Įkraunama...
Įkraunama...

Dažnas kūdikio valgymas

Kūdikiui suėjo 7men.

Šešių mėnesių svėrė 8,6 kg, ūgis 70 cm. Gimė 3400g, 53cm.
Maitinu pati, nuo 6 mėn pradėjau primaitinti daržoviene, dabar jau ir daržoviene su mėsa.
Bet mano vaikas, po darzovienės, butinai nori ir pienuko, negaliu įsiūlyti jokios arbatėlės. Kol nevalge mesos, tai pienuko duodavau, bet dabar nebezinau kaip elgtis. Ar tikrai labai negerai, jei pienuko visgi duociau?

O kokia arbatele patartumete duoti vaikui? Ar vandenuką?

Ir dar vienas klausymas. Pradėjau pergyventi, ar neperdaug mano vaikas suvalgo. Dieną valgo mazdaug kas 3 valandas, į vakarą, kartais kas 2 valandas. bet kaip jau sakiau, po darzovienes pienuko irgi valgo ( tai gaunasi, kaip 2 porcijos maisto is karto). darzovienę duodu apie 18val. O naktį valgo irgi kas 1.5-2 val. nepadeda jokie pasupimai, nesiojimai ar soskutes, kurios is vis nemegsta. Jei pabudes negauna kruties - verkia. Tiksliau jau pabunda verkdamas ir uzmiega tik gavęs krūtį.
Ačiū
Atsakyti
Sveikas išnešiotas kūdikis savo gimimo svorį per 5 mėn. turi padvigubinti, o 11 mėn. amžiuje – patrigubinti. Pirmuosius 6 gyvenimo mėn. kūdikiai auga sparčiau negu antrąjį gyvenimo pusmetį. Normaliai augančio kūdikio svoris turi atitikti ūgio augimą, t.y. kūdikio augimas turi būti harmoningas. Koks kūdikio augimas turi informuoti jo gydytojas, kas mėn. jį pasvėręs ir pamatavęs jo ūgį. Žindomi kūdikiai paprastai viršsvorio nepriauga. Žindomam kūdikiui papildomas maitinimas pradedamas duoti, kai jam sukanka 6 mėn. amžiaus. Pirmas papildomas patiekalas yra daržovių košė, į kurią prieš pat jos davimą kūdikiui gali būti įdėti jo motinos pieno. [Kas per patiekalas „daržovienė“ – neaišku. Gydytojams skirtuose kūdikių maitinimo rekomendacijose tokio patiekalo nėra, todėl duoti tokį patiekalą jie negalėjo rekomenduoti]. Tuomet, kai daržovių košė yra duodama su liesa gyvūnine mėsa atsigerti yra duodama šviežių, t.y. tik ką pagamintų sulčių apie 50 – 70 ml. Sultys padeda geriau pasisavinti geležį, kuris yra gyvūninėje mėsoje. Jokios arbatėlės, „vandenukai“ kūdikiamas, kai nėra karšta, yra neduodamos, nes neturi maistinės vertės, t.y. jo nesotina. Kūdikio noras valgyti dažnis neretai priklauso nuo to, ką jis gauna valgyti, t.y. ar patiekalas jį pasotina. Antrąjį gyvenimo pusmetį papildomo maisto kūdikiui yra duodama 2 – 3 kartus per parą, o kitus kartus jo motinos pieno. JŪSŲ kūdikio svorio priaugimas yra didokas, JŪS teisingai susirūpinote. Dažni prabudimai naktį leidžia įtarti, kad kūdikis nepakankamai pavalgė dieną. Dabar yra leidžiama kūdikiui pačiam pasirinkti valgymo laiką. Dažnas krūties norėjimas naktį gali būti susijęs su noru tiesiog žįsti, nes žindymas ramina ir padeda geriau miegoti. Kai mažasis žmogus nori valgyti supimas, nešiojimas, „suskutės davimas“ – yra klaidos, Didžiausia klaida yra „suskutės davimas“, nes nuo jos bus labai sunku atpratinti. Čiulptukas nėra priemonė vaikui užčiaupti burną. JUMS dera: a) su sūnaus gydytoja išsamiai aptarti jo maitinimą cool.gif vakare duoti su savo pienu pagamintos kruopų, pvz., ryžių ar grikių ar miežių ar avižų košės (tik ne manų) – sočiau pavalgęs, nors pirmąją nakties pusę nebeturėtų dažnai reikalauti krūties, jei jos pareikalavimas yra dėl alkio c0 gydytojos paprašyti padaryti kraujo tyrimą pasitikrinimui dėl mažakraujystės. Skaitykite „Mamos žurnalą“ ten yra spausdinama serija straipsnių apie kūdikių maitinimą.
Atsakyti