Įkraunama...
Įkraunama...

Valkataujantys gyvūnai

pas mus taip pat uzklysta arti gyvenancio kaimiecio shuo /ir neseniai pirktas naujas ish ishvaizdos veislinis shuo. man asmenishkai maisho, nes dergia ir su savo mazu shuniu negaliu isheiti nes anas kaip uzsuka pasishiaushia /maza ka galvoja/. susisiekiau su seniunyja , sakiau kad tai pastoviai daro ir jau pati ispejau ta sheimininka, kad vedziotu su pavadziu arba ansnukiu. be to gaila ir shuns kuris per gatve vaikshcioja skersai ishilgai mashinos turi pristoti ir ka -seniunyja -nieko! pofig visiems tai . zodziu lietuvoj dar toli iki tvarkos. o galketu mokesciu surinkti ish tokiu neatsakingu sheimininku
Atsakyti
Kai šuo yra vedžiojamas be antsnukio gresia įspėjimas arba 200lt bauda. Kreipkitės į policiją, jeigu seniūnija nepadeda. Nufilmuokit tą šunį, kad būtų įrodymų. Tikrai gaila gyvūnų, kurių šeimininkai visiškai neatsakingi..
Atsakyti
QUOTE(•Rasa• @ 2014 03 05, 11:53)
Šeria sausu maistu, dubenėliai pilni vandens, gultukai padaryti. Viskas po stogeliu. Kad ir atliekom šertų, vis vien geriau negu nieko.

Geriau? kai bet kas gali sužaloti? Kai gali pasigauti nes apsaugos tai neturi? Kai niekada nemato veterinaro? censored2.gif
Atsakyti
Tai ką jūs siūlytumėt daryti? Pasiimti visas kates į namus? Benamiukų prieglaudos perpildytos. Apie tai ir eina kalba, kad valstybė neskiria pakankamai pinigų.
Atsakyti
Bent vieną katę į namus o likusiems ieškoti šeimininkus . Užtad valstybė kas mėnėsiuką ima mokesčius už šunis ir kates ir ... Pameta matyt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2014 03 05, 22:42)
Bent vieną katę į namus o likusiems ieškoti šeimininkus . Užtad valstybė kas mėnėsiuką ima mokesčius už šunis ir kates ir ... Pameta matyt  bigsmile.gif

Išleidžia savo reikmėm mirksiukas.gif
Bet kad ir už šunis ir kates moka tik gal koks net nežinau kelintas. Nes iš mano pažįstamų anei veinas nemoka
Atsakyti
Labas rytas. Aš išlaikau gyvūną ir dar valstybę blink.gif
Kas tuo valstybės išlaikymu nepatenkintas, tas nemoka ir tai labai suprantama
Atsakyti
Laikau 2 kates. Vieną prieš 7 m. radau išmestą prie parduotuvės, nes buvo morčiauna ir šeimininkams atsipyko baubimas. Kitą-šį rudenį pasiėmiau iš Vilniaus gyvūnų globos. Kates myliu, bet tikrai nepritariu besaikiam jų veisimui daugiabučių namų kiemuose. Turime savo laiptinės kaimynę-kačių šėrikę, kuri specialiai perka kačių maistelį parduotuvėje, kiekvieną dieną lakina pienu. Iš gyvenusių kieme 2 kačių-jų skaičius pasidaugina per kiekvieną vadą 3-4 kačiukais.Per abi kates bus 7-8 naujos benamės gyvybės. Per vasarą būna kelios vados, tad kiemas pastoviai pilnėja. Pas katytes lankosi ir katinai, net iš toliausių kiemų ateina. O kaip neateisi, jei ir panų yra, ir maisto nuo ryto iki vakaro. Žiemą kačių skaičius mažėja, nes visi rūsiai tvarkingai užsandarinti ir daugelis neišgyvena žiaurios žiemos sąlygomis. Bet teko matyti ir medžioklę su šunimis, kai suledėjusi katė nutveriama už sprando, papurtoma ir amen. Prie namo esame užsiveisę gražius gėlynus. Jie pastoviai išrausti ir pilni kačių dešrelių. Labai nemalonu kišti rankas į tokią pastoviai tręšiamą žemę, o palijus lietuj-myžalų aromatas. Jau nekalbu kiek pinigų išleidžiama gėlėms ir kiek jų netenkama. Šiandien vaikštau su blusų sukandžiotu kūnu, nes eilinį pavasarį pasigavau prie savo laiptinės. Man dar tie įkandimai kažkaip ne itin baisiai trukdo, bet vienam iš sūnų ,įkandimo vietos sutindavo ir atsiverdavo žaizdos. Ir taip kiekvieną kartą.
Norėjome kates sugaudyti, nuvežti ir sterilizuoti, kai užsieniečiai atvažiavę į gyvūnų globos namus tai darė nemokamai. Bet kas jas gaudys-jos nieko neprisileidžia. Kačiukus kai kas pasiima, bet jei atrandi juos dar visai mažučius, o ūgtelėję pabėga. Kreipėmės visur kur tik galėjome, bet nei viena instancija negalėjo padėti. Sugaudykit-sterilizuosim-vienintelis patarimas. O kaip jas keliom bobelėm sugaudyti? Gal dėl to vis dažniau ir randame kažkieno nunuodytas, nes taip paprasčiau.
Atsakyti
Gaudyt kates galima gan nesunkiai. Tiesiog kai jas seria prasyt kad neduotu, o statyt tokius kaip navus/gaudykles ir ten maista det. Vienam gale maistas, per kita ilenda ir uzdarot landa. Taip galima po kelias sugaudyt ir nuvezt sterilizuot. Pasidomekit tais navais. Nezinau kokiam miestem bet Kaune tikrai zinau kad su jais gaude ;)Mes gaudem su savdabiais tokiu principu.
Atsakyti
Nelabai tokios šėrikės sutinka padėti sugaudyti . Juk tai žiauru, atimti motinystę iš katytės ir sužaloti gamtą doh.gif
Atsakyti
Jei jau kas šeria kates, tai gaudyti padėti jų nepriprašysi. O atkalbėti nuo šėrimų irgi nei geruoju, nei bloguoju neįmanoma. Buvo kas bandė, bet buvo išgėdintos, visaip išvadintos. Dabar vaikšto susipykę-priešai nesutaikomi. Bet yra kas ir namus sukala, padarė gražiai lyg šuns būdą. Prinešė patalų, kad minkščiau būtų. Taip kačių namelis išsilaikė apie metus, o paskui dingo su visais kačiukais. Matyt kažkas išmetė į šiukšlių konteinerį. Žiauru, bet ne visi gailestingi ir mylintys kates.
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2014 03 07, 13:03)
Aš išlaikau gyvūną ir dar valstybę  blink.gif

ar ne per skambiai issireiksta wink.gif

QUOTE(evora @ 2014 03 08, 20:24)
Jei jau kas šeria kates, tai gaudyti padėti jų nepriprašysi. O atkalbėti nuo šėrimų irgi nei geruoju, nei bloguoju neįmanoma.

Na, nuo serimo atkalbet gal ir neimanoma, bet itikint del sterilizacijos manau, kad taip...zinau, kaip sunku itikint "tamsu" zmogu tuo, kam jis priesinasi, bet gal galima koki seniuna, bendrijos pirmininka, galiausiai padoresnius kaimynus pasitelkt i pagalba, o bobulytem iskelt ultimatuma - arba draugiskai sterilizuojam katytes, arba ju visai nebus...
Galima pasidziaugt, kad zmones jau ganetinai pasikeite i gera tuo sterilizacijos klausimu.
Atsakyti