Įkraunama...
Įkraunama...

Del vaiko maitinimo

Gerb. gydytojau,

11 men. dukryte nustojau maitinti MP. Taciau ji atsisako gerti pienuko (negeria nei karves pieno, nei misinuku). Kosytes su karves pienu valgome pusryciams kiekviena diena. Ar uztenka tokio amziaus mazyliui gaunamo pieno vien su kose? Vakarienei dar valgome jogurtuko arba varskytes? Is anksto dekoju uz atsakyma.
Atsakyti
Tai, kad kūdikis atsisakytų gerti vieną kurį tai iš pieno mišinių (iš jų vienas gali patikti, kitas ne) pagamintų pramoniniu būdu, yra negirdėtas dalykas – sutirštintos spalvos..., kurios paprastai nebūna naudingos kūdikiui..., o mamos tokie teiginiai yra pavartojami bandant pateisinti vieną ar kitą jos daromą kūdikio maitinimo klaidą. 11 mėn. dukra kasdien turi gauti : daržovių košės su liesa mėsa, o jei jos nėra su liesa paukštiena, 2 kartus skirtingų kruopų košės, šviežių vaisių ar daržovių, pvz., obuolių morkų, pertrintų šaldytų uogų tyrelės, pagraužti rankose laikoma morkutę, duonos plutą, riestainį ar kietesnį obuolį (taip skatinama išmokti kramtyti), pieno mišinio ar jogurto, kartą per savaitę šviežios virtos šaldytos žuvies (vietoje mėsos ar paukštienos). Košės gali būti pagamintos su pieno mišiniu ar karvės pienu. Virintas karvės pienas gerti ir varškė, ne daugiau kaip 15 – 20 g
parai gali būti duodama tik tuomet, ai vaikui sukako vieneri metai amžiaus. JUMS dera skubiai padaryti dukrai kraujo tyrimą, nes gali būti mažakraujystė. Be to, su dukros gydytoja turite išsiaiškinti ir rachito profilaktiką.
Atsakyti