Įkraunama...
Įkraunama...

Baltijos-Amerikos klinika

QUOTE(Kimisha @ 2007 09 03, 13:12)
Sveikos, mamytes,

As taip pat norėčiau pasidalinti įspūdžiais apie BAK. Liepos pabaigoje tenai pagimdžiau sveiką ir gražią dukrytę. Iš karto norėčiau padėkoti profesionaliems gydytojams ir visam personalui, kuris pasistengė, kad šis įvykis būtų kuo malonesnis  smile.gif
Prieš pasirindama kliniką, ilgai dvejojau ir svarsčiau, ar verta išmesti tiek pinigų, kad pagimdyti privačiai. Vyras įkalbėjo ir dabar nė kiek nesgailiu.  biggrin.gif  Gimdžiau pas gydytoją Žiobakienę. Nuostabi gydytoja! Nors po gimdymo ji sakė, kad tokio gimdymo ji jau seniai neturėjo, bet jos ramybė veide (jokio nerimo nemačiau) neleido man nervuotis ir net nepagalvojau, kad mano gimdymas gana komplikuotas. Nors pagimdžiau pati, bet jau vienu metu galvojau, kad darys cezarį, nes pradėjo kristi vaiko tonusai. Bet dėka gydytojos profesionalumo manęs pjauti neprireikė - sąrėmiauti pabaigiau gulėdama ant šono. Kadangi gimdymas vyko labai greitai (pagimdžiau per tris su puse valandos nuo atvykimo  į kliniką), tai virkštelė spėjo apsivyti aplink kaklą. Bet pagimdžiau be jokių cezarių ar kitų pagalbos priemonių. Todėl tikrai galiu paliudyti, kad privačios klinikos nėra nusiteikusios iš karto pjauti ir paimti kuo daugiau pinigų.
Paskui viskas buvo sutvarkyta, likome su vyru ir dukryte vieni palatoje. Nors aš tas naktis beveik nemiegojau, kol buvom klinikoje, bet labai nenorėjau atiduoti savo džiaugsmo - pragulėjom abi kartu mano lovoje  smile.gif
Gydytojų ir sesučių priežiūra tikrai buvo puiki - rūpindavosi tiek manimi, tiek vaikeliu. Nieko iš tiesų netrūko, buvo puiku. Kadangi labai bijojau gimdymo, dabar galiu pasakyti, kad jei ir kiti gimdymai tokie būtų, galėčiau ir toliau gimdyti  thumbup.gif  Todėl jei teks dar kartą gimdyti ir leis galimybės, vėl nedvejodama rinksiuos šia kliniką. Ji pilnai patenkino visus mano ir vyro lūkesčius.

tiesiog ant sirdies gera darosi beskaitant thumbup.gif
tik trupuciuka mane nerimas ima kad tik nuo 37 savaiciu ten registruoja gimdymui, o jei as daug anksciau apsisprendziau, bet kol man sueis 37 savaiteles tai ten gali ir nebepriimti, nes sakys jau pilna?? g.gif
Atsakyti
As manau cia tik ivaizdis, kad ten daug gimdymu. Pernai metais ten is viso buvo 53 gimdymai. As kaip tik pries savaite sudariau sutarti, nes suejo 37 savaite, tai man sake, kad ju lubos yra 20 sutarciu per menesi, bet kai pazvelgiau i registracijos zurnala rugsejui, tai man nepasirode, kad net 10 siekia sutarciu siam menesiui. Kaip mano gydytoja priziurinti nestuma sako, cia ju svajone 20 sutarciu menesiui, bet sunkiai igyvendinama, juolab jie rasosi sutartis tik su tom kur faktiskai aisku, kad viskas bus gerai, kad nestumo eiga normali ir neturetu buti jokiu dideliu problemu gimdant.
Atsakyti
Kaip liepa BAK'as pasirase sutarti su ligoniu kasomis del dalies islaidu kompensavimo, gimdymu padaugejo, rugpjuti tikrai galejo buti 20. O nuo rugsejo 1 d. 500 Lt pakele kaina, tad norinciu ten gimdyti gali vel sumazeti. Rekomenduociau nepavelinti pasirasyti sutarti, jei butinai norite ten gimdyti.
O tik nuo 37 sav. priima matyt todel, kad neturi inkubatoriu ir visokiu pan. dalyku neisnesiotiems kudikiams.
Atsakyti
visa nestuma buvau pasiryzusi gimdyti VGN konvejeryje, bet paskutini menesi (turbut draugai ikalbejo) persigalvojom. paskaiciavom, kad kysiams vistiek iseis arti pusantro tukstancio, ir dar tai ne garantija, kad gausi gera paslauga. o be to, ju nei as, nei vyras duoti nemokam, nemegstam ir apskritai tuomi bjaurimes (nors ir sutinku, kad gydytoju atlyginimai per mazi). supratau, kad valstybinese ligoninese tikimybe uzsirauti ant gero, atsidavusio ir kvalifikuoto, pagal pasaukima dirbancio gydytojo tikimybe 50, o gal ir maziau procentu, o dar tos baisios istorijos apie piktas seseles ir kita personala, o as jautriai reaguoju i zmones, kurie issikrauna ant svetimu, nes nemyli savo darbo, tad nutariau, kad gimdymo procesas tai netinkamas laikas dar ir tokiems isbandymams ir pasirinkau brangesni, bet garantuota varianta gimdyti privaciai BAK'e. turiu pasakyti, kad paslauga (medicinine) gauni tokia pat, nes beveik visi tie patys gydytojai ir akuseres dirba ir valstybinese istaigose (nezinau, kaip jie speja ir nepervargsta). taciau maloni ir patogi aplinka (palata) ir mandagus, demesingas aptarnavimas isties verti tu pinigu. jautiesi saugiai, nieko nereikia baimintis, kad tave paliks, apsauks ar pan. ir jokia depresija po to nepuola. tad jei tik galite sau leisti, rekomenduoju gimdyti privaciose klinikose. mirksiukas.gif
Atsakyti
nu va... siandien buvau toje klinikoje apziurai pas Ziobaka. sutinku kad fainas ir malonus gydytojas (ir taaaaip jaunai atrodo ) bet toks truputi naturalistas sakyciau, ko man maziausiai reikia (nes gimdymo nesveikai bijau nuo pat paauglystes blush2.gif
tai va niekaip neapsisprendziu pas ka gimdyti, ar pas ji, ar pas Ziobakiene?? doh.gif
HELP!!
beje kas mane labai nustebino sioje klinikoje, kad cia epidiuras taikomas tik saremiu skausmams malsinti, jie taiko taip kad ant stumimo jo jau nebebutu g.gif
nes kiek zinau kitose salyse (nezinau kaip lietuvoj nes cia seniai negyvenu tikpagimdyti atvaziavau) epidiura isima arsakykim 'isjungia' po visu siuvimu, ten stanginamasi su epidiuru. g.gif
Atsakyti
QUOTE(mrs.ieva @ 2007 09 13, 17:30)
beje kas mane labai nustebino sioje klinikoje, kad cia epidiuras taikomas tik saremiu skausmams malsinti, jie taiko taip kad ant stumimo jo jau nebebutu  g.gif
nes kiek zinau kitose salyse (nezinau kaip lietuvoj nes cia seniai negyvenu tikpagimdyti atvaziavau) epidiura isima arsakykim 'isjungia' po visu siuvimu, ten stanginamasi su epidiuru.  g.gif

Aš manau, kad tai yra labai gerai, jog epidūro daugiau nedozuoja kol vyksta stūmimas - taip moteris gali geriau kontroliuoti savo gimdymą. O ir man asmeniškai labaiu patiko jausti tą procesą, taip kad epidūras buvo naudingas tik iki stūmimo mirksiukas.gif . Beje, paskui pagimdžius, man vėl epidūro suleido ir kai jau siuvo, tai vėl buvo taikomas epidūras mirksiukas.gif

Šiaip kiek girdėjau tai Lietuvos visos kliniko taiko būtent tokį epidūrą mirksiukas.gif
Čia tik JAV populiaru epidūrintis iki galo doh.gif

P.S. Ir bent jau aš tai rinkčiausi gimdymą pas Žiobaką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ketti @ 2007 09 13, 16:40)
Aš manau, kad tai yra labai gerai, jog epidūro daugiau nedozuoja kol vyksta stūmimas - taip moteris gali geriau kontroliuoti savo gimdymą. O ir man asmeniškai labaiu patiko jausti tą procesą, taip kad epidūras buvo naudingas tik iki stūmimo mirksiukas.gif . Beje, paskui pagimdžius, man vėl epidūro suleido ir kai jau siuvo, tai vėl buvo taikomas epidūras mirksiukas.gif

Šiaip kiek girdėjau tai Lietuvos visos kliniko taiko būtent tokį epidūrą mirksiukas.gif
Čia tik JAV populiaru epidūrintis iki galo doh.gif

P.S. Ir bent jau aš tai rinkčiausi gimdymą pas Žiobaką 4u.gif

nu ne tik JAV taiko toki buda, o tik LT taiko kitoki buda, nes as gyvenu UK jau keli metai tai ten irgi iki galo tie vaistukai veikia.
gal galima tartis kad ji man iki galo duotu jei as taip noriu... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mrs.ieva @ 2007 09 13, 20:55)
nu ne tik JAV taiko toki buda, o tik LT taiko kitoki buda, nes as gyvenu UK jau keli metai tai ten irgi iki galo tie vaistukai veikia.
gal galima tartis kad ji man iki galo duotu jei as taip noriu...  schmoll.gif

Man LT'e, BAK'e "taike" epidura iki galo. Nes taip tariausi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mrs.ieva @ 2007 09 05, 18:01)
tiesiog ant sirdies gera darosi beskaitant  thumbup.gif
tik trupuciuka mane nerimas ima kad tik nuo 37 savaiciu ten registruoja gimdymui, o jei as daug anksciau apsisprendziau, bet kol man sueis 37 savaiteles tai ten gali ir nebepriimti, nes sakys jau pilna?? g.gif

Nesakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Geikutux @ 2007 09 16, 17:54)
Man LT'e, BAK'e "taike" epidura iki galo. Nes taip tariausi smile.gif
Papildyta:

Nesakys 4u.gif

o pas koki tu gydytoja gimdei?
Atsakyti
O jei nenori to epiduro, tai nepersa per prievarta?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2007 09 18, 05:56)

ne, jei nenori tai zinoma kad per prievarta tau jo nedarys. apie viska susitarsi su gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2007 09 18, 06:56)

zinoma ne. bent manes tik atvykus gimdyti, atejo anesteziologas ir iskart paklause ar noresiu, ar ne.
Patarimas butu is anksto pasiskaityti, pasidometi ar noresite nuskausminimo ir atvykus informuoti. Reikia butinai atsiminti, kad tai galima padaryti tik mazdaug iki 7 cm atsidarymo (beje, kai prasideda visas jazzas biggrin.gif ). Veliau epiduras paprastai nera daromas, kad stumimo metu butu praejes vaisto veikimas.
Atsakyti