
va butent ir galvojau apie troskintus keptuveje raugtus kopustus

QUOTE(lavruke @ 2008 12 21, 15:34)
Aš troškinu ilgai, geras dvi valandas ir puode.



QUOTE(lavruke @ 2008 12 21, 14:28)
musu seimos tradiciniai patiekalai:
10. pupeliu misraine su pakepintos duonos kubeliais
10. pupeliu misraine su pakepintos duonos kubeliais
Kaip butent darosi si misraine, labai labai reikia receptuko


QUOTE(tesa20 @ 2008 12 21, 15:50)
na,jei cia tokia pati,tai as darau taip:
pupeles uzmerkiu nakciai,paskui isverdu
juoda duona supjaustau kubeliais,ja pakepinu su trupuciu aliejaus kaptuveje,kad graziai paskrustu,,apibarstau druska,sumaisau su pupelemis virtomis,itarkuoju surio,siek tiek cesnako ipjaustau arba itarkuoju,prieskoniu(as dedu vegetos siek tiek) ir sumaisau su majonezu

nebent ten kokia kitokia
taip pat darau pupeles su burokeliais ir aliejumi

o atsakant i tema,tai manau,kad musu labai tradicinis lietuviskas stalas-plotkeles,duona,obuoliai,kisielius,silke(su ivairiais priedais),siais metais kepsim lasisa,sumustinukai su lasisa,vynas raudonas,kuciukai,saltanosiai(siais metais siek tiek kitokie,nei iprastai),misrainiu keletas-zodziu,apsivalgymas garantuotas

Aš darau paprastus tradicinius kūčių patiekalus, bet tik vaikams būna nekokia vakarienė nes jie nei silkės nei grybų nei burokėlių mišrainių nevalgo tik lieka karšta žuvis.
Kaip padaryti aguonpienį? man pastoviai vos balsvas gaunasi

[quote=shaiba,2008 12 22, 00:19]
[quote=kabada,2008 12 17, 19:05]
Tai ypatinga sriuba, ir paskrudinta (geriausiai ant zariju) silkute.
o kaip ta silke paskrudint,jei zariju neturi?

[/quote]
Visai puikiai silke skrudinasi ir keptuveje
)))). Galima ir svoguno ropele pjaustyta ideti. Truputis aliejaus ir jau cirska smagiai vienas svarbiausiu Kučiu sriubos ingredientu
Apsiseilesiu tuoj ....
[quote=kabada,2008 12 17, 19:05]
Tai ypatinga sriuba, ir paskrudinta (geriausiai ant zariju) silkute.
o kaip ta silke paskrudint,jei zariju neturi?


[/quote]
Visai puikiai silke skrudinasi ir keptuveje




Mes kūčiavojam pas MB arba mano tėvukus



QUOTE(beibis @ 2008 12 22, 14:53)
mes daug kartų malam mėsmale prieš tai nuplikytas aguonas. Dar buvom įsigudrinę su kavamale dalį aguonų pamalti, labai gerai gaudavosi (tik kavamalė neilgai atlaikė

Mes aguonas nuplikinam verdanciu vandeniu ir paliekam kokioms 5valandoms ..Malam mesmale keleta kartu.
Net seile nutyso cia paskaicius. As bandysiu daryt cibuline, labai skanu, bet pati dar nebancziau daryt. O siaip tai visokios silkes, misraines, kazka is grybu, zuvies, na ,prie cibulines aisku bulves su lupynom
Siaip tai mielu noru nieko nedaryciau o kazkur vaziuociau, bet susikloste taip, kad vis tik teks gaminti paciai

