Manau, kad nieko tokio, mano berniukas sako kad jis mergaitė, dažniausiai tai būna susiję su noru žaisti ar turėti kažką, ką paprastai turi mergaitės. Neimu į galvą, išaugs. Ir meškutes vystom, ir vežimukus daržely stumdo. Bet perka kažkodėl tik mašinas ir tankus.
QUOTE(nesmerk @ 2007 10 27, 20:31)
gali buti,kad ji labai myli broli, o kadangi vaikai labiau lygiuojasi ne i didesnius zmones o mazesnius ugiu, tai gal brolis daro didesne itaka...o gal tu nuvesk kur nors ja ,kur gyvena mergaites, kur barbiu namai, kaspinai, leles ir panasiai...gal ji mato tik berniukus...O gal ir Jus labiau vyrisko tipo moteris, ir ji tiesiog mato pavyzdi?
Na, maniske tai tikra priesingybe tu, cia aprasytu mergaiciu. Rozine - mylimiausia spalva, jeigu reikia vilktis kelnes, tai buna asaru, megstamiausi filmukai tik apie princeses, iskaulijo manes kad nupirkciau melynus akiu seselius ir kai kur nors reikia isvaziuoti, maze valandelei dingsta savo kambaryje ir po keliu sekundziu iseina is kambario su tooookiu makiazu, kad mes su vyru tramdom vienas kita, kad nesusijuoktumem, nes tai mazajai yra didziausias izeidimas. Darzelyje draugauja ir su berniukais ir su mergaitemis. Maniskei greit sueis 4 metukai.
Mano drauge turi panasaus amziaus mergyte, kuri visiskai priesinga manajai. Zaidzia tik su masinomis, ziuri filmukus apie robotus ir t.t.. Drauge sako, kad ji tiesiog "nusiziuri" nuo vyresnio brolio. Gal ir cia tokia pati situacija? Vaikai daznai lygiuojasi i kitus zmones (suaugusius arba vaikus (daznai vyresnius)). Tai is ju ir ima pavyzdi. Pritariu tam, mano pacituotam postui. Pabandyti nepakenks.
Prisiminiau, kad mano brolis tai norėjo rengtis mergaitiškais drabužiais. Prieš 30 metų niekas dėl to sau galvos nesuko. Nori - renkis. Aprengdavo. Baigėsi viskas tada, kai pasišaipė kaimynų berniukai.
Ko gero, tų mergaitiškų norėjo todėl, kad turėjo dvi vyresnes seseris. Ir tėvai mūsų per daug nelepino savo dėmesiu. Kai palyginu save ir savo vaikus.. oho.. aš galėjau tik pasvajot, kad taip kas su manim budy budy būt daręs vaikystėj.
Ko gero, tų mergaitiškų norėjo todėl, kad turėjo dvi vyresnes seseris. Ir tėvai mūsų per daug nelepino savo dėmesiu. Kai palyginu save ir savo vaikus.. oho.. aš galėjau tik pasvajot, kad taip kas su manim budy budy būt daręs vaikystėj.
Vaikysteje turejeu kiemo drauge, kuri iki penkeriu metu prisitatidavo: "As berniukas Fedia" , rengdavosi tik berniukiskaiss drabuziais, nors tevai jai pirkdavo daug labai graziu mergaitisku. Iki paauglystes zaisdavo su bernais futbola ir pan. zaidimus, bet ir su mergaitemis neblogai sutare. Ji turejo vyresne seseri, tai visi jos pomegiai negali buti paaiskinami tik tuo, kad ji norejo buti 'kaip berniukas". Manau, tuo metu ji is tikruju jautesi esa berniukas. Nuo 15 pasidare tikra "pana", labai elegantiska ir moteriska.
Manau, paprasciausia iseitis paieskoti vyresnes/iu drauges/iu mergaites/ciu (7-10m.). Ir leisti joms pazaisti mergaitiskus zaidimus. Teveliui ir mamytei visada reikia pagirti, kai vaikas dazosi, puosiasi ar nors minutei apsivelka sijona ar suknele.. Liept pasirodyt kokia grazi. Maniske iki 3 m. nenesiojo sukneliu/sijonuku. Bet seneliai nors minutei uzvilkta suknele taaaaip isgirdavo, grazia kaip princese vadindavo. Taip per pusmeti ji man nustojo visai nesioti kelnes. Buvo laikas, kad jei nera sijono, kelniu nesimauna.
Dabar jau pamazu normalizuojasi viskas - jau nesiojam kelnes ir be sijono.

Man irgi atrodo, kad viskas prasidėjo nuo to, kad mergaitė nori lygiuotis į brolį. O mergaitiški žaidimai, barbės ir sijonai tikrai ne kiekvienai mergaitei patinka. Ir man labiau patiko berniukiški žaislai, jų kompanija ir žaidimai. Mergaitiški žaidimai man atrodė nuobodūs, o berniukų pasaulis tai buvo visai kas kita
Manau tai su amžium praeis ir nereikia dėl to nerimauti. Dabar, kol rūpi tik žaidimai, jai gal įdomiau būti berniuku, bet ateis laikas kai į berniukus pradės žiūrėti kitaip
O tada ir pačiai atsiras noras puoštis

Manau tai su amžium praeis ir nereikia dėl to nerimauti. Dabar, kol rūpi tik žaidimai, jai gal įdomiau būti berniuku, bet ateis laikas kai į berniukus pradės žiūrėti kitaip

Musu keturmetis prijaucia moterikiems daiktams: papuosalams ir ivairiems kitiems dalykeliams. As tai tyliai galvoju ar cia nieko blogo? Bet siaip zaidzia su masinom, bet siaip skystesnio charakterio-jei kas verkia. Ai, tiesa, ir labai patinka svelnumas: papraso glostyti nugaryte, o pats pasiurpes guli, pasiemes koki svelnu salikeli brauko sau per nosyte ir kartoja kaip svelnu, pries uzmiegant plaukus ciupineja...Man pasimyluoti yra visuomet su kuom, nes vyresnelis nelabai jau nori