sveikutes..nusprendžiau ir aš papasakoti savo džiaugsmelio atsiradimą šiame pasaulyje.
Na ką ..o buvo taip..

Man buvo terminas gimdyti-lapkričio 26diena..27diena atsiguliau į Šiaulių gimdymo namus pati savo noru, nes jau ir taip naktim labai neramiai miegodavau, buvo paruošiamieji pilvo susitraukimai, kas 7-10min..galvojau nerizikuosiu ir ryta atsikėlus sakau vyrui, važiuojam dėl visa ko, nuvykome į GN..Reikėjo dar palaukt gerą pusvalandį..sėdim su vyru priimamajam ir žiūrim išeina viena porelė su leliuku,vaja sakau, kaip jiem jau fainaa ..taip belaukiant pirmą kart pamačiau savo daktarę, prie kurios nusprendžiau gimdyti..ji ėjo link mūsų, tokia uch moterėlė,bajava issigandau tada aš, galvojau, oj dbr man bus,apžiūrėjo mane, prasidarymo nėra,jei nori gali gultis, guldysim, pasakė..aš jai-su mielu noru, sakau..nes bijau namie ir bebūt nežinioje..ji man tada tokia miela pasirodė visai..bet dar net nenutuokiau,kad būtent ją pasirinksiu,kad dalyvautų gimdyme..

..na kąąąąą ir atsiguliau..bėgo dienos.. o negimdau..kiekvieną rytą ant kėdės apžiūra,po to echoskopas,po jo toniukų klausyt į kitą kabinetą,taip ir laxtėm..

ta pati ginekologe ir priziūrėjo mūsų palatą,mes ten is pradziu 2-se gulėjom,po to tryse..tos apžiūros ant kėdės būdavo košmaras..po tų apžiūrų prasidėdavo paruošiamieji sąrėmiai ir taip tęsės iki lapkričio 9 dienos..lygiai 2 savaites..aš iš vakaro susitariau su ja, kad ji priims mano gimdymą,sutiko be jokių kalbų,davė telefoną.. tą ypatinga 5tadienį, jau būtų mane skatinę, bet nereikėjo

..ketvirtadienį, vakarop, apie 4 h atvažiavo vyriux, nuėjom atsigert arbačikės, parėjom..nuėjau i wc.. kazkaip pažiūriu ant grindų balutė..

hmmm,galvoju..gal jau? bet neeeeeeeeeeeeeea..nesąmonė.. parėjau , sakau vyrui, man kažkas buvo wc..bet turbut tik šiaip ten..tas-kas buvo???sakau kažkokia maža maža balutė, vyras-davai eini pas akušerę paklaust..

dar aš nenorėdama ieškau jos,pamačiau,sakau man gal nzn..gal nu gal, jau vandenys nubėgo o ji man atkerta issišiepus- tai gerai,ruoškis einam gimdyt man šokas,pareinu sakau vyrui jau kaip bijau tas-pagaliau,kiek čia galima laukt, jau visi ausis išūžė su tais klauisimais- ar pagimdė..kada gimdys.. ar jau?

ruoškis ruoškis ,jis man, gimdysi.. ot nuramino ar nea?

tuo metu mano mama skambina,vyras sako tik nieko nesakyk,nes atvažiuos ..aš atsiliepiu , sako atvažiuoju, aš jai -ne tai gal nevažiuok, vyras pas mane ilgiau šnd pabus,ryt ryte geriau kai ''skatins ''mane, galėsi atvažiuot....mat mama lb norėjo irgi nors už durų pabūt, pirmas anūkas, labai laukiamas tai žinot,nuveda mane į manipuliacine, ir ką iš tikrųjų pasako , man bėga šoniniai vandenukai..biškį nuleido.. skambinu 17h.daktarei sakau gimdysiu..ji sako už valandžikės būsiu..na ką nuveda mus akušerė i gimdymo palatą..ten pasitinka kitos akušerės..viena ir klausia -ar pasirinkot ginekologą prie ko gimdysit? Sakau taip ir pasakiau pavardę..tai ji net pašoko-oooo kokia naktelė bus su musu daktaryte ,einam einam su manim ,aš visa šoke įeinu i tą palatą..gražu kaip..rausvos sienos, lova medinė..kaip namie- dar pasakau..paguldo mane..aprengia baltais naktinukais apkloja adijaliukais..paleidžia vandenukus..ir tada jau prasideda sąrėmiai,tikrieji.. iš pradžiu 30balu..ten tai is vis kaip per mėnesines tox skausmas..po to 70 balu..aš iš vyro kryžiažodį konfiskavau,kad greičiau laikas praeitų,nes buvau nusiteikus 10 valandų gimdyt, po to muzikike per ausynkes pasikurenau..atvažiavo daktarė,sako..oo visai neblogai..pažiūrėjo isąrėmių užrašus..į mane o aš sau šypsaus..sąrėmiai kas 5 min..100balu..jau valandą taip..pažiūri kaip 3 cm taip 3 cm ,niex nesidaro..sąrėmiai kas 3 min 128 balai..taip 3 valandas jau..o ne centimetru daugiau..jau puoliau į nevilti..iš pradžių pakenčiamas tas skausmas kad ir 128 tie balai bet sekint pradėjo,dingo po biškį jėgos

pradėjau galvot kaip skausma sumažint ir kvėpavau, ir vyras uz rankos laikė''nebereikėjo ir jam tų kryžiažodžių..'' gydytoja įėjo sako, jei taip ir toliau uz pusvalanzdžio leisim skatinamuosius..gal anesteziologa pakviest? Aš- nea baikit,nusiteikus natūraliai taip ir gimdysiu..pradėjo man sąrėmiai kas 2 min. tie stiprūs tai galvojau nublūsiu..bet kentėjau dantis sukandus,vienas kitas keiksmažodis išsprūsdavo..vienu zodziu tie patys 3cm

vyras sako pakviest anesteziologa?Aš-NE..

PO DAR VIENO SĄRĖMIO-KVIESK GREIČIAU TIK

IR TAIP NET AŠARĄ IŠSPAUDŽIAU..NES IR BIJOJAU TO EPIDIURO,NENORĖJAU BUVAU TIEK NEIGIAMO SUŽINOJUS APIE JI.. IR NEBEGALĖJAU TVERT SKAUSMO..Padarė epidiūra , pastatė lašinę..po pusvalandžio jau 6cm. pasako

bet baigės vaistų veikimas man per tą pusvalandį vėl skausmai prasidėjo taip staigiai ....suleido dar dozę i šlangutę,sąrėmiai kas 1min.128-130 balų.. o aš tik stuburkauly lengvą maudimą jutau..dar po pusvalandzio visa 10cm atsidarė sako na kaą gimdysim..atėjo laikas stumt 1 kart,nieks nepajudėjo..2 kart nieko..3 kart nieko..ir taip visas 40 min.stumiau

sugužėjo 5zmonės..ir visi gimdė su manim..daktarė stūmė su rankom mano pilvūza net .. gimdėm dviese

net anesteziologas prie ausies atsistojęs aiškino ką daryt..na nelenda ir vsio.. praradau viltį.. : sakau nebeturiu jėgų..daktarė stumk tik, ot šaunuolė ji negaliu..gerai kad ten niex neklausė manęs..stumiu..matau kazkas negerai..jauciu kad nekas ..ko taip ilgai nelenda.. na kas čia darosi..dar vienas postūmis, kažkas lyg pradėjo judet..jau alpau, akys mirguliavo, galva svaigo..daktarė vos man pastūmus per tą minutę spėja nulėkt iki kriauklės sušlapint servetėlę ir apšlakstyt ja mane..kad vėsiau būtu ..ir taip begalę kartų..kita moterikė vandenį davė gert..nes lb troškino..na ką pagaliau po vieno stumio gero tokio iš lindo galvytė..surėkė ir nutilo..kažka daro visi supuolę..aš sakau ko neverkia? Jie man- juk verkė ar negirdėjai ,siurbiam nosytę, ziūriu į lubas ir galvoju kažkas neaišku ..visa amžinybė, na ko jie man nepaguldo ant krūtines jo.. daktarė pakėlė jį atnešė na pirmas bučkis sako..verkė mažiukas dar net dbr įstrigo..ašarėlė jam bėga iš akytės ir aš verkiu net pasikukčiodama nusinešė ant stalo tada tik pamaciau ji visą visą is tolo,vyras atėjo pažiūrėt tai net ašarą išspaudė....verkiau džiaugsmo ašarom pirmą kart gyvenyme,ir vaikiuko gaila buvo..sunku jam buvo išvyst šį pasaulį..gimė 3,700kg..o man pasakė kad 3 kg butų uztekę pagimdyt .. pagaliau viskas baigėsi..

ziuriu atvaziavo sesutes ir ruošias išvešt ji ,mano angelėlį..sakau kodėl nebus su manim?? sako truputi pavargęs tik ryta atneš tau jį..jetau galvoju kaip aš ištversiu visą naktį be jo? :gimė mažiukas 00,01min.. pentadienis, visą naktį nemiegojau..su mama prakalbėjau tlfn..laukiau kol atveš..bet rytą pati nuėjau..neleido man jo pasilikt..palata šalta buvo..o jis ten šiltai..kaip supratau buvo iš pradžių inkubatoriuje..po to tik siltoj toj palatoj..pamenu..daktarė gimdymo palatoj lb nusiminus buvo..žinojau ,kad kažkas negerai..man sakė kad pavargęs tik..kitą dieną sako yra mažas drebuliukas vaikui..dėl to kad sunkiai pralindo galvytė pro dubens kaulus,ir galvytė ištempta buvo,nuo skausmo maziukui vaistu duodavo, 3 diena leido pasilikt,atsivežėm radiatorių..pirma naktis su mažiuku..ak,kaip gera buvo

pagaliau.. norim namo.. tik ketvirtoj dienoj i šleido..gryžom laimingi ,su pirmu sniegu..isvažiavau kai lapai pradėjo krist ..o gryžtu jau ne viena su mažiuku ir pirmu sniegu ..su musu džiaugsmeliu ilgai lauktu ir svajotu..viskas taip nauja atrodė namie..lyg būčiau visą amžinybę namie nebuvus..o tik dvi savaites ir 4dienas nebuvau..dbr mums mėnuo ir 1 diena,augam dideli ir sveiki ir galvytė jau normalios formos,sypsomės,kažką kalbam..verkiam..naktim nemiegam.. viskas atsiperka..kai laikai ir matai laimingą,mažą žmogutį ant savo rankų ..