Įkraunama...
Įkraunama...

Prakaitavimas: ar tai gali būti kokios ligos

Sveiki,
vaikas nuo mažens šiek tiek daugiau prakaituoja. Tai kojytės batuose, rankos drėgnos. Specifinio ar stipresnio kvapo nėra.
Labiausiai neramina prakaitavimas per pietų miegą. Dabar vaikui (berniukui) - 4 metai. Kartais pabunda po pietų miego šlapia galva, pagalve ir net maikutė šlapia...
Ar reikėtų susirūpinti? Ar tai gali būti kokios ligos požymis? Į kokius daktarus reikėtų kreiptis?
Ačiū iš anksto. smile.gif
Atsakyti
Kai kurie vaikai ir suaugę suprakaituoja greičiau, kiti ne, nesvarbu ar jie miega ar užsiima kita veikla. Suprakaitavimo priežasčių yra daug. Dažniausia priežastis yra vegetacinės nervų sistemos jautrumas. Jeigu prakaitavimą pastebite tik kaip vieną jus jaudinanti požymį, dėl to pergyventi nederėtų. Išsiaiškinkite ar giminėje, t.y. keturių senelių ir JŪSŲ, kaip tėvų tarpe, nėra greitai ir gausiai suprakaituojančių? Padidėjusiam vegetacinės nervų sistemos jaudrumui įtakos turi paveldimumas. Kai bet kurio amžiau vaikui prakaituoja kojos, jis jas greitai atšąla, o tai yra negerai šaltuoju metų sezonu. Dėl greitai suprakaituojančių vaiko kojų jis turi dėvėti prakaitą gerai sugeriančias kojines ir šiltus batukus. Greitai suprakaituojantis vaikas turi miegoti ant medvilninės pagalvės, neužklotas pūkais, kambario temperatūra 18C. Jei be prakaitavimo pastebėjote ir kitų negalavimo požymių, arba prakaitavimas stiprės, pasirodykite vaiko gydytojui, pasidarykite kraujo tyrimą.
Atsakyti