Įkraunama...
Įkraunama...

ROTA virusas

Mano vaikutis neseniai persirgo rota virusu jam vieneri metukai.Zinau,kad reikia laikytis dietos,gerti bakterijas.O kaip dar saugotis,kaip zinoti ar neliko kambariuose kur nors sis virusas?(nes mano dukra guli ligonineje taip pat serga)
ir kai gryzome i namus sekancia diena ji isbere,raudoni zandukai,ir truputi ant rankyciu raudonos demes.Ar gali buti ,kad pasiliko kokia bakterija zarnyne?Ka man daryti?Ar gali si liga atsinaujinti?
Atsakyti
Persirgus rotavirusine infekcija namuose dezinfekcija yra nedaroma. Apsisaugoti padeda kruopštus nuolatinis asmens higienos laikymasis, išmetimas visų tų žaislų, su kuriais mažylis žaidė prieš susirgdamas, nes paprastai žaislų dezinfekuoti yra neįmanoma. Iš laiško neaišku, kuo dukra serga. Jeigu ji serga rotavirusine infekcija, tai ir jos žaislus, kuriais ji žaidė iki ligos teks išmesti. Rotavirusine infekcija gali persirgti visi šeimos nariai, kai yra nepaisoma asmens higienos. Vieną kartą persirgus rotavirusine infekcija visai nereiškia, kad liga nepasikartos, nes ligą sukeliančių virusų porūšių yra keli. Rotavirusinę infekciją sukelia virusas. Nesuprantu klausimo „ Ar gali būti, kad pasiliko kokia bakterija žarnyne?“ – žarnyne visuomet gyvenu per 400 rūšių įvairių bakterijų. JUMS dera vaiką dėl „isbere,raudoni zandukai,ir truputi ant rankyciu raudonos demes“ parodyti jo gydytojui, nes tik matant galima spręsti ar reikalinga, o jei reikalinga, tai kokia reikalinga pagalba. Pagal bėrimo aprašymą galima tik įtarti, kad tai yra alerginis bėrimas, o tai reiškia, kad mažylis ko (sunku pasakyti konkrečiai ko) netoleruoja, pvz., kokio tai naujo maisto. Persirgus rotavirusine infekcija praktiškai 1 mėn. yra tikslinga gerti bakterijas, padedančias organizmui.
Atsakyti