Įkraunama...
Įkraunama...

6.5 metu vaiko raida

Laba diena,
Gal galėtumėte aprašyti 6.5 metų vaiko protinę raidą, na ką jis jau turi mokėti daryti, o ko dar nebūtinai. Mūsų sūnus yra labai aktyvus fiziškai, kol kas jam patinka tik fizinė veikla, mašinytės, o štai mokytis raidžių, skaičių nėra linkęs. Kad ir kaip jį bandau sudominti, jam nė motais, bijau pernelyg spausti, nes vaikas yra labai jautrus ir gali iš viso užsidaryti nuo mokslų. Jis lanko darželį, auklėtoja taip pat sako nerananti būdų sudominti jį mokslams g.gif Norėčiau jūsų paklausti iki kokio amžiaus vaikui leisti džiaugtis vaikyste ir pernelyg nesirūpinti dėl to nenoro mokytis? Jo pasiekimai: moka parašyti savo vardą, skiria kai kurias raides, skaičiuoja iki 10, skiria kai kuriuos skaitmenis. Bet kai pagalvoju, kad jau nuo rudens į pirmą klasę, kur vaikai jau privalo mokėti skaityti ir spalio mėnesiui jie jau diktantus rašo (šnekėta ne su viena drauge), tai man natūraliai baisu, kad gal mano vaiko raida yra sutrikusi, nes nelabai įsivaizduoju, kad jis per 8 mėnesius išmoks skaityti unsure.gif Ką patartumėte?
Atsakyti
Visi iš mūsų labiau mėgstame ką tai daryti, kiti to paties padaryti nemėgstame. Kaip mažąjį sudominti mokslu geriausiai gali patarti patyrusi pradinių klasių mokytoja. Vaiko gydytojos paprašykite , kad ji įvertintų jo mokyklinę brandą, paprašykite siuntimo konsultacijai pas vaikų neurologą. Ne visi to paties amžiaus vaikai vienodai greitai tobulėja. Šešerių metų vaikai, su kuriuos pastoviai lavino tėvai ar kiti suaugusieji, sugeba:

Judėjimo įgūdžiai: Gali važiuoti dviračiu. Daug ir energingai juda, negali nusėdėti vietoje. Kai kurie pradeda teisingai laikyti pieštuką. Piešia žmogų su galva, kaklu, rūbais. Rašo didžiąsias raides, kai kurias netaisyklingai.Skiria kairę nuo dešinės.

Adaptacinės reakcijos:
Pradeda suprasti pagal kokias savybes daiktai jungiami į grupes, suvokia reiškinių priežastis. Greičiau ir lengviau supranta daiktų skirtumus negu jų panašumus. Žino skaičių kombinacijas iki 10.

Kalba:Visus garsus taria aiškiai

Socialinis kontaktas: Neretai agresyvus, impulsyvus, bando ginčytis. Gali visiškai rūpintis savimi, bet retkarčiais vis dar “užmiršta”. Elgesys nepastovus: vieną minutę geras, malonus, kitą – atžagarus, neapkenčiantis. Santykiai su tėvais tai geri tai blogi.
Mėgsta ir nori būti su tokiais draugais, koks jis pats yra. Bijo prarasti vietą tarp bendraamžių, ištikimai laikosi grupės bendravimo taisyklių. Mėgsta kolektyvinius žaidimus.
Atsakyti