Įkraunama...
Įkraunama...

Tepliojimas ir pastojimas

Apklausa: Ar jums būna tepliojimų prieš mėnesines? (393 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Ar teko jums susidurti su tepliojimu prieš mėnesines? Ir ar yra ryšys tarp tepliojimų prieš sergant ir sunkesnio pastojimo?
Atsakyti
Liepsnele, aš kažkur skaičiau, kad ryšys yra. Taip neturėtų būti. Tai rodo hormoninį ar tai kiaušidžių funkcijos sutrikimą, tiksliai nepamenu, nes man tai nebuvo aktualu. Gali pateplioti, jei yra cista/-ų, bet tai nepastoviai..
Atsakyti
kiek pamenu, kai pastojau su pirmąja, labai trumpai prasirgau, t.y. patepliojo apie 2d. ir jokio, kaip sakai "sunkesnio" pastojimo nebuvo,
wink.gif , o ką, kas nors pas tave įtartino ?
Atsakyti
Iki nestumo pries menesines netepiodavo, dabar pries kiekvienas po 2-3 dienas pateplioja.
Atsakyti
Dabar žiūriu, kad nelabai suprantu klausimą.
Liepsnele ką turi omeny:
1. Ar paprastai prieš mėnesines teplioja? Ar tai ženklas apie sutrikimą, kuris trukdo pastoti?
2. Ar pastojus teplioja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva_B.: 20 sausio 2004 - 13:15
Daiva, mano klausimas buvo pirmasis -
ar kam nors iš jūsų paprastai teplioja prieš mėnesines ir ar tai gali būt kažkokio sutrikimo požymis, dėl ko sunkiau pastot?

Neklausiau to, ar teplioja kai esat nėščios... wink.gif
Atsakyti
Man buna ivairiai. Kartais is vakaro pateplioja, kita diena buna negausios ir tik trecia normalios. Kartais pateplioja ryte, po to visa diena nieko ir prasideda tik kita diena (dazniausiai pirma negausios, antra normalios).
Atsakyti
tepliojimas -g.b. vienas is endometriozes pozymiu... dry.gif
Atsakyti
man dažnai teplioja.Čia kalta sutrikusi kiaušidžių veikla.Diagnozuotos policistinės kiaušidės.Dėl to kol kas nesiseka pastoti sad.gif
Skaičiau,jog priklausomai nuo to ,kada prasideda tas ''tepliojimas''aiškinamasi ir kurie hormonai tai įtakoja.Man atrodo,jog pats tepliojimas neturi įtakos pastojimui,bet tai ženklas ,kad kažkas ne taip.
Oi .kaip mane nervindavo tas tepliojimas,trunkantis ilgiau nei mėnesinės(kartais) sad.gif
Bet kai tai trunkai trumpai,tai gal ir gali taip būti?
Atsakyti
manau, kad, jei tepliojo tik pirmą kartą, dar nepanikuok, o jei tai pasikartos-nedelsiant lėk pas gydytoją, gal ir nieko super rimto, bet vis ramiau wink.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus wink.gif .

Pagalvojau, akd man tai beveik visad teplioja ir esu sakius tai savo ginekologei, kuri yra kompetentinga, bet ji nesuteikė tam dėmesio. Šiaip tyrimai tai geri, sakė, kaip kūdikėlio rolleyes.gif . Ir su visais echoskopais nieko blogo nematė.

Tiesiog, kai ilgiau nepastoji, pradedi ieškot priekabų prie visokiausių dalykų.

Pasidarė įdomu, ar daug yra pastojusių, kuriom dažnai prieš susergant tepliodavo. Nes jei tokių mažoka, tai labai susimąstysiu sad.gif - man turbūt kad beveik visada truputį teplioja prieš susergant ir pastot, atrodo, nelabai sekasi sad.gif.
Atsakyti
Liepsnele man irgi teplioja pries kiekvienas menesines ir as turiu pastojimo problemu. Na, bet kai klausiau gydytojos del to, tai irgi tam reiksmes neteike. Dabar pradedu baimintis, kad tai is tikruju endometriozes pozymis. Bet siaip teko skaityti, kad esant endometriozei, tepliojimas buna sokoladines spalvos, o pas mane normalus kraujas. Na net ir nezinau, reikes dar karta gydytojos uzklausti.
Atsakyti