Įkraunama...
Įkraunama...

Vienintelis šeimos narys - mano vaikas

Sveikutes,

Perskaiciau cia visas jusu istorijas tai net susigraudinau... cry.gif
Nedristu sakyti, kad jus suprantu (lyg ir yra vaiko tevas, turiu nuostabius tevus, kurie daug padeda nereikalaudami atlygio, draugiu), bet isivaizduoju kaip jums turi buti sunku! Nuo pat pirmu dienu viena... net ir sergant... ziauru...
Tiesa, norisi ir man tokio savarankiskumo, pirma menesi po gimdymo be tevu tikrai nezinau ka buciau dariusi, bet paskui stengiausi kiek galiu pati tvarkytis su vaiku ir savo problemom. Seniai svajoju gyventi savam bute atskirai nuo tevu (ne del to kad su jais sunku, bet paciai norisi kazko savo), bet vis bijau, nesiryztu. Bet jusu pasakojimai mane ikvepe ir padrasino!

P.S. Erinata, kaip jusu mazylis? gal as cia jau paveluotai pasisakysiu, bet as is patirties galiu pasakyt, kad tas vaiko mamos nepaleidimas buna laikinas. Ir mano merginai uzeidavo ir uzeina tokiu momentu kai nenulipa nuo ranku... Ir net nedrisk be jos net i tulika nueit! Bet paverki, pasibari, tada vel priglaudi, pamyluoji... Ir tie laikotarpiai kazkaip praeidavo savaime...

O siaip stiprybes jums visoms!!!
Atsakyti
QUOTE(ovimama @ 2008 07 16, 16:33)
Kiek daug cia visko man pazystamo...Is pradziu nesciai atrode"va parodysiu visiems,kad ir viena susitvarkysiu.."kai po zeme jau tipeno sunaus kojytes-atrode viskas daug lengviau nei tikejausi.Jei ne ikyri mintis vis is paskos einanti-ar as gera mama..Nepasitarsi su antra puse kaip nubausti sunu uz tai kad muse kaimynu mergaite...nera tos antros puses ne kvapo ir ta spontaniska bausme savo kudikiui..ar per didele meile jam.Koks veliau zmogus jis bus?Ar nepasakys"mama,tik tu kalta.."Niekam neydomu kaip judu isgyvenat uz tuos 800Lt.Jei isdrystu pasiguosti,pasigirsta'visu seimose taip.."Nevisu taip!Svarbaiusia - sunaus ilgesys "kazko".. Ko negaliu duoti.Gal but pati atemiau.Gal reikejo jo teti paspausti,priversti aplankyti,nuvezti ir parodyti,gal butu pamiles,gal dabar atvaziuotu nors i menesi karta ir sunus ismoktu zodi "teti",zinotu kad laukia ir sulauks..
Liudna man kazko paskutinem savaitem.Viena diena pamaciau koks jau didelis sunus.Jau nebe kudikis,turi savo norus ir nenorus,laimes ir nelaimes.Ir vis daugiau man iskyla klausimu kaip elgtis vienoj ar kitoj situacijoj,ka sunui pasakyti,kaip pasielgti?
Pasidalinau ir as.Susirasysim,mielosios  smile.gif

o sitas postas ...toks uz sirdies griebiantis... verysad.gif

as ir kartais lygiai taip jauciuosi...ir vis pasvarstau ar gerai darau...skirdamasi.kai zinau kad sunus nuo to nukentes,negaus demesio is tevo beveik verysad.gif

na bet juk ne as iskeiciu seima i pinigus.
tikiuosi susitvarkysim unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,o as nors ir turiu tevus,seseris,bet savo vaiku visuomet ,nuo uzgimimo,rupinausi tik as pati,tada buvo dar tevas vaiko,bet tik naktimis,jokios naudos schmoll.gif Maudynes pirmas ir visus kitus reikalus tvarkiausi pati,net nenorejau kad kas padetu ,kategoriskai atsisakiau,nes tai mano turtas blush2.gif Na zinoma,reikalui esant,nuo pusantru metuku jau padabodavo mociute ar sesuo blush2.gif
Siaip rupinuosi dabar pati dukryte,nors savaitgaliais tevas ir pasiima,bet apie ji kolkas jokiu klausimu dukryte neuzduoda,o as nei neuzsimenu schmoll.gif Ir as visai buciau nieko pries,kad jis jos neimtu schmoll.gif cia turiu savu priezasciu smile.gif
Bloga ta situacija,kad vaikas serga ir serga,o dirbti tai reikia kazka doh.gif Pinigeliu mazai yra,tenka tenkintis ka turim,bet nebaisu man kazkodel visiskai,bent kolkas ax.gif

O jums visoms stiprybes mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamiux: 14 lapkričio 2008 - 18:25
Sveikutes...mamos gali buti labai stiprios..dar karta isitikinau paskaicius jusu postus 4u.gif ir tikrai ,kai jau atrodo zeme slysta is po koju-uztenka mazylio sypsenos..ir vel stojies ir eini..
pas mane situacija tokia,kad nera nei tevu ,nei seneliu..Kai tenka kartais paprasyt kokios drauges,kad isleistu valanda ir jin isgirdus vaiko zirzima per telefono rageli,paklausia-tu ka-man toki zirzianti ir atvesi-nebesinori kita kart ir prasyt.Sukuosi viena..
mamytes nenusiminkit..Susitvarkys viskas.. 4u.gif

Atsakyti
paskaičiau tik temos pradžią, labai jau ten aršiai... bet pabaiga žiūriu taiki smile.gif
aš irgi viena vaiką auginu. tėvų nėra, yra tik dvi sesės. viena užsiėmusi savo šeima, o kita serga šizofrenija ir gyvena su manim ir mano vaiku. tai biškį neramu visąlaik ko darbe būnu. bet ne tame esmė. man įdomiausia, kaip suspėti dirbti, uždirbti ant maisto ir mokesčių ir pagaminti valgyt, ir apsitvarkyti bent jau kad kiaulidė nebūtų ir dar pagyventi... nes užlūžtu jei pasidarius viską (jei pasidarau) bandau knygą ar pamegzti, ar filmą... tiesiog nevalioju. o savaitgalį visą pramiegu. jau nė draugių nebeliko, nes nebespėju smile.gif gal kads žino receptą kaip spėti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kita Mergaitė @ 2008 11 17, 18:55)
paskaičiau tik temos pradžią, labai jau ten aršiai... bet pabaiga žiūriu taiki smile.gif
aš irgi viena vaiką auginu. tėvų nėra, yra tik dvi sesės. viena užsiėmusi savo šeima, o kita serga šizofrenija ir gyvena su manim ir mano vaiku. tai biškį neramu visąlaik ko darbe būnu. bet  ne tame esmė. man įdomiausia, kaip suspėti dirbti, uždirbti ant maisto ir mokesčių ir pagaminti valgyt, ir apsitvarkyti bent jau kad kiaulidė nebūtų ir dar pagyventi... nes užlūžtu jei pasidarius viską (jei pasidarau) bandau knygą ar pamegzti, ar filmą... tiesiog nevalioju. o savaitgalį visą pramiegu. jau nė draugių nebeliko, nes nebespėju smile.gif gal kads žino receptą kaip spėti? smile.gif

Deja, recepto neturiu... Irgi viena sukuosi kaip įmanydama... Tėvai už 300 km., bet ir extra atveju pas juos vaikų negaliu palikti, sveikata jų nebe ta, kad galėtų vaikais rūpintis.
Žinok irgi jau esu be stogo. Svajoju miegoti miegoti ir miegoti. Daug kur forumuose skaitau patarimus "skirk laiko sau". KAIP?! Juk visos draugės turi savo gyvenimus ir rūpesčius. Na jau kai labai labai reikia, tai pusvalandį-valandą pažiūrėtų, bet... tuos atvejus taupau, kai reiks eiti pas gydytoją ar kokias valdiškas įstaigas...
Gal kas padės rasti receptą kaip viską spėti ir išlikti savimi, pailsėti?
Atsakyti
vat siandien nieko nedarau. bet zinau, kad ryte kelsiuos 6 ryto gaminti valgio, po darbo ryt poryt uzporyt varysiu i biblioteka referatu rasyt kad butu uz ka normaliau gyvent, o savaitgali miegosiu po tokio maratono
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2008 11 18, 22:44)

Tokio recepto nėra schmoll.gif Yra du variantai, arba bandai keisti požiūrį į savo situaciją ir joje pamatyti kažką gero, arba vaikštai pavargusi, suirzusi, amžinai pikta doh.gif Aš kol kas irgi vaikštau pikta kaip žiežula... blink.gif Labai jau sunku keisti požiūrį, bet kitos išeities nėra schmoll.gif
Atsakyti
nu aš tai pvz visai nepikta smile.gif tiesiog voverytė rate ir tiek smile.gif darbas mano geras, tik jo daug, piapildomi darbai irgi faini - pagal specialybę (t.y. hobį mano), turi kur gyvent, mergužėlė jau didelė, 7 metai, savarankiška, čia požiūris matomai. bet vistiek pavydžiu toms, kurios turi vyrus, mamas ir gali mažiau dirbti, mažiau sukti galvą kaip čia įtilpti su pinigais į sąskaitas ir maistą, pažiūrėti teliką ar žurnalą pavartyt. aš padarau taip kartais, bet taip atidirbu paskuik kad oi ax.gif dabar va neinu pietauti, geriu kavą,. valgau saldainius, bet taip ir neisiu pietaut šiandien, nes jei dar ir išeisiu kažkur, tai nespėsiu niekaip. o būtų jėga nesiplėšyt. sėdi sau kokioj mažoj įmonėlėj, nagus lakuojiesi, grįžusi namo vakarienę išverdi, vyras litų duoda, su vaiku pasiterlioja ir dar pamyli biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2008 11 18, 21:44)
Deja, recepto neturiu... Irgi viena sukuosi kaip įmanydama... Tėvai už 300 km., bet ir extra atveju pas juos vaikų negaliu palikti, sveikata jų nebe ta, kad galėtų vaikais rūpintis.
Žinok irgi jau esu be stogo. Svajoju miegoti miegoti ir miegoti. Daug kur forumuose skaitau patarimus "skirk laiko sau". KAIP?! Juk visos draugės turi savo gyvenimus ir rūpesčius. Na jau kai labai labai reikia, tai pusvalandį-valandą pažiūrėtų, bet... tuos atvejus taupau, kai reiks eiti pas gydytoją ar kokias valdiškas įstaigas...

Sveikos. Mano atvejis labai panašus. Draugės ir seneliai taupomi extra atvejams. biggrin.gif Bet aš stengiuosi pakeisti būtent požiūrį. Geriau jau nelyginsiu skalbinių ar neišvalysiu grindų, o pasėdėsiu su knyga, jeigu man norisi. Netvarkau ir nesurinkinėju žaislų kas valandą, o tik vakare. Mokslams skiriu laiką naktį. Žinokit, kartais išeina mirksiukas.gif Tikiuosi, kad toliau turėtų būti lengviau, vaikas paaugs ir bus savarankiškesnis.
Atsakyti
Dukryte uzsiauginau pati (dabar ji 7m, pirmoke). Mokslas, darbas, vaikas, visos islaidos, pareigos ir atsakomybe buvo tik man. Nebuvo, net kas galetu pasaugoti kelias valandas. Kuomet mokiausi ir dirbau, tai buvo labai sunku. Viksciojau kaip zombis. Bet kai dabar prisimenu praeiti, tai vargas gretai uzsimirsta, o atminty tik dziugios akimirkos.
Dabar jau ji didele r savarankiska. Jeigu reikia, tai ir viena pabuna, ir kai sergu - paslaugo. Visaip kaip stengiasi padeti.
Visoms linkiu stiprybes, nes kartais buna labai ilgu sunkiu periodu. Bet vaikai labai greitai uzauga ir viskas klostosi puikiai.
Atsakyti
tai mano mergužėlei irgi 7 metai, viena užauginau., didelė jau. ale kotletu tai neissikepa ir sriubos dar neissiverda ir namu nesutvarko biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ir neuzdirba puses mokesciu biggrin.gif

pavargau nuo darbo ir nuo referatu, namie kiaulinykas sad.gif
Atsakyti