kavineje skanavau tiramisu ir ten nebuvo jokiu sausaineliu pagrindo, tai kaip jis padarytas, tiesiog vienas kremas ar koks kitas jau cia receptas?
Nu pravalas juodas, aplėkiau pusę Kauno ir negavau tų sausainėlių, tų fingerių
. Buvau Hypermaximoje, pramonės Maximoje, Girstupio IKI, Lukšio IKI. Kaunietės, kur paskutinį sykį matėt tų fingerių?



QUOTE(snickers @ 2008 11 06, 16:06)
Nu pravalas juodas, aplėkiau pusę Kauno ir negavau tų sausainėlių, tų fingerių
. Buvau Hypermaximoje, pramonės Maximoje, Girstupio IKI, Lukšio IKI. Kaunietės, kur paskutinį sykį matėt tų fingerių?




As ju irgi negavau, tai pati kepiau
QUOTE(Inočka @ 2008 11 06, 17:10)
As ju irgi negavau, tai pati kepiau
o pagal kokį receptą?
QUOTE(snickers @ 2008 11 06, 16:16)
o pagal kokį receptą?
1 psl. atgal pasiziurek. Ten aprasiau visa eiga su visomis nuotraukomis
Ačiū , Inočka , už visus atsakymus. Nusipirkau Maximoj kažkokių itališkų biskvitinių perteptų sausainėlių/pyragėlių. kažin, o tie fingeriai turi tokie sausoki būti, ta prasme trapūs?
Sugalvojau aš padžiovint juo orkaitėj
, kažin kas bus?
Po to kelis lašiukus kavkės/likerio mišinio užvarvinsiu. Kaip manot?
Vakare parašysiu bent ar panašus vaizdas





QUOTE(snickers @ 2008 11 06, 17:06)
Nu pravalas juodas, aplėkiau pusę Kauno ir negavau tų sausainėlių, tų fingerių
. Buvau Hypermaximoje, pramonės Maximoje, Girstupio IKI, Lukšio IKI. Kaunietės, kur paskutinį sykį matėt tų fingerių?




Duktė nupirko Pramonės Maximoje šeštadienį ir vadinosi ne Lady fingers, o Franciosische Lioffelbiscuits-gamyba prancūzų, nupieštas Eifelio bokštas, prancūzų vėliava šone, t.y. mėlyna-balta-raudona, firma "hagemann". Nupirko 400 g pakuotę, bet buvo ir mažesnių.

QUOTE(Letunė @ 2008 11 06, 18:24)
Duktė nupirko Pramonės Maximoje šeštadienį ir vadinosi ne Lady fingers, o Franciosische Lioffelbiscuits-gamyba prancūzų, nupieštas Eifelio bokštas, prancūzų vėliava šone, t.y. mėlyna-balta-raudona, firma "hagemann". Nupirko 400 g pakuotę, bet buvo ir mažesnių. 

Kai skaiciau sia tema, tai merginos dalinosi ir sake, kad prancuziski nelabai tinka, t.b. italiski, nes prancuziski labai skysteja
QUOTE(snickers @ 2008 11 06, 17:06)
Nu pravalas juodas, aplėkiau pusę Kauno ir negavau tų sausainėlių, tų fingerių
. Buvau Hypermaximoje, pramonės Maximoje, Girstupio IKI, Lukšio IKI. Kaunietės, kur paskutinį sykį matėt tų fingerių?




Tik pries 2 val pirkau IKI Silainiuose

QUOTE(DODAITE @ 2008 11 06, 20:08)







O beje, mano visa masė tai tokia geltona gavosi


QUOTE(snickers @ 2008 11 06, 21:09)







O beje, mano visa masė tai tokia geltona gavosi


O koki krema darei. As kai suplakiau baltymus, tai gavosi labai "kieta" mase, ja sumaisiau su tryniu - surio misiniu, tai nebuvo labai skysta. tikrai ne kaip grietine. O siandien neragauk, nu nebent labai nori, nes tiramisu turi pastoveti saldytuve min. 6 val.
QUOTE(Inočka @ 2008 11 06, 22:27)
O koki krema darei. As kai suplakiau baltymus, tai gavosi labai "kieta" mase, ja sumaisiau su tryniu - surio misiniu, tai nebuvo labai skysta. tikrai ne kaip grietine. O siandien neragauk, nu nebent labai nori, nes tiramisu turi pastoveti saldytuve min. 6 val.
Aišku neiškenčiau, paragavau vakar. Et toks kietokas pasirodė, ta prasme tas biskvitas toks sukietėjęs......buvo praėjusios 3 valandos.........o jau šiandien- liežuvio čiut nenugurgiau







Aišku, gaminau be progos, ale kai ji ateis gausis nebe toks geras



Naudojau tokius itališkus biskvitinius sausainius Dolcetto pavadinimu, jų kaina Maximoj buvo 2,99lt, tiko puikiai, tik padžiovinau orkaitėj.

Man dar įdomu, ar aš per mažai plakiau trynius su cukrumi, ar jie ir turi būti gelsvi nes kaimiški kiaušiai?
