Įkraunama...
Įkraunama...

Dvimetis nekalba

Mano 2 metų 2 mėnesių berniukas beveik nieko nekalba.Žodžius tete, ate, mama pasako, dar niam, am.Ir viskas.Vedėm pas logopėdę, nieko kol kas nepadeda.Vaikas viską supranta, komandas vykdo, yra labai judrus.Ką daryti? Ar jau reikia vesti į logopedinį darželį?
Atsakyti
QUOTE(Siggita @ 2005 03 02, 11:26)
Mano 2 metų 2 mėnesių berniukas beveik nieko nekalba.Žodžius tete, ate, mama pasako, dar niam, am.Ir viskas.Vedėm pas logopėdę, nieko kol kas nepadeda.Vaikas viską supranta, komandas vykdo, yra labai judrus.Ką daryti? Ar jau reikia vesti į logopedinį darželį?

O ka sake logopede, jos manymu kodel nekalba? As tai siulyciau is savo patirties, vaika nuvesti i ankstyvosios korekcijos centra, ten paziuretu logopede, neurologe, psichologe. mano vaikui net patiko ten vaiksciot. ir ismoko daug ko.
Atsakyti
QUOTE(lututee @ 2005 03 02, 15:06)
O ka sake logopede, jos manymu kodel nekalba? As tai siulyciau is savo patirties, vaika nuvesti i ankstyvosios korekcijos centra, ten paziuretu logopede, neurologe, psichologe.  mano vaikui net patiko ten vaiksciot. ir ismoko daug ko.

Vedžiau į ankstyvosios korekcijos tarnybą, nieko taip aiškiai logopedė ir nepasakė :turėtų pradėti kalbėti , reik laukti.Man taip neramu.Pas logopėdę jis visasa užduotis atliko .Reikėjo pastatyt iš kaladėlių bokštą, parodyt kūno dalis.Man tai tos gydytojos nieko taip aiškiai ir nepasakė.Tipo, specifinis kalbos vystymosi sutrikimas.Liepė kaladėles dėliot, žaist, tai mes ir darom.Ką aš žinau.Patarkit
Atsakyti
Na man rodos,per anksti nerimauti...Kiti tik 3-jų sulaukę prašneka....
Atsakyti
Mane labai prajuokino sakinys, kad komandas vykdo smile.gif
Vyro brolio trecias vaikas tik 3 metuku pradejo normaliai kalbet. Mociute logopede del to nepanikavo, tai manau, kad ir tavo vaikiukas tikrai kalbes. Zinau, kad nekantru, bet turek kantrybes.
Atsakyti
Musu giminaiciu vaikas-berniukas irgi tik pradejo kalbeti nuo 2.6 metu... ir dabar kuo puikiausiai sneka. Mano sunutis 2.3 metu, bet ir palyginus nedaug sneka: pasako pagrindinius zodzius: mama, tete, teta,au, niam niam, liuliu, didelis, du,fefyras-kefyras...ir t.t. bet tokius visai nesudetingus zodelius, o kitus varo sava kalba: popo-soske, kaka-kakava, pie-pienas, lova-lo, plau-plaukai, lem-lempa....t.y. jis visu zodziu sako tik pirmus skiemenis arba padaro savus:) Ir visai del to dar nepergyvenu... Laukiam ir tikimes, kad tuoj pasipils normalus zodziai...
Atsakyti
Man irgi atrodo,kad jeigu jau kažką bando sakyti,nors ir pirmą skiemenį - tai tikrai kalbės.
Atsakyti
Tikrai jaudintis dar gal ir ankstoka. Tiesiog pasistenkite, kad vaikas augtų gausioje kalbinėje aplinkoje. Gal po kokio pusmečio žodžiai pasipils kaip žirniai iš maišo. Pasitaiko atvejų, kai sulaukę trejų vaikai prabyla sakiniais. Jei metų bėgyje žodynas nepasipildys ar išliks labai skurdus, tuomet tikrai reikės intensyvios logopedo pagalbos.
Atsakyti
Norejau dar paklausti, kuo susijes seiletekis su vaiko kalba. Mano sunus jau beveik dvimetis, o seiles dar vis bega, kaip ir kudikysteje. Ypac seiletekis padideja, kai dygsta naujas dantis, bet neseniai teko isgirsti, kad tai gali buti susije ir su logopedinem problemom.
Atsakyti
Gausus seilėtekis gali būti kalbos sutrikimo, kuris vadinamas dizartrija, požymiu. Tai toks sutrikimas kai dėl nepakankamos inervacijos liežuvis, lūpos, minkštasis gomurys ir kt. tampa nepaslankūs. Dėl per didelės ar per silpnos raumenų įtampos sutrinka garsų tarimas, padidėja seilėtekis, kalba įgauna nosinį atspalvį, atsiranda rijimo problemos, gali būti sutrikusi tiek bendroji, tiek smulkioji motorika. Sunkiais atvejais, pvz. vaikų cerebrinis paralyžius, garsų tarimas gali būti visai neįmanomas. Nežymią dizartriją gali nustatyti tik specialistas.
Tačiau tikrai nevisi vaikai su gausiu seilėtekiu susiduria ir su tarties problemomis.
Jei neturite rijimo problemų, tai ir nerimauti dėl kalbos kol kas nėra ko.
Atsakyti