Įkraunama...
Įkraunama...

Norvegiškas sūris

Sveikos,

iš Norvegijos parsivežėm ožkų pieno sūrio. valgėm valgėm - nesuvalgėm, dar visas gabalas liko. Todėl kilo klausimas - gal iš jo galima ką nors gaminti, ne tik skanauti? Ar į kokį patiekalą dėti. Gal kas išbandėte? O gal kas žinote?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 balandžio 2010 - 21:39
QUOTE(princiupesa @ 2007 11 22, 12:42)
Sveikos,

iš Norvegijos parsivežėm ožkų pieno sūrio. valgėm valgėm - nesuvalgėm, dar visas gabalas liko. Todėl kilo klausimas - gal iš jo galima ką nors gaminti, ne tik skanauti? Ar į  kokį patiekalą dėti. Gal kas išbandėte? O gal kas žinote?
user posted image

hmmm..koks skanus wub.gif
puikus desertėlis prie balintos kavos arba pabandyk sumuštinukus,tik reikia labai plonai jį pjaustyti .Aš juo vienu gardžiuojuosi essen.gif Yra toks spec įrankis pjaustyti sūriui ir labai dailiai susipjausto , nes jis šiaip pakankamai keistos masės ir primena irisą
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Tai - ta taip taip smile.gif tokius dalykus tai mes jau išbandėm. Ir sumuštinius, ir su saldėsiais, ir vieną, ir prieš ir po valgio wink.gif

Bet galvoju gal iš jo šiaip kažką gero galima pagaminti (pvz., kokį pyragą ar pan. Ar kokį tai mėsišką patiekalą su šiuo sūriu).... kas žino? A ūūū g.gif
Atsakyti
4u.gif siūlau kaspinėli prie sūrio ir nunešt dovanu švenčių proga kokį gabalėlį lotuliukas.gif nes neišmastau kur dar jis tiktų .Su mėsa irgi neįsivaizduoju doh.gif Pažįstami norvegai tiesiog šiaip juo gardžiuojasi
Su žuvimi irgi vargu ar derėtų,nebent kokias salotas su riešutukais ir kažkuo dar...Fantazuok ir skanauk kas gausis essen.gif
Atsakyti
smile.gif gaila dovanų atiduoti (skūpa smile.gif ). Bet nustariau išbandyti sausainius su šiuo sūriu arba jo kremu pagaminti. Jei gausis (arba nsigaus) parasysiu koks rezultatas buvo smile.gif
Atsakyti
... sumustinis - duona (batonas), plonai sviesto ir plonai sio surio (skanu su kava balta);
...vietiniai megsta jo uzdeti plonai ant sirdeliu blynu ir pasildyti mikrobangeje (man per saldu);
...daugiau neisivaizduoju, nes net sildomas mikrobangeje dega rolleyes.gif

... toks tepamas skanus, kaip Rududu, Prime berods vadinasi wub.gif
Atsakyti
Gal kas žinot, gal yra LT kur nors šio sūrio pirkti? Labai jau man jis skanus blush2.gif Gal yra kas veža iš NO, mielai nupirkčiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Darling @ 2011 07 19, 15:37)
Gal kas žinot, gal yra LT kur nors šio sūrio pirkti? Labai jau man jis skanus blush2.gif  Gal yra kas veža iš NO, mielai nupirkčiau ax.gif

Ir aš labai mėgtu tokį sūrį, gal kas žinot kur galima jo nesipirkti? g.gif
Atsakyti
Paprasyti keliaujanciu is/i Norvegija ar Svedija. Svedijoje jo irgi buna pirkti smile.gif
Atsakyti
Mes kai kepam mėsą (pvz avienos kumpį arba veršienos) tai tą skystį, kuris lieka "blėkoje" supilame į puodą, įdedame šito sūrio ir truputį miltų, kad sutirštėtų. Gaunasi nuostabus padažas prie mėsos thumb_yello.gif
Atsakyti
Mano draugė iš šito sūrio daro pertepimus pyragams, tortams. Taip pat tepa vaflių lakštus, vietoje Rududu, gaunas tikrai skanus, ne toks saldus desertas 4u.gif

Atsakyti