Įkraunama...
Įkraunama...

8,5 mėn. kūdikio išmatos

Laba diena, auginu 8,5 mėn. sūnų. Vaikas vystosi normaliai: svoris ir ugis atitinka jo amžių pagal med. lenteles (per viduriuką). Sūnus yra truputį alergiškas (kartais nuo suvalgyto maisto parausta žandai). Šiuo metu valgo ryžių, grikių, avižų, kukurūzų, kviečių košes, jautieną, veršieną, vištieną, iš daržovių - morkas, bulves, žiedinius kopūstus, žirnelius, kartais išgeria obuolių arba morkų sulčių, taip pat valgo šias vaisių tyreles: bananų, obuolių, slyvų. Geriame pieno mišinį NAN HA2. Motinos pieno vaikas negauna nuo 1 mėn.
Praktiškai nuolat geriam BIFOLAC darydami 1-2 savaičių pertraukas. (nes prieš 4 mėn išmatose buvo aptiktas stafilokokas)
Taigi, pagaliau klausimas: kokios turėtų būti tokio amžiaus ir taip maitinamo vaiko išmatos?
Klausimas iškylo nes sūnus mano supratimu "negražiai" tuštinasi: išmatos jogurto tirštumo, beveik visą laiką pelkės (tamsiai žalios) spalvos, kartais su ryškiai geltonos spalvos intarpais (įtariu, kad tai tulžis).
Suprantu, kad tikslinga atlikti kaprologinį tyrimą, bet norėtusi sužinoti ir Jūsų kaip specialisto nuomonę.
Ačiū Jums labai. 4u.gif
Atsakyti
Išmatų pobūdis keičiasi nuo maisto: jos gali būti tirštesnės, skystesnės, 1 – 3 kartus per parą. Tai yra normalu ir joks gydymas yra nereikalingas. Kai išmatos greitai slenka žarnynu, jose gali būti žalių gleivių, nes tulžis yra žalia, o geltona. Kai išmatos ilgėliau susilaiko žarnyne žalia išmatų spalva pasikeičia į geltoną. Tamsiai žalios išmatos gali būti ir tuomet, kai mažyliui mažakraujystės gydymui ar jos profilaktikai yra skirta geležies turinčių vaistų. Beveik nuolatinis BIFOLAC gėrimas išmatoms didelės įtakos neturi, nes kiekvieno asmens, tame tarpe ir JŪSŲ sūnaus žarnyne turi susiformuoti savas bakterijų mikropasaulis (bakterijų rūšių žarnyne tarpusavyje sutardamos ir konkuruodamos gyvena per 400 rūšių). Todėl jam pastoviai daryti įtaką BIFOLAKU yra nerekomenduojama. JŪS gi turėjote pastebėti kaip keičiasi ar nesikeičia išmatų pobūdis, kai duodate arba neduodate bifolako... Bifolakas yra duotinas tuomet, po gydant ir po gydymo antibiotikais, arba kai atitinkamu tyrimu yra įrodoma, kad kūdikio ar mažo vaiko organizme trūksta gerųjų bakterijų. Stafilokokas yra bakterija, kurios gyvenimui reikalingas deguonis, o žarnyne jo nėra. Kitais žodžiais tariant stafilokokas, pakliuvęs iš išorės į žarnyną, jame ilgai negyvena. Stafilokokas gali būti aptinkamas atlikus išmatų pasėlį, o ne koprologinį tyrimą. Pagal JŪSŲ aprašytą sūnaus augimą nėra jokio reikalo atlikti nei koprogramą, nei išmatų pasėlį. Slyvos ir daržovės išmatas daro skystesnėmis, tačiau šiuos patiekalus reikia duoti ir nesibaiminti.
Atsakyti