Įkraunama...
Įkraunama...

pratinimas ant puoduko

Laba diena,

mano berniukui šiuo metu 1m ir 5mėn.Pradėjome pratintis tuštintis ant puoduko.Mano manymu sekasi jam visai neblogai-atsisėdęs visada stengiasi kažką padaryti,bando prašytis(nors dažnai ir nespėjam ) ant puoduko.Tačiau neramina vienas dalykas-pasišlapinęs ant puoduko jis atsistoja ir šalia puoduko vėl padaro truputuką .Bandžiau kad ilgiau pasėdėtų ant puodo,bet tai neturi jokios įtakos.Susidaro įspūdis,kad jis džiaugiasi tuo,kad jam pavyksta kontroliuoti šlapinimosi procesą.Ar gali taip būti?O gal vertėtų pasirodyti gydytojui?
Kai vaikui buvo 3mėn jį apžiūrėjo urologas,kadangi pediatrė įtarė apyvarpės susiaurėjimą.Tačiau urologas jokių pakitimų nenustatė.
Atsakyti
Puoduko „paslaugomis pasinaudoti“ ne vienodai greitai ir sėkmingai išmoksta visi mažyliai. Iki 3 m. ne visuomet mažyliui viską pavyksta viską padaryti į puoduką kad ir kaip suaugę šito norėtų... Dažniausiai jie pirma išmoksta kontroliuoti tuštinimąsi, o tik paskui šlapinimosi procesą. Kai būna apyvarpės susiaurėjimas, visuomet, t.y. nepriklausomai, kur mažylis šlapinsis į vystyklus ar puoduką šis procesas būna susijęs su jo reakcija, pvz., neramumu, pradėjimu verkti. Jei mažyliui nepavyks pasituštinti ir pasišlapinti į puoduką, kai jam sukaks 3 m., yra būtina pasirodyti gydytojui.
Atsakyti