dėkui už receptuką
Skambina man šiandien mama ir sako: kur slėpt pyragą, kad iki Kalėdų išsaugot, bo skanus be proto
maniškį, kuris kiek per minkštas gavosi, suragavom jau seniai, tai praeitą savaitę mama bandė kept kitą, kad šventėm būtų. Dėjo džiovintų greipfrutų, razinų, obuoliukų, papajų, svarainių, žemės riešutų, kelių citrinų ir apelsinų žieveles nutarkavo, sulčių irgi nepagailėjo, mat maniškis prieš tai gavosi kiek per saldus
Dar sutarkavo visą imbiero šaknį (sakau, ar pablūdai, gi per daug
, bet kaip tokiam kiekiui ingridientų, pats tas, pasirodo, žinoma, kas mėgsta).
Aš šiandien irgi prisirinkau vaisių, kepsiu vakare
Aš šiandien irgi prisirinkau vaisių, kepsiu vakare
Siemet kepiau pagal sita recepta, jau visas menuo stovi ir tik pusike beliko, teks kepti dar, bet kepsiu pagal tradicini, nes sitas man lyg ir cukraus truksta, nors valgant vaisiai saldumo duoda
3 kiaušiniai
100g sviesto
60 g medaus
1 sumalta citrinos žievelė
175 g miltų
150 g graikinių riešutų
200 g džiovintų abrikosų
200 g žaliosios papajos
200 g raudonosios papajos
2 šaukstai cinamono
po 0,5 šaukstelio imbiero, kardamono, maltų gvazdikėlių, maltų muskatų
1 arb. šaukstelis kepimo miltelių
Graikinius riešutus ir abrikosus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su papajom ir malta citrinos žievele. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusę šio mišinio supilti į vaisius. Kambario temperatūros sviestą išsukti, sukant dėti medų, kiaušinius, po truputį imaiįyti miltus. Suberti džiov. vaisius ir išmaišyti. Tešlą sukrėsti į formą ir kepti 150 t 45 min. Tuomet uždengti pyrago viršų folija ir kepti dar 45 min. Iškepusį atvesinti ir įvynioti į foliją, palikti 3 dienoms. ši pyragą galima laikyti 2 mėn.
. Pyragą galima sulaistyti romu ar konjaku, bet tuomet jį reiktų suvartoti per savaitę.
[attachmentid=165560]
Aš pati į pyragą dėjau daugiau ir įvairių džiovintų vaisių ir riešutų, visumoj gavosi apie kilogramą , būtina dėti džiovintų citrusinių vaisių, dėjau citrinos žievelę, džiovintus kinkanus, džiovintus greifrutus, vyšnias, spanguoles, kriaušes, abrikosus, slyvas,ananasus, papajas, melionus, figas, razinas, jas palaikiau brendyje. Riešutus naudojau graikiškus ir migdolus.Kepiau apie 130 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, palaukiau kol apkepė, o tada uždėjau silikoninį padėkliuką ant viršaus, kad neperkeptų. Kepė apie 2 valandas.
3 kiaušiniai
100g sviesto
60 g medaus
1 sumalta citrinos žievelė
175 g miltų
150 g graikinių riešutų
200 g džiovintų abrikosų
200 g žaliosios papajos
200 g raudonosios papajos
2 šaukstai cinamono
po 0,5 šaukstelio imbiero, kardamono, maltų gvazdikėlių, maltų muskatų
1 arb. šaukstelis kepimo miltelių
Graikinius riešutus ir abrikosus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su papajom ir malta citrinos žievele. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusę šio mišinio supilti į vaisius. Kambario temperatūros sviestą išsukti, sukant dėti medų, kiaušinius, po truputį imaiįyti miltus. Suberti džiov. vaisius ir išmaišyti. Tešlą sukrėsti į formą ir kepti 150 t 45 min. Tuomet uždengti pyrago viršų folija ir kepti dar 45 min. Iškepusį atvesinti ir įvynioti į foliją, palikti 3 dienoms. ši pyragą galima laikyti 2 mėn.
. Pyragą galima sulaistyti romu ar konjaku, bet tuomet jį reiktų suvartoti per savaitę.
[attachmentid=165560]
Aš pati į pyragą dėjau daugiau ir įvairių džiovintų vaisių ir riešutų, visumoj gavosi apie kilogramą , būtina dėti džiovintų citrusinių vaisių, dėjau citrinos žievelę, džiovintus kinkanus, džiovintus greifrutus, vyšnias, spanguoles, kriaušes, abrikosus, slyvas,ananasus, papajas, melionus, figas, razinas, jas palaikiau brendyje. Riešutus naudojau graikiškus ir migdolus.Kepiau apie 130 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, palaukiau kol apkepė, o tada uždėjau silikoninį padėkliuką ant viršaus, kad neperkeptų. Kepė apie 2 valandas.
Sveikos, na zinoma pasirodysiu kaip durnele,bet gal galetumet imest nuoroda to kaledinio pyrago? ir dar kur ji laikyt reik? ar yra tam tikra temperatura ar kokios kitokios tam tikros jo laikymo salygos? zodziu papasakokit ka man reiks su juo daryt kai istrauksiu is orkaites?
Is anksto dekoju
Is anksto dekoju
QUOTE(Piene* @ 2008 11 28, 17:22)
pas mane tik sausos mielės, gal kuri žinot, kaip su jomis reikia? turbūt nereikia su cukrum maišyti?
o kildinti reikia su tom sausom mielėm?
Sausas mieles reikia berti į pašildytą pieną su cukrum (bet ne karštą, ne daugiau +40C!). Tik cukraus daug dėti nereikia, kelis šaukštus
QUOTE(Monika_150 @ 2008 11 28, 21:06)
Sveikos, na zinoma pasirodysiu kaip durnele,bet gal galetumet imest nuoroda to kaledinio pyrago? ir dar kur ji laikyt reik? ar yra tam tikra temperatura ar kokios kitokios tam tikros jo laikymo salygos? zodziu papasakokit ka man reiks su juo daryt kai istrauksiu is orkaites?
Is anksto dekoju

Is anksto dekoju
Receptas 1-am psl.
O del laikymo tu pasiskaitinek sitoje temoje, tikrai rasi atsakymu
dar vienas klausimukas.. jei tarkim riesutu nedeciau,skonis labai pasikeistu ar ne?
QUOTE(Monika_150 @ 2008 11 29, 10:19)
Na, aišku, kažkiek pasikeistų, bet gi čia skonio reikalas - dedi tai, kas patinka
Savo pyragą šiandien kepiau iki pusės 4ryto
Na ir dar prie visos litanijos pridėsiu - miltų, rodos, įdėjau tiek, kiek reikia, bet man jis anaiptol nesigavo sausas
Ir mes jau pradėjom kalėdinius kepimus. Kaip visada Bea meduoliukai
. Iš kart kepam dvi normas, nes labai greitai naikinam.








