Įkraunama...
Įkraunama...

Buteliukas, čiulptukas ir žindymas

Ar iš tiesų žindymo trukmę sutrumpinti gali vadinamosios soskės davimas?
Sūneliui 3 mėn., maitinu pati ir čiulptuką išbandžiau tik šiandien. Jis mums reikalingas tik einant į lauką - kad verkdamas neprisikvepuotų šalto oro. Anksčiau lauke tik miegodavo, o dabar kartais atsibunda ir verkia.
Girdėjau, kad tai įtakoja mamos pieno kiekį, jei dažnai gauna čiulptuka. O jei tik 1-2 kartus per dieną?
Atsakyti
Mano Tituzas ciulptuka pradejo normaliai zisti nuo 1 men ir jokios itakos pieno kiekiui bei to, kad noretu maziau kruties nepastebejau. Dabar soske duodu beveik visada kai migdau, bet matau, kad papas jam vis tiek thumbup.gif dalykas. Zinau tik, kad kartais zindukas padeda uzmigti vaikui, jei jis iprates migdytis prie kruties.
Atsakyti
Vat ir man sitas klausimas labai aktualus! Vakar mazylis visa vakara taip verke ir vis norejo mama valgyti (be pertraukos po mazdaug visos valandos zindymo), kad nebeturejau kitos iseities, kaip duoti soske 2.gif . Bet paskui jauciausi labai bloga mama, kad ibrukau vaikui ta silikono gabala i burna...
verysad.gif

Tiesa, vaikutis is karto nurimo, ir atrode labai maloniai sau ta soske ciulpe.

Mamytes pasidalinkit patirtimi, ar tikrai tos soskes labai vaikui zalinga? Sako, kad paskui nebemoka teisingai zisti ar kad neskiria soskes nuo kruties?
Atsakyti
QUOTE(Tida @ 2005 03 07, 21:00)
Sako, kad paskui nebemoka teisingai zisti ar kad neskiria soskes nuo kruties?

Puikiai skiria. Maniske, kai pasiguldau salia, kad sveicia ciulptuka i sali, duok jai krutuka biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Tida @ 2005 03 07, 20:00)
Vat ir man sitas klausimas labai aktualus! Vakar mazylis visa vakara taip verke ir  vis norejo mama valgyti (be pertraukos po mazdaug visos valandos zindymo), kad nebeturejau kitos iseities, kaip duoti soske 2.gif . Bet paskui jauciausi labai bloga mama, kad ibrukau vaikui ta silikono gabala i burna... 
verysad.gif

Tiesa, vaikutis is karto nurimo, ir atrode labai maloniai sau ta soske ciulpe.

Mamytes pasidalinkit patirtimi, ar tikrai tos soskes labai vaikui zalinga? Sako, kad paskui nebemoka teisingai zisti ar kad neskiria soskes nuo kruties?

Pirmą mėnesį čiulptuko nereikėtų duoti, ypač jei dar nėra gerai susireguliavęs pieno kiekis, nes kūdikis turi didesnį poreikį čiulpti nei pasisotinti, tai reikalinga, kad gamintųsi pieno tiek, kiek kūdikiui reikia. Jei jis patenkins savo čiulpimo poreikį su čiulptuku, pieno sumažės. O vėliau, kai pieno gamyba susireguliuoja, čiulptukas jau nepakenks, bet jis didina riziką susirgti pienlige, suviduriuoti ir susiformuoti netaisyklingai burnos ertmei (dar priklauso nuo čiulptuko).
Atsakyti
QUOTE(smulkute @ 2005 03 07, 20:03)
Puikiai skiria. Maniske, kai pasiguldau salia, kad sveicia ciulptuka i sali, duok jai krutuka biggrin.gif .



Taigi, kai jau nori mamos pupuliuko, tai jokie ciulptukai nepades schmoll.gif

O pirmaji menesi tai pas mane buvo tiek pieno, kad vaikas jo jau nebenorejo jo gerti, o ciulpti tai norisi 2.gif Na pienliges, viduriavimo nebuvo (tfu tfu tfu) - svariai reikia ciulptuka laikyti - jei nukrenta perpilti verdanciu vandeniu.
Atsakyti
Pirma menesi ir man kabejo ''kabikas'' ant papo.. ax.gif ..Budavo, ateina sveciai pasveikinti maziaus, as pasirodau, pasisveikinu ir dingstu i kita kambari pasikabinus pupsika blush2.gif . Kabo valanda, dvi....Sveciai pakyla namo eiti, ateinam, atsisveikiam ir vel kabom cry.gif . O nakti imesdavu papa, ir luzdavau... blink.gif ..Pabundu, maikute pakelta, papai nuogi, brr saltoka.. blush2.gif Jauciu, kad kyla temperatura...ir vel laktostaze, tfu cry.gif kaip nesiseka...Tai toks gyvenimelis buvo pirma menesi, kol igriso iki gyvo kaulo..Nutariau, kad uzteks mane kankinti ir nupirkau ciulptuka 4u.gif . Na ka, is pradziu nepatiko manoji dovanele, spjaudem toooli toooli doh.gif . Pratinau po valgio pries miega ilgokai- ismeta, idedu, ismeta, idedu...bet ka, viena diena pavyko.. thumbup.gif . Baigesi mano vargai- pagrauzia papuka, soskyte i burnyte, mano ranka i jo rankyte, uzsiklojam kaldryte ir liuliuka thumbup.gif . Ir miegelis greiciau ateina, ir mamyte pilna jegu wub.gif . Vat taip mums buvo thumbup.gif .
Atsakyti
Mes ciulptuka tai pradejom naudojam lauke...o dabar ir migdomes su juo nes anksciau duodavau krutine kol uzmiega, bet pieno prisivalgo ir atpilinedavo daznai dabar lyg ir geriau tik vat irgi nerimauju ar nepakenks ar tikrai jei ta silikona kisti... verysad.gif
Ar taip ar kitaip visad nori savo vaikui visko kas geriausia bet gal labai nepakenks juk netik musu karta su ciulptukais isaugo ir sveiki berods.... taip save ir raminu... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
kazkaip netycia sita tema pamaciau smile.gif
nezinau blogai ar gerai ciulptukas, gali tik papasakoti apie savo patirti.

o buvo taip, as neduodavau jokiu ciulptuku kol nelikau dukros mociutei pasaugoti, tai buvo pirmas kartas ir dukrai tada buvo apie 2 su biski menesio. Jai silikonas patiko, nes ir siaip megeja ant papo buvo pakabot, ir veliau pradejo reikalaut to ciulptuko. na mano sirdis irgi ne medine davau zinoma, kaip pasielgciau dabar tiesa pasakius nezinau, bet tada atrode kas cia bloga, na nusiramins ir viskas. Problemos prasidejo po keleta dienu, mano lelia pradejo atsisakineti kruties, blogiau zisti ir t.t. rezultatas - per antra menesi priaugo nepilnus 200g, pienas man beveik baigesi, patekom i infekcine ( na cia as supanikavau, nes kraujo biski kakuciose pasimate, bet pasirode nieko tokio). Laimei ten infekcinei sutikau labai gera gydytoja, kuri man smegenis praplove del viso sito reikalo su zindymu, ir sake arba pienas arba ciulptukas mano atveju. Taigi atsisakem ciulptuko ir misinuku (nes kaip minejau pieno praktiskai nebebuvo jau sad.gif ). Pienas atsistate siaip ne taip ir viskas toliau klojosi neblogai.
Problemos atsirado veliau, kadangi ciulptuko nebebuvo prasidejo pisto ciulpimas. O sita bjaurybe nieks neveike, veliau dar parasidejo tampymai pas psichologus ir t.t., na zodziu ilgai pasakot, bet problema issisprende, tik dabar, tiksliau pries puse metu, panai tada buvo 7 metai, taigi vat tokia istorija.

As nezinau kaip as pasielgciau panasioje situacijoje jeigu ji pasikartotu su antra dukra, iki siol nesuradau atsakyma i klausima kas geriau vis del to buvo atstatineti piena ir veliau kankintis su pirsto ciulpimu arba duoti ciulptuka ir naudoti misinukus nuo 2.5 men.
Atsakyti
aciu uz atsakymus 4u.gif
Vis tik isbandziau visa savaite einant i lauka jam iduoti ciulptuka. Tai pirma diena paeme ir uzmigo, kitas 6 dienas visada ispjaudavo, pries tai pazaides, ir toliau sau rekdavo kol rengdavau, o kartais ir lauke unsure.gif O vakar vel paeme ir uzmigo su ciulptuku. Bijojau, kad nepriprastu per daug, o dabar negaliu pripratint nusiraminti su juo g.gif
Atsakyti
aš irgi pradėjau į poklikliniką einant ir lauke duot, kad šalto oro neprisirytų, dab jau ir namie prašo blink.gif o aš taip nenoriu duot sad.gif
Atsakyti
Rii, o kaip tu zinai, kad praso ciulptuko, o ne kruties?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurga: 14 kovo 2005 - 10:36