Įkraunama...
Įkraunama...

Kardiologinis tyrimas

Labai atsiprašau, ger. gydytojau, kad įkyriai klausiu, ir netiksliai parašiau klausimą. Kardiologo išvadoje parašyta „KS matmenys max ribose“. Mano sūnus ( 9,5 metų) jau metai laiko intensyviai sportuoja, t.y. gauna nemažą fizinį krūvį, šiaip yra pakankamai judrus ir energingas. Man labai rūpi, ar aktyvus sportas neįtakos minėtų max ribų viršjimo, ir jeigu taip, tai kokios būtų to pasekmės (jeigu ribos bus viršytos).
Dar kartą labai ačiū.


QUOTE(Algimantas Vingras @ 2007 11 06, 12:10)
Kiekvienas gydytojas echoskopuodamas širdį aprašo tai ką randa savo stiliumi – todėl atsakyti į klausimą „širdies sienelės (ar panašiai) yra max ribose“ yra neįmanoma, visai neaišku ką reiškia „(ar panašiai)“. Galima įtarti, kad gydytojas norėjo pasakyti, kad JŪSŲ sūnaus širdies ribos yra maksimalioje normos riboje. JUMS dera: a) visus gydytojo kardiologo tyrimų atsakymus turėti rankose ar bent jų kopijas cool.gif tikrintis pas gydytojo kardiologą 2 kartus metuose, arba dažniau, jei jis taip patartų c) neįkyriai, t.y. nedarant iš vaiko ligonio, sekti jo būklę, pvz., ar jis mėgsta judrius žaidimus, fizinį lavinimą, ar žaisdamas su draugais judrius žaidimus nuo jų atsilieka, ar po fizinių pratimų, darbo būna labiau pavargęs nei jam įprasta – šiuos reiškinius pastebėjus nedelsiant pakartotinai kreipiamasi į gydytoją kardiologą. „Nežymus prolapsas“ yra grynai medicininis išsireiškimas apibūdinantis nepilną vienos iš vožtuvų grupės užsidarymą. Tai gyventi ir augti netrukdo, tačiau yra būtina sekti, kaip kinta padėtis vaikui augant. Geriausiai gali paaiškinti kardiologas, kuria vaiką tyrė ir seka jo būklę.

Atsakyti
Bet kurio amžiau vaiko jo judrumas ir energingumas neveikia jo širdies taip, kad pradėtų plėstis kairysis skilvelis (KS). JUMS dera: a) pasitarti su treneriu ir sūnumi – tikslu sumažinti fizinį krūvį cool.gif po pusmečio treniruojantis sumažintu fiziniu krūviu vėl pasidaryti širdies echoskopiją tikslu įvertinti kairiojo skilvelio būklę c) jei sūnus po treniruočių būna nuvargęs „kaip lapas“ (koks jo nuovargio laipsnis yra vertina suaugęs, kuris nuolat mato vaiką) pagalvoti – gal iš viso vertą nutraukti alinančias treniruotes ir pasirinkti sporto šaką, kur treniruotės yra mažesnio intensyvumo d) pagalvoti, ar tikrai sūnui yra būtinos intensyvios treniruotės – kiek jos naudos duos jam ateityje, ar jis turi duomenų tapti profesionaliu sportininku ir svarbiausia – ar jis pats nori būti profesionalus sportininkas... Pranašauti ateities pasekmes „ kas bus jeigu bus“ yra neįmanoma...
Atsakyti