Įkraunama...
Įkraunama...

Mažylis nevalgus.

Laba diena!
Visu pirma labai noreciau Jums padekoti uz Jusu didele pagalba mamoms, uz Jusu straipsnius zurnaluose, uz Jusu knygas!Jus toks lietuviskasis Aiskauda smile.gif Aciu!

Noreciau ir paklausti-mano mazyliui jau 10 menesiu, o jis nieko nevalgo, tik mano piena.Svorio nuo 8 menesio priaugo tik 250 gramu, taigi kaip ir mazokai(nors dygo dantukai, gal del to).Sunelis sveikas, guvus, noriai zaidzia, linksmas; kraujo tyrimas irgi geras-hemoglobinas 125, ir dar yra gelezies atsargu.Primaitint bandau nuo 6 menesiu, bet viskas veltui.Isbandem viska turbut-ir patys virem, ir pirkom, ir su savo pienu maisiau koseles ir ka as tik nebandziau..Vaikas viska spjauna lauk, rekia ir ziaugcioja(noreciau pabrezti, kad primaitint bandom labai kantriai, nuosekliai, jokios prievartos ir barimo-jokiu budu) .Mano piena uztat valgo labai noriai, duodu taip daznai, kaip jis nori(sveriau pries maitinima ir po-suvalgo po130-140 ml).Bet vistiek man neramu, kad pienas nepatenkina jo poreikiu.Ka mums daryti?Vaikutis gime, sverdamas 3700, dabar sveria 9100.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alabama: 31 spalio 2007 - 12:43
Dabar yra manoma, kad 5 mėn. kūdikis savo gimimo svorį turi padvigubinti, o 11 - mėn. patrigubinti. Prie bet kokio naujo skonio kūdikis pripranta per 15 – 20 pasiūlymų to paties naujo, tirštesnio nei motinos pienas, maisto. Paprastai sugebėjimas iš šaukštuko paimti tirštesnį maistą, jį liežuviu nustumti iki jo šaknies ir vėliau nuryti atsiranda 6 -8 mėn. amžiuje. Kūdikiui valgyti skystą maistą, t.y. savo motinos pieną yra įgimtas refleksas, užtikrinantis išgyvenimą. Be to, skystą maistą yra žymiai lengviau praryti nei tirštą. Tai dar viena iš priežasčių, kodėl kai kurie kūdikiai labai sunkiai pripranta prie tirštesnio maisto. Maitinant tirštesniu maistu žiaugčioti pradeda tuomet, kai į burną prisikiša per daug tiršto maisto ir/ar į burną per giliai įkišamas šaukštukas. 9 – 10 mėn. mažyliai patys jau sugeba rankose išlaikyti šaukštuką. Valgydinimą dera paversti nauju žaidimu, pvz., valgyti tą pačią košę skirtingais šaukštukais geriau iš dviejų tokių pat lėkštučių, t.y. valgo mama, giria koks patiekalas skanus ir įavus šaukštuką į rankas, (lygiai tokį pat kaip mamos) kūdikis kalbinamas, padedama jam prinešti šaukštuką prie burnos, rodoma kaip žiotis, kur kišti šaukštuką. Šio žaidimo esmė yra tame, kad kūdikiai naujų įgūdžių įgyja kopijuodami suaugusių veiksmus, t.y. stengiasi kartoti tai, ką daro žmogus, turinti jam autoritetą. Nesvarbu, kad visa aplinka bus papuošta koše. Kūdikiui su šaukštuku pataikyti į savo burną, liežuviu jį nulaižyti, paimti iš jo maistą yra sunkus darbas, ilgai užtrunkama, kol išmokstama... Pirmiausia kūdikiui duodama daržovių košė, po to su ją mėsos tyrė, skustas (gramdytas saldžiarūgštis obuolys), dar vėliau tirštesnės grubiai pertrintų kruopų košė. Kūdikis tik palengva išmoks ryti ir kramtyti. Žindymą tęsti tiek laiko kiek mažylis norės. Pradedant septintuoju gyvenimo mėn. kūdikis turi priprasti prie papildomo maisto.
Atsakyti