Įkraunama...
Įkraunama...

Turizmas dviračiu - po Lietuvą

sveiki,

sia vasara zadame pakeliauti po lietuva dviraciais, norejau paklausti ar kas praktikuojate toki laisvalaikio leidimo buda, ir jei taip, tai kokiais marsrutais siulitumete pakeliauti, ka pasiimti ir apskritai laukiu geru patarimu biggrin.gif
Atsakyti
Mes gal kada nors.... prisijungsim smile.gif Kai bus dviračiai... ir vasara....
O šiaip čia puslapis, kur gali rast naudingos info:
http://ldb.dviratis.lt/lt
Atsakyti
Mes keliavom po Kuršių neriją.labai patiko,nes dviračiu gali daugiau pamatyt ,o be to,nuostabios sąlygos dviratininkams.buvom suplanavę žygį po Dzūkijos nacionalinį parką,bet neteks ,nes mažylė dar neturistė smile.gif Šiaip yra labai gerų žemėlapių,tiesiog apsispręskit ,ko norit.Kiek žinau yra daug dviračių takų apie Platelius ,o ir objektų įdomių ten nemažai(pati dviračiu nebandžiau)
Atsakyti
paieškok knygynuose.gali rasti regionų-Rytų Lietuva,Dzūkija ir pan.,bet yra ir kai kurių smulkesnių,pvz.,Kuršių nerija,Plateliai itr t.t.Tiesiog apžiūrėk ,kiek jie informatyvūs.Briedžio leidyklos žemėlapiai gana smulkūs ,yra sužymėti svarbūs objektai .Be to,yra ir šiaip neblogos literatūos apie nacionalinius parkus,o ten ,manau ,įdomiausia keliaut,nes ir gražu ,ir sąlygos keliaut neblogos. smile.gif
Atsakyti
Šiek tiek info yra čia rolleyes.gif

mes keliavom šiek tiek po Dzūkijos nac. parką. Labai gražu, tik maršrutą per ilgą susidarėm, tai iš nuovargio nelabai ką ir atsimenu wacko.gif be to, kelias vietom nelygus buvo, tai užpakalius atsitrankėm biggrin.gif Bet vis tiek verta. Žemėlapis nac parko labai geras, būna pirkt administracijoj, Merkinėj bei Marcinkonyse, gal ir daugiau kur- nežinau.

Dar važinėjomės po Kuršių Neriją - super thumbup.gif . Laabai smagu smile.gif

Dabar ruošiamės pirkt dviračius doh.gif ir vasarą kur nors rimčiau patraukti.....
Atsakyti
Noriu paklausti ar į keliones dviračiais imatės kartu ir vaikus. Jei taip, tai įdomu nuo kokio amžiaus. Maniškiui dveji metai, tai mes su vyru kol kas planuojame apsiriboti vienos dienos ar kelių valandų pasivažinėjimais netoli namų.
Iš viso nelabai žinau, ką reikia numatyti važinėjant su vaiku- pradedant saugos reikalavimais, baigiant vaiko apranga ir t.t. Patarkit labiau patyrusios.
Atsakyti
Gera tema smile.gif Mes labai mėgstam dviračius, taip pat ir dukrytę kartu dažnai imame. Kadangi esam klaipėdiečiai, tai kuršių nerija skersai išilgai išvažinėta ax.gif Šiltu metų laiku turbūt kas antrą savaitgalį dviračiais lekiam į Juodkrantę. Kas nėra važiavę trasa Smiltynė-Nida, tai labai rekomenduoju, tikrai nepasigailėsit. Iki šiol ten buvo asfaltas tik nuo Juodkrantės iki Nidos, o šiemet jau kloja kietą dangą ir kelyje į Juodkrantę, tik neaišku kada nuties, nes darbai jau savaitę sustoję kažko...Ir jie ten dabar papylę nemažai skaldos, dėl to važiuoti sunkiau nei pernai, bet tikėsimės greit sutvarkys g.gif
Dar pajūryje yra geras asfaltuotas dviračių takas Palanga-Šventoji, bet jis tik 7km, taip pat galite važiuoti ir Klaipėda-Giruliai per mišką - nauajas sužymėtas dviračių takas visas per mišką - labai smagus važiuot.
Čia kažkas minėjo Platelius. Yra ten kur pasivažinėti dviračiu, bet su vaiku daugiau nevažiuočiau. Važiavom aplink Platelių ežerą - iš pradžių keli km. geras dviračių takas, o paskui daugiausia tenka važiuoti arba plentu su mašinomis arba žvyrkeliu, kuris išmuštas smulkios duobutėmis ir baisiai krato.
Mes savo dukrytę pirmą kartą vežėmės, kai dar nebuvo metukų. Uždedam šalmą ir važiuojam. Tiesa, kai užmiega, stengiamės sustot ir leist pamiegot - čia ilgesnėse kelionėse. O šiaip vaikui patinka thumbup.gif
Na ir prirašiau doh.gif
Atsakyti
Iš Klaipėdos į Nidą nuvažiavom per dieną. Bet anksčiau jau buvom važiavę ir iki Juodkrantės ir kitur netrumpus atsumus. O mūsų draugams, kurie pirma kartą per metus išsitraukė dviračius, 50km per dieną buvo sunkoka. Viskas priklauso nuo galimybių, dar nuo to, kaip norit važiuoti. Jei dažnai sustosit pailsėt ar pasimaudyt jūroje, tai per dieną gal ir nenuvažiuosit smile.gif Nakvojom aišku Nidoj, susiradom vietoje. Nors žinau žmonių, kurie tą pačią dieną pirmyn atgal suvažinėja blink.gif Na jei važiuojam tik iki Juodkrantės, visada griįžtam tą pačią dieną ir tikrai nesunku. Keliamės per naują perkėlą, nes mums arčiau iki jos iš namų, bet iš senosiso irgi juk galima. O kur jūs mėgstat važinėtis?
Atsakyti
Sveikos smile.gif mes su draugu irgi propaguojame dviraciu sporta biggrin.gif bet labai toli dar nebuvom nuvaziave. Vazinejom po Vilniaus apylinkes, sudalyvavom keliuose oraganizuotuose zygiuose. Karta vaziavom nuo Juodkrantes iki Nidos su dviraciais: iki Juodkrantes atvaziavom su masina, ten ja palikom ir varem su dviraciais biggrin.gif Na labai smagu ir labai patiko thumbup.gif
Apie organizuojamus zygius galima rasti info www.dviratis.lt puslapyje skyrelyje "renginiai" smile.gif
Atsakyti
Mes pries du metus buvo iki Nidos numyne is Vilniaus. Laaaabai patiko, visiems siulau toki atostogu praleidimo buda - ir su Lietuva susipazisti ir pasportuoji smile.gif, smegenis praputi smile.gif
Pernai vaziavom is Vilniaus aukstaitijos nac.parka narshyt. Irgi fainiai..
Jei kam idomu, galiu marsrutus atsiusti kur mes buvom, ka matem, kur miegojom smile.gif
Atsakyti
Mūsų dviratukai metelius pailsėjo, o kitą savaitę žadam juos vežtis į Pervalką ir vėl prisiminti gerus laikus. Tik dabar jau ant dviratuko teks pritaisyti ir vaikišką kėdutę. Mūsų berniukui 1,5 metų, sveria apie 11 kg. Kokios kėdutės ieškoti? O gal kur nors galima savaitėlei išsinuomoti?
Labai lauksiu atsakymų, nes pirmadienį jau išvažiuojam. Manau, kad Neringa - tikras turistų dviračiais rojus. Nors mes tokie "netikri" turistai - iki Pervalkos vežamės dviračius mašina, o tik ten vietoje mėgaujamės pasivažinėjimais.
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2007 06 14, 14:19)
Mūsų berniukui 1,5 metų, sveria apie 11 kg. Kokios kėdutės ieškoti? O gal kur nors galima savaitėlei išsinuomoti?
Pamėgink čia.
Atsakyti