Kaip smagu kad ir man pavyko susipažint su Hermes Elixir des Merveilles

(ačiū
Ritai 
)

Pastebėjau kad nuo pat pradinių natų aš juose pajutau pirmuosius klasikinius Merveilles.

Tiesa, pradinės natos šią kvapo prigimtį gerokai nustelbia.

Tai, kas jaučiasi pradinėse natose sakyčiau labai gerai iliustruoja buteliuko dizainas. Smulkinta apelsino žievelė, gerokai karstelianti, aštroka, sausai išdžiovinta ir sumalta į miltelius. Iškepto pyrago su tomis žievelėmis neįsivaizduoju.

Na, nebent apelsinų džemas su žievelėmis ir trupučiu imbiero, gal šiek tiek traškios karamelės. Nors man labiau jaučiasi sausos žievelės, netgi žievelių pudra. Ta sausa pudra suteikia aromatui tam tikro minkštumo (greičiausiai tai ir bus tai, kas sudėtyje minima kaip biskvitas

) Iš esmės - nepasakyčiau kad kvapas konditerinės prigimties. Saldumo jame pakanka, bet jis ne kreminis, ne desertinis.

O vėliau visu gražumu atsiskleidžia tikroji klasikinių Eau des Mervelles bazė.
Sudėtis labai gurmaniška:
Cukruotos, šokoladuotos apelsino žievelės, karamelė, vanilinis biskvitas (vanilinis cukrus, tonka pupelės), kreminis pienas, sandalmedis, smilkalai, kvapiosios dervos, ambra, Peru ir Siamo balzamas, ąžuolo ir kedro mediena, pačiulė.
2006 metai, citrusinis kvapas.
Palyginimui klasikinių Eau des Merveilles sudėtis:
kartusis apelsinas, citrina
juodieji ir rožiniai pipirai, ambra
ąžuolo sąmanos, kedras, vetiveris, Peru balzamas.
2004 metai, medienos-prieskionių kvapas.