QUOTE(eglute1990 @ 2010 12 19, 17:05)
O gal galima būtų receptėlį tos silkės su graikiniais riešutais?
Prašom:
Į silkinės dugną dedam sluoksnį supjaustytų silkės suktinukų (čia kokia jums skaniausia, tokią ir dedat). Ant viršaus - plonais pusžiedžiais pjaustytų svogūnų sluoksnis, ant jų - obuolių skiltelės, tada - graikiniai riešutai (geriau kuo mažiau susmulkinti - taip gražiau atrodo ir skaniau valgyt) Viską pabarstyti cinamonu negailint ir užpilam Valdorfo Klasikiniu padažu (ar pan.). Padažu užpilinėti tik prieš tiekiant, nes pastovėjus pusdienį ten kažkas pasidaro ni-to

su išvaizda.
Na, su sveika mityba to padažo niekaip nesusiesim, tai sveikuolės turės kažką kito galvot. O mums bus gerai kartą metuose - jau taip nerealiai skanu
Skanaus, būtų įdomu sužinoti, kas bandysit - ar patiko (į a.ž.).
Dar kartais darom ir "žalią" mišrainę/salotas, kuri visad būna pastebėta visose suneštinėse vaišėse. Irgi su tuo Valdorfo klasikiniu padažu:
Imam Pekino kopūsto, agurko, poro, žiedinio kopūsto ir juodųjų alyvuogių be kauliukų (man skaniausios "Marių" ar "Sevilana"). Viską smulkinam, užpilam padažu ir permaišom. Ir ilgai nelaukdami vartojam.
Skanių, šiltų, ramių Kūčių