Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoriu prarasti Živiles!Padekite!

[FONT=Impact][SIZE=14][COLOR=blue]

Sveikos mamytes,
Noriu pasidalinti skausmu, kuris netikėtai užklupo mano šeimą...
Mano sese, gimnaziste, pernai eme lankytis globos namuose ir draugauti su vaikuciais. Ji visiems namiskiams pasakodavo kokie vaikuciai ten yra saunuoliai, kokie skirtingi charakteriai ir kaip jie kovoja uz buvi... Ji pirmoji pasiule imtis globoti vaikuti. As ja palaikiau ir nusprendeme paimti maziuka berniuka, musu moteriskai kompanijai praskaidrinti. Veiksmas vyksta provincijoje, mazame miestelyje, nelabai toli nuo Vilniaus. Uzkrete sesyte sia ideja ir as panorau jai padeti ja igyvendinti, juo lab, kad pati jau labai seniai noriu vaikeli tureti, tik vis tinkamo laiko tam laukiu... Taigi nuejome mes i Vaiku teisiu apsaugos tarnyba ir pasakeme apie savo ketinimus. Ten dirbancios moterys labai nudziugo, pagyre ir dar pasake, kad daugiau tokiu zmoniu butu... nebuvo tada berniuko, kuri galetume paimti, nes visi ten buvo ne po viena o su broliukais ir sesytemis. Mums pasiule mergaite Zivile. Pasirasiau as duotus popierius ir su dziaugsmu nuskubejome pasiimti mazyles savaitgaliui. Taip prasidejo musu draugyste su maza geltonplauke, melynake lietuvaite. Jai tada buvo 4 metukai. Tai buvo 2004 05 23d. ... as tapau tokia llaiminga galedama si maza zmoguti glausti prie saves, jai skaityti pasakas eiti su ja pasivaikscioti, vestis i parduotuve ir pirkti ka nors skanaus... O dar... teko man matyti sios mergytes akis, kai ji pirma karta gyvenime paragavo ledu... tada ji atrode laimingiausias zmogutis pasaulyje, ji dar pasitikslino, ar sis skanestas tikrai yra ledai... ji juos buvo maciusi tik per TV...
Nusivezeme ja i tevu sodyba kaime, ten prasidejo pazintis su naminias gyvunais, augalais... Mazyle vis klausinejo- kas cia? Ar galiu paliesti? Ji greitai susipazino su nauja aplinka. Sekmadieni vakare prisiskyneme auklytems zibuciu ir ji laiminga parvaziavo i globos namus. sutareme susitikti kita savaigali. Ir taip jau beveik metai tesiasi musu draugyste. Zivile tapo musu seimos nariu. Kartu svenciame gimtadienius, sventes, ji pas mus sveciuojasi per atostogas. Mano tevus ji nusprende vadinti mamyte ir teveliu, nes mes i juos taip kreipiames. Mane ir sese Sigita vadina vardais, arba kartais sako -Tu mano mamyte! Zivile turi broli Rolanda, jis eina i 1 klase, i globos namus atvyko tik si rudeni, anksciau gyveno pas mociute. Ju mama juos taip pat kartais aplanko. Mama nesugebejo auginti vaikuciu, nes broli pagimde budama 16, o Zivile 18 metu. Siuo metu i pasauli atejo ir 3 ju broliukas... bet kalba ne apie tai.
Praeita savaite lyg perkunas is giedro dangaus mane pasieke zinia, kad atsirado moteris, pasiryzusi paimti visam laikui globoti vaika ir jai patiko Zivile ir ji nori ja pasiimti.... Dieve, koks kosmaras! O baisiausia yra tai, kad vaiku teisiu tarnybos darbuotojos, kurios mums dave globoti Zivile, lengva ranka atiduoda ja i kita seima!
As joms skambinu, o jos sako- na...si moteris susitvarke visus dokumentus ir ji nori Ziviles, kitos mergaites jai nepatiko. Jau ziauriai skamba tai, kad vaikus renkasi kaip daiktus. Zinoma, kad zivile yra ten pati ryskiausia. Vienintele su kasytemis, graziais drabuzeliais. Bet tai jau musu nuopelnas, kad ji tai turi!!!! Ji buvo pilkas vaikutis kaip ir visi kiti. Na ir tarnyba man sako, tada jus turite ja imti globoti visam laikui arba paims si moteris. Dar karta nuspaude nuospauda. As pati su mielu noru tai padaryciau, tik siai dienai negaliu to padaryti, dabar galiu tik svaitgaliais ja paimti.
As pasiryzau kovoti, ir tai ne tuscios uzgaidos tureti si vaikeli. Moteris, kuri nori ja paimti yra griezto harakterio, karinga ir visai nepanasi i norincia svelnumu dalintis mama. suzinojau jos biografija, kad dabartinis jos vyras paliko savo seima su 3 vaikais, kai jo mazajam buvo tik 9men. Veliau bylinejosi del buto, ir norejo savo vaikus palikti be gyvenamo ploto... Sios moters pasiligojusi mama savo dienas baige seneliu namuose... o atlekusi i globos namus, kai pedagogu kolektyvas eme sakyti , kad Zivile turi savo globejus ir jos negalima paimti, ji mestelejo fraze... Nieko nezinau, pas mane pinigai jau sutvarkyti, oi ka as cia sneku, dokumentai... net pasamoneje yra uzsifiksave, kad ji ne is meiles tai daro o del pinigu, labai patogu kas menesi gauti 500LT... Nenoriu as skaiciuoti svetimu pinigu, tik be galo skaudu, kai bandoma atimti be galo brangu zmoguti, visus kitus vaikelius isvadinus daunais, o kita jai pasiulyta mergaite ji atstume sakydama-Taigi ji ryza! Ne pinigais ir plauku spalva perkamas svelnumas ir meile!
Mano puseje globos namu vadovai ir pedagogu kolektyvas, jie kategoriskai pries tai, kad Zivile atiduotu kitiems, o Vaiku teisiu tarnybos darbuotojos nenori leistis i kalbas ir diktuoja salygas ir daro spaudima, jei jus neimat-atiduodam kitiems. Labi keista girdeti, kaip Vaikais besirupinanti tarnyba yra pasiruosusi is vaikuciu dar karta atimti jam brangiais tapusius zmones. Nezinau, kas uz viso to stovi, bet tikrai ne svarus dalykai. Patarkite, ka man daryti, kur galeciau kreiptis ir suzinoti savo teises????
Kokiu dar priemoniu galiu imtis, kad jos neprarasciau?
Laukiu Jusu patarimu!
Su meile, Ju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusne11: 09 kovo 2005 - 00:41
Sunki situacija, bet ziuret reikia kas vaikuciui geriausia. Na jei jus negalit suteikti tam vaikeliui namu, tai ar verta is jos isvis atimti galimybe tureti namus? Nors emociskai tai sunku ko gero ir mergaitei... Bet ji nedaiktas, kuri galima savintis (nors kaip tik ta prikisate kitai moteriai - kad renkasi kaip daikta) del to kad ja graziai papuosete ar aprengete. Beje rasote, kad ji jusu seimos nare, bet taip ir nepaaiskinate kokios priezastys jums neleidzia to iforminti oficialiai. Ir kiek tas "kol kas" tesis. Apie jusu minima moteri nezinau nieko (tik tai ka paraset), bet ar lengviau jaustumetes jei tai butu kita...Ar tada nerasytumete pvz. - bevale, negali pastovet uz vaika... Anoji rasot karinga. Gal, bet kai issireiske viena moterirke forume net gulbe gina savo vaikus... Niekaip negaliu net ivertint tos situacijos, tai tik pasvarsciau... O gal pabandyti toje busimoje globejoje izvelgti nors viena gera bruoza - beje tai padetu drasiau jaustis ir mergaitei, o ne kad ji atiduodama i raganos - piktosios pamotes rankas. Kaip ten bebutu, bet tegu siame kare laimi Zivile. O gal ji ir toliau galetu bent kai kuriuos savaitgalius leisti pas jus - zinoma tai priklausytu jau nuo jusu santykiu su ta taip vadinama "baisia" globeja g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbyne: 09 kovo 2005 - 01:00
Aciu, kad nelikote abejinga.
Na, ko gero nebutu lengviau, jei tai butu ir kita moteris, bet manau, kad su kita butu galima susitarti ir paaiskinus, kad Zivile jau turi ja lankancia seima, ji paimtu kita vaikuti, kuris dar niekada neturejo globeju.
Na, jei vis delto atsitiktu blogiausia ir Zivile persikeltu i tuos namus, as butinai noreciau ja lankyti. Kadangi mes taip pat bendraujame ir su jos broliuku Rolandu, ieskociau galimybes , kad sesyte su broliuku galetu matystis ir vaziuotume i svecius.
Pliusu sioje moteryje... zinoma, gerai, kad ji nori globoti vaika, bet ji taip pat nesneka apie ivaikinima.
Kodel as pati nepaemiau jos globoti?
Gyvenu bendrabutyje ir siuo metu negaliu suteikti reikiamu salygu, kol kas i ta rajona vykstu tik savaitgaliais, gyvenu ir dirbu Vilniuje.
Su meile, unsure.gif Rusne11
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusne11: 09 kovo 2005 - 09:11
Gaila, kad vaikas su vaiku elgiamasi kaip su daiktu sad.gif
Visiškai logiška, kad tą mergytę nori kuo greičiau atiduoti į šeimą, visi vaikučiai laukia naujų namų. Tik nesuprantu kodėl jūs jos nepasiimate visam laikui ?? Jei taip mylite ją, darykite viską, kad ji liktu su jumis. Aš taip daryčiau g.gif
Dabar gaunasi, kad patys pasiimti nenorite, bet ir kitiems to daryti neleižiate. Reikia apsispresti ir veikti smile.gif SEKMĖS
Atsakyti
tik dabar perskaičiau, kad gyveni bendrabutyje sad.gif Net nežinau ką patarti, tik bijau, kad prarasite mergytę sad.gif
Atsakyti
Rusne, bjauri pas mus sistema cry.gif cry.gif cry.gif - va jei savi vaikai tai bendrabucio kambaryje net ir su 6 gali gyvent, o jei is globos namu - jau ieskoma kazkokiu ypatingu salygu...Aisku geros salygos svarbu... Bet vistiek nuo tokio dviprasmiskumo skauda...mano gimtineje tai panasu reikala vienas kunigelis issprende taip - isteige seimyninius vaiku namus - t.y. pasikviete vyra su zmona i miesteli, isteige jiems kazkokias socialines darbo vietas, suteike gyvenama plota ir atveze kelis tos pacios motinos vaikucius globai..Dabar tu darbo vietu kaip ir nebera, nes jau keli vaikai pilnameciai, taciau tiek bustas tiek globa like. Tavo atvejis aisku kitoks... Taip viskas atrodytu paprasta, kad atsiradus mylintiems globejams kas padetu pasirupinti ir geru jo gyvenimo salygu sudarymu (o ne pirma salygos - po to globejai) ...bet tada turbut atsirastu dar daugiau piktnaudziavimu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbyne: 09 kovo 2005 - 12:56
Rusne, man atrodo, kad jus iškarto turėjo informuoti, kad esant laikinai globai VISADA yra galimybę, kad galit netekti globotinio. Būtent dėl šios priežasties mes iš pat pradžių buvom tik už įvaikinimą, be jokios globos. Suprantu, kad jums labai sunku, tad tik stiprybės norėčiau palinkėt ir jei tikrai nežadate Živilei paskirt savo gyvenimo - leiskit jai pasidžiaugti šeima.
Atsakyti
Aciu visoms man atsakiusioms,
Taigi, kad ta moteris net nemano Ziviles isivaikinti, ji nori tik globoti... o ir Ziviles tikrajai mamai nera atimtos motinystes teises, o tik apribotos.
As esu pasiruosusi kovoti, juolab, kad visas globos namu pedagogu kolektyvas yra pasipiktines tuo, kad Zivile gali buti atiduota taii moteriai, mazam miestelyje visi vieni kitus pazysta, auklytes man sake, kad jei nebus kitos iseities kelios is ju yra pasiryzusios imti Ziviliuka, kad neatitektu tai moteriai... ex, stai tokia istorija.
Zinau, kad globos namu direktorius buvo issikvietes zurnalistus, si situacija paskatino spresti susikaupusias tarp ju ir vaiku teisiu tarnybos susikaupusius nesusipratimus... Liudna, kai nenori girdeti zmogiskos kalbos ir kai pirmenybe teikiama "saviems" zmonems ir i tai ipainiojami pinigai.
Nesutikciau, kad Zivile neturi seimos, ji i globos namus gryzta kaip i savaitini darzeli, ten kur jos broliukas ir draugai. Ji zino, kad penktadieni ji vel vaziuos NAMO![COLOR=blue][COLOR=blue][FONT=Impact] ax.gif
Atsakyti
Nezinau, net ka patarti, gal TV laidu pagalba kas nors issisprestu?...
Atsakyti
Miela Aga,
aciu jums uz atsakyma ir rupesti. Si savaitgali jau isejo straisniukas vietiniame laikrastyje, manau, kad viskas bus gera. Vaikas- ne zaisliukas, Zivile nenori vaziuoti pas kita teta gyventi, as tikiuosi, kad jos teises nebus pazeistos ir bus atsizvelgta i vaiko norus o ne i asmeniskumus.
ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rusne11 @ 2005 03 16, 11:32)
Miela Aga,
aciu jums uz atsakyma ir rupesti. Si savaitgali jau isejo straisniukas vietiniame laikrastyje, manau, kad viskas bus gera. Vaikas- ne zaisliukas, Zivile nenori vaziuoti pas kita teta gyventi, as tikiuosi, kad jos teises nebus pazeistos ir bus atsizvelgta i vaiko norus o ne i asmeniskumus.
ax.gif  ax.gif  ax.gif

linkiu kad viskas issisprestu jums ir zivilei palankia linkme ir jei tos moters keslai tik del pinigu, tikiuosi bus tam uzkirstas kelias.
laikykites ir rasykit mums
Atsakyti
Na va, vis geresnes naujienos, jei jau spauda domisi, reiskias jau link gero viskas smile.gif Sekmes
Atsakyti