problemu irgi neturiu...manau geriausia pasidaryt jum kraujo tyrimus ir pastebeti kaip mergytei virskinimas..ir bus tada ramiau pacioms...
Papildyta:
QUOTE(inadastra @ 2008 04 02, 09:25)
sveikutės, aš tixsliai žinau tik tą vieną priežastį, kodėl juoduoja paakiai-dėl žarnyno.

mano draugės mergaitei, jau šiek tiek vyresniai, paakiai būdavo tokie pajuodę, net rudos spalvos...kol išaiškėjo, kad žarnynas yra suaugęs ir aišku su tuštinimųsi problemų būdavo, retas tuštinimąsis, problemos su pilvu, visa virškinimo sistema, dėl to vertėtų pasitixslinti
tokios priežasties, kaip širdis nelabai noriu priimti, kai blogai su širdimi veidukas mėlynuoja, o nuo streso tai aišku gali veidukas būti pavargęs
ir dar lupos melynuoja kai su sirdele blogai..