QUOTE(Monika_150 @ 2008 11 29, 10:19)
jei tarkim riesutu nedeciau,skonis labai pasikeistu ar ne?
Na, aišku, kažkiek pasikeistų, bet gi čia skonio reikalas - dedi tai, kas patinka
Savo pyragą šiandien kepiau iki pusės 4ryto

Dariau iš trečdalio normos. Prieš tai pusę vaisių sulaisčiau romu, palaikiau gal 5val. Kepiau valandą, žiūriu, viršus ruoduoja, pagaliuku patikrinus lyg ir nežalia, tai ir išjungiau

Atėjau čia, paskaičiau, ką vakar prirašėte, kad kept valandą, o po to dar tiek pat uždengus, tai vis tik, sakau, reiktų dar pakept - o ir prapjovus jis toks minkštas nuo vaisų sulčių atrodė, nors gal ir ne žalias jau. Tai vat taip su pertrauka, kol įkaito iš naujo orkaitė, prablūdijau iki paryčių

Šįryt paragavau - skonis pasakiškas - matyt kažką gero duoda ir mirkymas rome, ir tai, kad sulčių įspaudžiau reikiamą kiekį, nes toks saldžiarūgštis gavosi

Dar sutarkavau gabalą imbiero šaknies, nuo jos kvepas

Turiu įtarimą, kad gali nesulaukt ir šitas pyragas Kalėdų (nes pirmasis laaabai jau daug ragautojų komplimentų sulaukė), tai šiąnakt bandysiu kept dar vieną
Na ir dar prie visos litanijos pridėsiu - miltų, rodos, įdėjau tiek, kiek reikia, bet man jis anaiptol nesigavo sausas

Tai kaip čia yra - gal kad skarda mano siaura ir aukšta (35-12-8) ir ta drėgmė iš vaisių niekur neišgaruoja, nes mama kepė plačioj skardoj, tai jai gavosi tokia trapi, smėlinė tešla