Šviežių bulvių mišrainė
Išvirti šviežias bulves (mažytes)
Į dubenį:
Sutarkuoti citrinos žievelę;
Išspausti citrinos sulčių;
Įdėti druskos, pipirų;
3 žiupsnelius kaparių;
Alyvuogių aliejaus (3 dalis vienai daliai citrinų).
Supjaustyti didesnes bulves, o mažesnes palikti.
Dar karštas bulves supilti į dubenį.
Viską išmaišyti
Jei, norite, kad bulvės būtų traškios įpilti acto (kuo geresnio).
Lėkštę iškloti plonai supjaustytais rūkytos lašišos gabalais.
Į kitą dubenį sutarkuoti krienus, grietinės šaukštą, pusės citrinos sulčių.
Viską išsukti, kad būtų skystesnė masė.
Bulves įdėti į lėkštę su lašišomis.
Ant kraštų užpilti padažo su krienais.
Ir ant viršaus pabarstyti smulkai papjaustytų krapų ir alyvuogių aliejaus,
Skanaus!