Įkraunama...
Įkraunama...

Japonų kalba

Sveiki,

Gal čia yra kas domisi japonų kalba? (Atsiprašau, jeigu tokia tema jau buvo, bent jau aš tikrai žiūrėjau, bet gal netyčia nepastebėjau). Jeigu domitės japonų k, tai kaip/kur mokotės/mokėtės? Kokie įspūdžiai?

Tai pat norėčiau bendrauti su visais, kas domisi Japonija apskritai (ne vien kalba). rolleyes.gif
Atsakyti
labas 4u.gif

aš mokiausi apie pusantrų metų, seniai. Mielai atstatyčiau buvusias žinias ax.gif

Kaune mokiausi pas Ališauską, ten patiko labai - nežinau kaip dabar, bet tada buvo regis kiekvieną dieną po valandą - krūvis didelis, bet rezultatai gerai matėsi.
Išvažiavus studijuoti į Vilnių mokiausi Orientalistikos centre, Universitete, pas Švambarytę - na, ne taip patiko, mečiau....... ten būdavo kartą į savaitę po beveik tris valandas ax.gif

iš kokio miesto esi? ax.gif

a, dar darbą rašiau apie japonų muziką - aš muzikologiją baigus rolleyes.gif
Atsakyti
Aš iš Vilniaus, irgi mokiausi OC, pirma pas Martyną (pavardės jo nepamenu), paskui pas Indrę Baronina. Deja, kažkaip, nedaug ko išmokau, nors Indrė tai tikrai gera dėstytoja. O dabar per vasarą išvis pamiršau viską, o ir kursų nebelankysiu (nes jau kaip ir baigiau, turiu pažymėjimą, o dar eiti brangokai gaunasi).

O kas tas Ališauskas? Dėstytojas? Jis VDU dirba? Girdėjau, kad VDU gerai japonų mokina. Po pamoką į dieną tai turėtų būti gerai. O kodėl tau pas Švambarytę nepatiko? Aš tai jos nepažįstu, nežinau, kaip ji dėsto.

Gal mes čia kažkaip pabandom atstatyt mūsų žinias? Aš tikrai prastokai moku, bet visvien norisi kažkaip bent nepamiršt to, ką išmokau.

O kaip susidomėjai Japonija? Juk darbą apie Japonijos muziką ne šiaip sau rašei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Himawari: 18 spalio 2007 - 12:13
QUOTE(Himawari @ 2007 10 18, 13:03)

1.O kas tas Ališauskas? Dėstytojas? Jis VDU dirba? Girdėjau, kad VDU gerai japonų mokina. Po pamoką į dieną tai turėtų būti gerai.
2.O kodėl tau pas Švambarytę nepatiko? Aš tai jos nepažįstu, nežinau, kaip ji dėsto.

3.Gal mes čia kažkaip pabandom atstatyt mūsų žinias? Aš tikrai prastokai moku, bet visvien norisi kažkaip bent nepamiršt to, ką išmokau.

4.O kaip susidomėjai Japonija? Juk darbą apie Japonijos muziką ne šiaip sau rašei?

oi, kiek klausimų doh.gif
1. jis dėsto Kaune, VDU - tikrai labai geras, kietą ranką turi - kartą mane prieš visą auditoriją išbarė, kad paskaitą praleidau doh.gif blush2.gif
2. va matyt todėl - ji tokia... moteriška, minkštesnė. Ai, dar Vilniuje pas japonę tokią mokiausi... bet neatsimenu vardo - ji ištekė Lietuvoje.

3. Gal.... nežinau dabar kam, šiaip - kad smegenys samanomis neapželtų lotuliukas.gif

4. sena meilė ta Japonija wub.gif nuo ko? kai mažytė dar būdama pamačiau paveiksliuką - Fujiyama tekančios saulės fone wub.gif - maždaug nuo tada. Skaičiau japonų literatūrą, domėjausi estetika, sintoizmu, budizmu, muzika žinoma - ir gagaku, ir šiuolaikine. O darbą rašiau apie Toru Takemitsu muziką - juo susidomėjau irgi "iš meilės" - gavau dovanų kasetę su su jo muzika ir pamilau...

Na, o tu kaip? kodėl, kada, kam, ir kas po to? rolleyes.gif
Atsakyti
Kaip - kažkada kažką perskaičiau knygose apie Japoniją, pasirodė labai mistišką, ne taip, kaip visur, tai va nuo to ir prasidėjo. Dar turėjau susirašinėjimo draugę, kuri pamokė hiraganos, tai man taip neįprastai atrodė visas tas raštas... wink.gif

Kodėl - čia ir man pačiai paslaptis biggrin.gif gal todėl, kad labai jau savotiška jų kultūra. Be abejo, kiekvienos tautos kultūra savotiška, bet man japoniška įdomesnė smile.gif

Kada - prieš gal 7 metus, o rimčiau tai domiuosi kokius 4 metus (kursuose mokiausi paskutinius pusantrų metų, iki birželio).

Kam - turbūt pačiau sau, nors buvo svajonė parašyt laišką draugei japoniškai (turiu tokią draugę, bet bendraujam angliškai). Jeigu gerai mokėčiau, būtų galima darbą atitinkamą ieškotis, na o kol kas tai mano hobis smile.gif

Kas po to - oi nežinau, na kol kas tai nieko, šiaip mėgstu paskaityt kokias knygeles apie Japoniją (kultūra, istorija, religija, ir t.t.), filmus jų pažiūrėt, lankausi visose parodose, kurios būna "į temą" ir pan.

O kiek pas Ališauską kanji išmokai? wink.gif Susišnekėt dabar galėtum? O anksčiau? Man tai pagrindinė problema, kaip žodyną praplėst. Nes rašyba tai man kol kas neatrodo labai jau būtina. Pakalbėt svarbiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Himawari: 18 spalio 2007 - 12:26
na, man regis pas Ališauską neblogai mokėjau, nes tikrai stopiai mokiausi bigsmile.gif pas jį neįmanoma ne stropiai doh.gif lotuliukas.gif

bet žinai - kultūra tikrai kitokia, ir daug kur man nesuvokiama - tiek man tapo aišku studijuojant japonų meną ir estetiką. Vien jau tai, kad visas jų menas susijęs, taip pat tradicijos, miesto kultūra, kad analizuoti muziką gana nelengva. Ilgainiui supratau, kad mano "meilė" Japonijai atrodo gan keistai - nei šis, nei tas, garbinti svetimą kultūrą, kad ir kokia žavi ji atrodytų.

Pavyzdžiui nesu girdėjusi moterų kompozitorių (kadangi pati baigiau ir kompoziciją - man tai....taip sakant..... svarbu tongue.gif )

Atsakyti
Na, aš tikrai nesu japonų muzikos žinovė, bet va radau tokią nuorodą su keliomis pavardėmis (tekstas anglų kalba). O iš šiuolaikinių tai gal Yoko Kanno, ji kiek žinau, kuria muziką filmams ir anime.

http://www.univie.ac...tion_4/4_3b.htm
Atsakyti
Na, Yoko Ono gyvena ne Japonijoje, ir šiaip - ji šiuolaikinė menininkė, Lenono žmona smile.gif
Papildyta:
tik penkios? blink.gif
Atsakyti
Yoko Ono (Lenono žmona) ir Yoko Kanno ne tas pats asmuo smile.gif

O dėl to, ar penkios, ar daugiau, tai manau, yra ir daugiau, tik reikia ieškot wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Himawari @ 2007 10 18, 14:14)
Yoko Ono (Lenono žmona) ir Yoko Kanno ne tas pats asmuo smile.gif

O dėl to, ar penkios, ar daugiau, tai manau, yra ir daugiau, tik reikia ieškot wink.gif

oi, neapsižiūrėjau doh.gif taip, taip- Ono ne Kanno lotuliukas.gif

matai, man ir šios penkios naujiena, nes sakyčiau neblogai studijavau šiuolaikinę japonų muziką, o šių pavardžių nežinau ax.gif
Atsakyti
Labas, Himawari
Jei vis dar domiesi viskuom apie Japonija parasyk man... atsakau i visus dominancius klausimus smile.gif
Atsakyti
as ir svajoju apie japunu kalba, lb grazi ji man smile.gif Seniau karate lankiau tai is ten ir susidomejimas ta kalba, na dar aisku anime savo padare blush2.gif Labai megstu Hayao Myazaki animacija 4u.gif
Atsakyti