Įkraunama...
Įkraunama...

Namo dydis

QUOTE(Zvirbliuke @ 2005 03 18, 17:23)
Projektuojant namą verta pagalvoti apie:

- didesnį, erdvų vonios kambarį - bent jau man tai vienas iš prioritetų
-atskirą sanmazgą vaikams
- sandėliuką, jei namas be garažo
- jei bus pirtelė, kokio dydžio, ar bus priešpirtis,  o gal jame kada nors norėsite turėti baseiniuką - jei taip, erdvės reikės gerokai daugiau
- jei turite treniruoklių, ar žadate įsigyti, reikia nuspręsti, kur sportuosite - jei miegamajame, jis tikriausiai bus didesnis
-  ar bus atskira skalbykla
- ar bus darbo ar svečių kambarys (pas mus pirmame aukšte miniatiūrinis darbo/svečių kambarėlis, kuris iš pradžių tarnaus kaip vaiko žaidimų kambarys - patogu, nereiks tampyti žaislų į antrą aukštą thumbup.gif )

Labai pritariu...

QUOTE(paiduke @ 2005 03 20, 15:55)
O mes visada galvojom,kad mums 150kv/m bendro ploto per akis,bet kai pradejom  deliotis ko reikia,tai gaunasi kad vien gyvenamo ploto 130kv/m reikia,o kur dar holas,wc,vonia,katiline,garazas,taigi gaunasi bendrai apie 200Kv/m

Mums lygiai tas pats buvo. Taigi, mes jau pasistatėm 200 m2, įrenginėjam... O dėl sandėliuko, tai labai jis reikalingas (rūsys - ne), nes rakandų tikrai yra. Aš dar išsireikalavau, kad suprojektuotų mažutį kambarėlį prie virtuvės (~1,5 m2), kur galėčiu šluotą pasidėti, puodus, stiklainius ir kt., nes virtuvės spintelių nenoriu jais apkraut... Taip pat susiprojektavom 3 drabužines - kikvienam kambariui, nes nenorim spintų...
Atsakyti
įkišiu ir aš savo trigrašį biggrin.gif

3 asmenų (ateityje gal 4 biggrin.gif ) šeimai suplanavom:

1 aukšte:
45 kv virtuvė + svetainę
12 kv miegamasis
5 kv. sanmazgas
katilinė, holas, tambūras, laiptai

2 aukšte - palėpinis
2 vaikų kambariai po 16 kv.
1 patalpa, apie 14 kv, kurią esant reikalui galima paversti kambariu
apie 8 kv sanmazgas, sandėliukas.

iš viso - apie 150 kv, bet tikriausiai bus mažiau, nes antras aukštas palėpinis, o kiek girdėjau kadastras plotą skaičiuoja tik kur yra normalus aukštis.

dar garažas - apie 20 kv.
sutinku, kad bent vienas nedidukas sandėliukas name tikrai reikalingas, jei nenori kambariuose daiktais apsikrauti. Aišku, kai jis antrame aukšte, kaip pas mus, gal ir ne kas biggrin.gif
Atsakyti
mda..mes irgi galvojome triuju anriu seimai ateityje keturiu su mociute biggrin.gif t.y. 5 zmonems, kad reikia 150 kv.m. bet pamaciau mano drauges namuka, kur jie trise su suniu turi ir pagalvojau, kad tirkai mazoka vietos tokiai seimynai, dabar planuojame 200....del tvarkymo..net nezinau, jauciu turesiu jegu tik pirmam aukstui doh.gif nors mano drauge sako, viskas paprasta, tik reikia padeti daikta paemus atgal i jo vieta schmoll.gif kas mano seimos nariams labai sudetinga..nebent paskui labai prasigyvensim ir turesime seimininke, kuri tvarkys pirma, o as antra auksta blink.gif O siaip tai iseitis tureti kuo maziau daiktu, spintu ir kaip jau anksciau rasyta geriau drabuzines
Atsakyti
O siaip tai iseitis tureti kuo maziau daiktu, spintu ir kaip jau anksciau rasyta geriau drabuzines

[/quote]

aukso žodžiai- mažiau daiktų, o tuos, kuriuos turim, irgi į tamsius kambarius. smile.gif Tegu nesimaišo po kojom smile.gif Beje, čia aš rimtai. Ir dar rimtai- kuo būstas didesnis, tuo mažesniu sluoksniu pasiskirsto visas purvas, taigi ir kuoptis tenka ne n-kartų daugiau, o šiek tiek daugiau smile.gif Blogai, žinoma, toms, kas nemėgsta sporto su šluotom, šluostėm ir šepečiais... Lieka namų darkytojų paslaugos arba šeimyninės dresūros pratimai mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes planuojam tureti namuka apie 100 kv., sandeliukas kartu su garazu.
Kadangi 6 metus gyvename 1 kambaryje bendrabutyje(ir labai nesiskundziame), tai mums 100 kv. atrodo kaip rojus.
Mano tevu namas gal apie 250 kv, isnaudojama maziau nei puse ploto, taip kad reikia ramiai ir realiai pagalvoti, kiek kainuoja islaikyti tokio dydzio namus ir ar tikrai to reikia.
Atsakyti
Nžn, aš sakyčiau, kad norint patogiai gyventi bute, kiekvienam šeimos nariui reikia bent 20-25 kv. O name vienam šeimos nariui tikriausiai reikėtų skaičiuoti bent 35 kv.
Atsakyti
QUOTE(gunala @ 2005 03 22, 11:13)
Mano tevu namas gal apie 250 kv, isnaudojama maziau nei puse ploto, taip kad reikia ramiai ir realiai pagalvoti, kiek kainuoja islaikyti tokio dydzio namus ir ar tikrai to reikia.

Tėvai tik dviese, o jūsų kokį 20 metelių bus daugiau mirksiukas.gif O paskui, išskridus vaikams, tą jau per didelį namą galima ramiai parduoti ir apsigyventi mažesniame būste smile.gif
Atsakyti
Paskaičiau, kas parašyta, ir neramu pasidarė. g.gif Mums išeina virš 250
Turim nemažai pažįstamų, kurie gyvena kelių aukštų namuose ar butuose ir dauguma keikiasi dėl laipiojimo laiptais, tai mes susiprojektavom, kad viskas ko reikia mums - būtų pirmame aukšte - virtuvė - 14, miegamasis- 17, bendras kambarys su valgomuoju- 37 darbo kambarys-13(jis mums labai reikalingas), mūsų vonia (iš miegamojo) - 6,5, WC, skalbykla, sandėliukas+ katilinė, laiptinė holas--- iš viso apie 140.Lyg ir daugoka, bet kad nėra ką sumažint... Antro aukšto sienų nekelsim- bus palėpė, į kuria sukelsim vaikus(3) su jų sanitariniu mazgu. Galvojam, kad kai vaikai išvažiuos, antro aukšto beveik nešildysim. Baisu, kad neapsišautume, kaip manot???
Atsakyti
3 skirtingo amziaus ir lyties vaikai vienoj patalpoj? kas bus,kai vienas nores skaityti knyga, kitas klausytis muzikos, o trecias draugu pasikviesti? kazkaip vienoj patalpoj visi vaikiukai man primena bendrabuti unsure.gif taigi norisi ne tik savo kampo, bet ir privatumo mirksiukas.gif
Atsakyti
O dar jei vaikai skirtingų lyčių doh.gif unsure.gif
Atsakyti
na, aš tai supratau, kad vaikai gyvens palėpėj, bet nebūtinai vienoj patalpoj, juk 90 kvadratų įmanoma kelis kambarius įrengti , ar ne? biggrin.gif

Kaip ten bus, Kapse?

man asmeniškai 250 kv atrodo daugoka, bet aš tik vieną vaiką turiu biggrin.gif

bet giminės, pamatę mūsų 150 kv neįrengtą namuką reiškia nepasitenkinimą, kad toks mažas biggrin.gif . Sako, kam namą statyti, jei kambariai kaip bute - čia apie mūsų 12 kv. miegamajį (plius 2 kv niša spintai).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vėjav: 22 kovo 2005 - 14:28
Isiterpsiu ir as, jau trecius metai gyvenam name, todel galiu pasakyt pliusus ir minusus.
Balkonas pas mus yra, bet ten buvau tik kai langus valiau.....iki siol nesuprantu, kam jis mums, tik pinigu kisimas.
Tik nedekit drabuzineje stoglangiu, nes turesit det zaliuzes, kad saule drabuziu neisblukintu.
Cia vyko diskusijos del sandeliuku, vat sandeliuko tai tikrai reikia ir nemazo (tik kol negyveni atrodo sociai). Pas mus `~8kw sandeliukas ir dar toks kambariukas yra prie pavesines `~10KW, tai zinokit, galetu but daug didesnis.....nes visokiu rakandu "prie ukio" atsiranda i valias. Tai ir zoliapjoves (jos tik atrodo, kad yra nedideles) o ir reikia ne vienos, ir kibirai, ir dviraciai, ir visokie kiti sodo irankiai, karutis, padangos (nesinori garaze daryt bardako)......patikekit ir perdaug nenumazinkit, nes ir as pradzioj rekiau, kam toks dideeelis sandeliukas. Nezinau, ka daryciau, jei nebutu prie pavesines dar vieno.
Atsakyti