Įkraunama...
Įkraunama...

Elektros išvedžiojimas

Na štai, atėjo metas, kai statomam name reikia išvedžioti elektrą. Pasirodo, numatyti ir apgalvoti, kur ir kiek visam name reikės jungtukų, rozečių, įvadų ir t.t., ne taip paprasta, o nuspręsti reikia greitai doh.gif Visiškai "neapdorotas" laukia antrasis aukštas g.gif
Jei kas jau praėjote šį etapą, pasidalinkite - apie ką vertėtų pagalvoti, kokių klaidų nedaryti... ax.gif
Atsakyti
na, kai mes bute vedziojome elektra, is kansto numateme vietas kur gali stoveti kompiuteris(jos buvo 2) ir ant tu sienu po rozete su izeminimu, toliau, kur telikas ir t.t. kadangi esame megejai perstumdyti baldus, tai rozetes pas mus ant kiekvienos sienos smile.gif
Toliau viena vonioje su izeminimu. Virtuveje keleta. Ant vienos sienos, saldytuvui, kitos kitai buitinei technikai. viskas priklauso nuo to ka jus planuojate tureti
Zodziu primetem ir padarem:) kiek perstatinejom baldus, del elektros problemu neturejome. Dar vienas sprendimas -pasikonsultuoti su elektriku, jis patyres, vedziojes elektra daugelyje objektu, todel gali pasiulyti, patarti, galu gale pasakys kiek ir kokiu rozeciu reikia.
Atsakyti
oi, skaudi tema, nes pati turiu elektrikams pagimdyt savo norų planą... Vienžo, ką žinau-reikia nepamiršt instaliuot "augimo potencialą", tarkim, šiandien nededi elektrinių išorinių žaliuzių, o po metų gal norėsi, nedarai signalizacijos-paskui belaidė kainuos brangiau... Ten , kur preliminariai planuojama jungti kompą, garso/vaizdo techniką, nepagailėti kelių rozetkų, nes paskui prireikia "troinikų", o jie bjauroja išpuoselėtą interjerą... Daryti atskirus kontūrus pirmam/antram aukštui, pagalb.patalpom... Taimeriai gerai dar, mano protu... "dvigubi " jungikliai laiptinėj, jei su judesio davikliais-tai tik brangieji, nes pigesni sugeba vėluot ar iš vis pamiršta išsijungt, vietoj ekonomijos gaunas š....
Atsakyti
O tie brangieji kiek kainuoja? rolleyes.gif

Dabartiniam bute su rozetėm visiškas š..., kur nereikia, jų per daug, kur reikia - nė vienos, tai ir apipinta viskas prailgintuvais, trišakiais, laidais laideliais... sad.gif
Atsakyti
Svarbaiusia kad netruktų rozečių, labai svarbu elektra virtuvėje todėl geriausia turėti virtuvės projektą, taip pat svarbu ir vonioj kur stoves skalbimke, kur reiks isijungti fena ir pan. na reikia tureti projektus.
Jei jau zinot kur kas ir kaip stovės kambariuose manu bus nesunku numatyti ropzečių vietas, jungikliai irgi dabar daromi pagal nauja mada 90 cm. nuo grindu.

Mes issivedziojom elektra thumbup.gif

Beje lygegreciai reikia ir vedžioti signalizaciją, na prieš tinkavimą smile.gif
Atsakyti
gal kokie šimtai du, o pigieji gal koks šešiasdešimt, bet čia gal apytikslė kaina, greičiau kainų proporcija...
Atsakyti
O gal galit ką patarti dėl lauko apšvietimo - t.y. žibintų virš įėjimo durų, durų į kiemą, terasoje, balkone ir pan. - kur geriausia daryti jungiklius, kiek to apšvietimo reikia, ar užteks, pvz., poros lempų 12m2 terasoje... g.gif
Atsakyti
Kadangi pas mus šildomos grindys, tai po langais nėra radiatorių. Vyras visur gyvenamuosiuse kambariuose po 2 tokias razetes darė - 1 po palange, ir 1 (galios, jungiamą ant atskiro storesnio laido) už durų. Ta galios razetė bus jungiama ant atskiro laido, storesnio, į ją esant poreikiui bus galima pajungti galingesnius prietaisus. Ir svarbiausia, kad tos razetės tikrai niekada baldais neužsistatys.
O visas kitas tenka derinti prie bendro apstatymo (baldų, prietaisų ir panašiai).
Kai apžiūrinėjom namus draugų, tai net keli sakė, kad elektros instaliaciją neišeina pasidaryti nudarant beldų ir technikos išdėstymo. Nes gaunasi brangu (dėlioja daugiau rozečių, kad tik nepritrūktų), ir galutiniam variante vis tiek nepatenkinti.
Ir dar pstebėjimas iš vienų draugų dėl dvigubų jungtukų. Jie bute praktiškai kiekviename kambaryje susidėjo dvigubus (dažniausiai prie lovos, kad paskaičius nereiktų keltis išjungti šviesos ir panašiai). Sakė dabar taip nebedarytų, vienas dalykas kaina (jiems elektros instaliacija brangiai atsėjo), o kitas, kad nelabai pasiteisino. Kur dvigubi jungtukai pasiteisino, tai pereinamos patalpos - koridorius, svetainė.
Dėl rozečių skaičiaus ten, kur bus daugiau orgtechnikos (tarkime svetainėje, kur stovės televizorius, namų kinas ir pan. ar prie kompiuterio) man tai labiau patinka sprendimas, kai orgtechnikai reikalingos rozetės yra integruotos balduose, kur ta orgtechnika stovi. Kai pastatei spintą su visais prietaisais prie sienos, pajungei spintą į rozetę, o jau ten spintoje esantys visi prietaisiukai turi viduje savo rozetes ir nereikia laidų už spintos ribų tąsytį ir į rozetes junginėti.
Atsakyti
Pabandyk uzsimerkti ir pasivaikscioti po savo busima busta, kaip tu eisi is vienos patalpos i kita, kur patogiau bus jungikli paspausti, atsizvelgti i tai kaip durys atsidarines ir ar bus patogu jungili ijungti iejus i patalpa.
O del rozeciu, tai reikia geriau viena papildoma, nei vienos pritrukti mirksiukas.gif
Virtuveje pasiskaiciuok kiek bus irengimu praktiskai tiek ir rozeciu reikia (saldytuvas, indaplove, mikrobange, elektrine kaitlente su orkaite, gartraukiui rozete palubeje taisyti ir kad pasisleptu po uzdengimu, dar pora rozeciu tosteriams, arbatinukams, mikseriams ir tt)
Prie darbop stalo vien kompui reikia kokiu 4 rozeciu.
Siulau dar i kiekviena gyvenamaji kambari issivedzioti rozetes su telefono ir anteniniais laidais.

Va mes viena klaida padarem: sienoje prie kurios stovi sofa nepadarem nei vienos rozetes. Iskilo problema kur jungti torsera ir naujametines eglutes apsvietima g.gif
Atsakyti
Kadangi daug ka paminejo, tai pabresiu tai, jog reikia susiplanuoti signalizacija. Tam kviesk specialista. Gal kas is pazistamu uzsiima, ir apsispresti, kokios norit. Ar tik judesines, ar ir gaisrines, ar pasikalbejima darysit prie varteliu.
Sekmes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna @ 2005 03 16, 12:49)
Kadangi daug ka paminejo, tai pabresiu tai, jog reikia susiplanuoti signalizacija. Tam kviesk specialista. Gal kas is pazistamu uzsiima, ir apsispresti, kokios norit. Ar tik judesines, ar ir gaisrines, ar pasikalbejima darysit prie varteliu.
  Sekmes smile.gif


Va va, del pasikalbejimo prie varteliu. Nors ir nesiruosiat jo dabar daryti, bent jau laidus issivedziokit ten kur ragelis kabes, gal kada prireiks. TAda nereikes sienos grezti ir trinkeliu ardyti norint laidus pratemti.
Jei jau kalbant apie lauka: pagalvokit apie vartus atidaromus distanciniu pulteliu. Prie ju irgi reikia privesti elektros laidus ( ir abieju vartu pusiu).

Dar ir elektros rozeciu buvimas lauke - lauko elektros prietaisams pajungti
Atsakyti
Dar neblogai tuo pačiu atsivesti ir interneto laidus prie numatomų kompiuterio stovėjimo vietų bei televizijos antenos laidus iki telikų.
Mums kaip tik dabar vedžioja elektrą, tai kartu ir signalizaciją, internetą, televizijos antenas, priešgaisrinę signalizaciją, laidus vartų automatikai, kiemo apšvietimui. Iš principo tai visas rozetes ir jungiklius numatėme eidami per patalpas su elektriku ir dizainere, kuri suprojektavo apšvietimo sistemą.
Atsakyti