Įkraunama...
Įkraunama...

Atminkime žvaigždelę Urtę...

Sveiki,

Visada malonu lankytis šiame saite, bet vėl apie jį pagalvojau, kai vėl susidūriau su situacija, kur mažameciui vaikui reikia pagalbos. Beveik pris metus daug padejo ir sio saito lankytojai kupiskenui Ryciui Petruliui, kurių dėka berniukas jau įžengė į garsų pasaulį, nors neteko mylimiausio žmogaus gyvenime – ypač dėl operacijos daug pastangų dėjusios mamos. Bet gyventi reikia.

Šįkart labai prašau pagalbos ranką ištiesti šešiametei mergaitei Urtei. Ji spalio pradžioje sirgo besikartojančiu plaučiu uždegimu, kai po atlikto išsamaus kraujo tyrimo, buvo nustatyta gąsdinanti diagnozė: lėtinė leukemija. Mergaitės tėvai, Asta ir Darius Mitkos, kaip įmanydami ieškojo galimybių operuoti dukrą. Seimo narių V. Rinkevičiaus ir profesorės K. Prunskienės dėka, pavarsčius Respublikinės ligonių kasos duris iš valstybės iždo buvo skirta Urtės kaulų čiulpų operacijai 85 tūkstančiai eurų. Mergaitę sutiko operuoti Lenkijos respublikos Vroclavo mieste įsikūrusi klinika, donoru buvo keturiasdešimtmetis vyras iš Londono, 2004-11-05 buvo atlikta operacija.
Rodos, viskas, kas baisiausia, pareity, tačiau… Urtei išsivystė pooperacinė komplikacija, ją ėmė kankinti šlapimo pūslės uždegimas, kiti negalavimai. Dėl to mergaitės ir jos mamos buvimas Lenkijoje, beveik pačiame pasienyje su Čekija dar užtruks. Šių metų sausio menesį artimiausių žmonių aplankyti nuvyko ir D. Mitka. Darbovietė jam skyrė pinigų kelionei ir nemokamas atostogas. Tačiau į Vroclavą nuvykęs Darius apsirgo pats: paūmėjo stuburo išvaržos skausmai.
Šiuo metu Lietuvoje, Kupiškyje, Astos Mitkenės mama (dar pernai pati ant operacinio stalo gulėjusi dėl piktybinio auglio) prižiūri anūką Domą, o Urtė bei jos tėvelis Darius dar nežinia kiek gydysis Vroclave, o juos slauganti, nuo nelaimių jau pati išsekusi Daiva turi gyventi viešbutėlyje, maitintis ir reikiamais daiktais, vaistais bei maistu turi aprūpinti savo šeimą. Santaupos seniai baigėsi, kaip išgyventi svetur jau sunku besumąstyti. O, rodos, tiek jau įveikta, bet bėdoms galo dar nesimato.

Urtės močiutė ieško pagalbos visais keliais. Kupiškėnai bando padėti kaip išmano. Laikraštis “Kupiškio žinios” išspausdino ne vieną straipsnį apie Urtę, kovo 6 d. bus rengiamas labdaringas koncertas, yra viešinama Urtės vardu atidaryta sąskaita, ir aš, svetimas žmogus, noro padėti vedama kreipiuosi į ŽMONES interneto platybėse…
Galbūt kas nors iš Jūsų taip pat galite nors kiek prisidėti prie jaunos šeimos nepavydėtinų problemų sprendimo?.. Urtės šeima būtų labai dėkinga.
Gerumas mus juk vienija.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamulia: 17 kovo 2005 - 00:29
Beje, naujausios zinios is sios dienos "Kupiskio ziniu" straipsnio:"Praėjusios savaitės pabaigoje Asta atsiuntė mamai trumpą žinutę telefonu, kurioje rašo: "Urtei vėl paūmėjo žarnyno graftas. Gydytojai skiria stipresnius vaistus. Vienus jų reikės pirkti patiems. Menesiui jie kainuos 720 Lt. Gydymas truks kelis menesius". Močiutei skaitant šią žinutę, su ja ir seneliu gyvenantis Urtės brolis Domas išėjo iš kambario… Jis tyliai kenčia šią nelaimę, jau keli mėnesiai nematydamas mamos, sesės ir jau antras mėnuo pas dukrą išvažiavusio tėčio.
Lenkijos medikai nesiryžta prognozuoti tolimesnės Urtės ligos eigos. Jie sako, kad pooperacinės komplikacijos gali kartotis pusmetį, o gal ir metus. Mergaitės tėvai tikisi, kad ji sustiprės ir gydymą bus galima tęsti Vilniuje. Tačiau grįžimas į Lietuvą vis dar neplanuojamas".
Nelikime abejingi salia esanciam ir kencianciam...

Atsakyti
Kupiskio krasto zmones nesedi ranku sudeje, nes jau ana savaite ivyko pirmas rajone labdaros koncertas Noriunu km., Kupiskio raj.
Cituoju spauda :''Snigo ir pustė, tačiau Noriūnų gyvenvietės žmonės brido per pusnis savojo kultūros židinio link, o jo koridoriuje nusipurtę apsnigtus drabužius ir įžengę salėn pirmiausia suko į scenos pusę. Čia, ant stalelio, stovėjo aukų dėžutė bei įrėminta pagalbos besišaukiančios Urtės ir jos mamos Astos Mitkienės nuotrauka. Vaikai, kurie šiai mergytei galėtų būti žaidimų draugai, iš kišenių traukė centus - bala nematė tos bandelės ar šokoladuko per pertrauką mokykloje! - ir bėrė juos į dėžutę. Reikėjo matyti, kaip jie tai darė - tarsi Urtė būtų tikra sesuo ir tarsi tie centai išgelbėtų ne tik jos gyvybę, bet ir visą pasaulį!
Pagyvenusios moterys ir tokie pat vyrai dėžutėn skambino po vieną, du ar net penkis litus, nugnybtus nuo kuklių pensijų, o darbus ar verslą turintys jaunesni žmonės bruko popierinius pinigus. Permatomos aukų dėžutės turinys vis augo ir augo, jį savo įnašais papildė ir visi koncertuosiantys kolektyvai.
Scenos gilumoje, ant balto audeklo, švietė užrašas “Noriu gyventi, žaisti kaip visi vaikai” ...Noriūnų žmonės ir koncerto dalyviai įvairia valiuta suaukojo 628 litus. Šie pinigai įteikti Urtės močiutei, kuri juos persiųs Vroclavo klinikose dukrą slaugantiems mergaitės tėvams''.
VILIUOSI, kad ir cia atsiras nors keletas neabejingu zmoniu padeti siai seimai. Juk jei nori padaryti kazka gero, reikia susirasti objekta, o kodel juo negaletu buti Urte?
Atsakyti
as kalbejau su Urtes mociute...
Jiems menesiui reikia beveik 2tukst. litu pragyvenimui + 720 uz vaistus.. Ligoniu kasu pinigai irgi senka, o mergaite kankina zarnyno graftas, ji vis viduriuoja vargsute sad.gif
pervedziau kiek galejau, nelikim abejingos mamytes wub.gif
Atsakyti
Mamulia, maloniai stebiuosi Jusu demesingumu, Jus geras pavyzdys galintiems panasiai pasielgti.
Atsakyti
Pries keleta dienu zadejau turet naujienu, bet nemaniau, kad jos bus tokios... Urte siandien mire...Tikslios diagnozes dar nera, bet itariama, kad tai pooperaciniu atsiradusiu komplikaciju ir vaistu poveikis, kraujas issiliejo i smegenis, organizmas viso to neatlaike. Viskas baigta, ta akimirka seima buvo kartu.
Seimos vardu dekoju zmonems kiek galejusiems padejusiems siai seimai, nuo siol pinigu nebeveskite.
Geranoriski zmones dare viska, neissigando purvu besidrabstanciu arba izuliai juokaujanciu. Padeti zmogui isitikinus tiesa - ne naivumas, ne kvailyste.Kiekviena gyvybe labai svarbi, ne visada imanoma savomis jegomis ja pasirupinti, bet tokioje situacijoje, i kokia pvz. papuole Urtes tevai, geriau zinoti, kad padarei viska, kas buvo imanoma, bet ne viskas tik nuo zmogaus priklauso.
Neuzgeso ir mano noras padeti kuo galiu zmonems, nors ko tik neteko isklausyti, kokiu piktu laisku gauti, kad neva kam gelbeti pasauli, kodel butent si vaika ir pan.. As tikiu, kad zmoniu problemas reikia spresti zmonems, o vienas lauke ne karys, juk bet kada kiekvieno seima gali patirti sunkuma, tad tik vienybe viska palengvina.
Dar syki aciu supratusiems kas yra kas, sveikatos ir ramybes JUSU seimoms ir artimiesiems!
Atsakyti
verysad.gif Tegul Urtei kitas gyvenimas būna daug gailestingesnis...Stiprybės Urtės tėveliams...Duok Dieve niekada "nesuprasti" jų skausmo...
Atsakyti
sad.gif
Atsakyti
Skaudzhios naujienos sad.gif Kleoja, nekreipkit demesio i piktus zhmones... Lankau vaikuchius, serganchius vezhiu, Santarishkiu ligonineje... Irgi visko prisiklausau. Ir kad verchiau jau savim pasirupinchiau, ir kad visiems vargshams nepadesi, ir dar grazhiau - kad aplamai beprasmybe bandyt padet pasmerktam... Nebematau prasmes net atsakinet i tokius pareishkimus. Jei jau zhmogui neduota suprast, tai ir nesupras... Bet, achiu Dievui, yra daug zhmoniu, kurie galvoja kitaip... Ir jei mazhylio neimanoma ishgelbeti, tai bent prashviesint jo paskutines dienas - visada galima...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ziuzia: 16 kovo 2005 - 10:40
Nuosirdziausia uzuojauta....
Atsakyti
verysad.gif zibek sviesia zvaigzdele, Urte....
Atsakyti
Dievuliau, ramybes teveliams cry.gif
Atsakyti