Įkraunama...
Įkraunama...

Dantų dygimas

Dabar sūnui 13,5 mėn. Po truputį lenda, matosi baltos trijų krūminių dantukų viršūnės. Turime 9 dantis, jie augo, po du, kartą net trys dantys vienu metu ir visus juos lydėjo sloga. Temperatūra 37,1, kartą buvo 38. Sloga visais kartais skystoka, skaidri, netirštėjanti, negelstanti. Gal tik į pabaigą, subaltėja šiek tiek. Nosytė niekada nebūna užgulta, naktį kai miega kvėpuoja lygiai, tarsi slogos iš viso nebūtų. Gerklė neraudona, kraujo, šlapimo tyrimai geri, kosulio nėra. Maitinu pati.
Daug kas sako, jei lenda datys tai ir sloga kartu. Tačiau skaičiau, kad tai netiesa, reikia ieškoti tikrosios priežasties. Mūsų gydytoja jos neranda. Kai yra tokia situacija, skystiname slogą, nors ji ir taip skystoka. Geriame sinupretą, coryzalia, plauname jūros vandeniu. Lauke būname po 1-1,5 val, kasdien.
Norėjau paklausti ar tai normalu, o gal toliau ieškoti tikrosios priežasties.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skriba: 15 lapkričio 2007 - 15:51
Dygstant dantims, nesvarbu kiek dantukų iš karto dygsta, gali atsirasti lengvi negalavimai, pvz., kūdikis ar vaikas tapti neramesnis, dirglesnis, sumažėti jo apetitas, padidėti seilėtekis, viduriai tapti skystesnis (bet tai ne viduriavimas), iki 37, 2 – 37,5 pakilti temperatūra. Visi šie negalavimai praeina kai atslūgsta dantenų pabrinkimas, išnyksta jų paraudimas. Sloga nelydi dantų dygimo. Ji paprastai praeina per 7 – 10 dienų, nepriklausomai nuo jos gydymo intensyvumo įvairiais vaistais. Jeigu kūdikis ar vaikas pakartotinai užsikrečia sloga sukeliančia infekcija, ji gali užsitęsti. JŪS esate viską padarę; vaikas sekamas gydytojos, tyrimai padaryti. Po kol kas nėra vaistų, kurie vaikus apsaugotų nuo pasikartojančios slogos, nes niekas iš mūsų negyvena sterilioje aplinkoje. Su slogos, kaip ir kitų kvėpavimo organų sukėlėjais, kurių dauguma yra virusai, kovoja pats vaiko organizmas – kai organizmas iš karto nugali sukėlėją – slogos nebūna, o kai yra priešingai ji išryškėja ir gali užsitęsti.
Atsakyti