Įkraunama...
Įkraunama...

Lopšelis-darželis "Linelis"

Daug skaičiau, diskutavau forumuose ir klausinėjau įvairių žmonių nuomonių, bandydama išsiaiškinti, kuris darželis Kaune yra geriausias. Bet taip ir nepavyko išsiaiškinti, tik dar labiau apsisuko galva nuo įvairiausių nuomonių. Vis tiek pati turėsiu nuspręsti, į kurį darželį vesti savo vaiką!
Nusprenždiau pasirinkti valstybinį lopšelį-darželį „Linelis“ (toliau – „Linelis“), esantį Kaune, Dainavos rajone, netoli „Hyper Maximos“. Apie „Linelį“ žinojau iš kaimynų tik tiek, kad beveik visi kaimynų vaikai lankę jį. Kodėl? Gal dėl to, kad arčiausiai namų...
Liko geras pirmasis įspūdis po apsilankymo drauge su vaiku, kai ėjome rašyti pareiškimo, kad priimtų į „Linelį“. Direktorė maloniai priėmė, pasidomėjo vaiku, pakalbino jį, o atsisveikinant pamojavo ir pasakė: „Matukai, lauksime Tavęs ateinant pas mus rugsėjį“. Tada man daugiau klausimų nekilo, galvos sau nesukau ir gyvenau ramiai. Kai perskaičiau „Supermamoje“, kad skelbiamas konkursas „Padėk išsirinkti darželį!“, supratau kad į konkurso gairėse esančius klausimu negalėčiau atsakyti. Todėl nutariau plačiau pasidomėti „Lineliu“.
Jau kitą dieną iš dirbančio personalo sužinojau, kad šiame darželyje galima pasirinkti grupes, kuriose dirbama pagal bendrojo lavinimo arba Montessori metodikas, be to, čia priimami vaikai, turintys klausos ir regėjimo problemų. Čia su vaikais dirba specialistai.
Yra dvi Montessori grupės. Į šias grupes vaikus priima nuo 3 metų. Su vaikais dirba išmanančios ir vaikams atsidavusios auklėtojos, turi priemonių, reikalingų Montessori metodikai. Bendrojo lavinimo grupėje (priima nuo 1,5 m.) su vaikais taip pat dirbama pagal tam tikras programas. Vaikai daug piešia, dalyvauja įvairiose parodėlėse, rengiamose kartu su kitais darželiais. Einant į „Linelį“ akį traukia languose iškabinti vaikų piešiniai, koridoriuose taip pat puikuojasi įvairūs vaikų darbeliai. Vaikui reikalingas piešimo priemones tėvai turi nupirkti patys. Be to vaikai dainuoja, šoka, daro mankšteles. Esant geram orui vaikus veda į lauką.
Žaidimų aikštelė negali pasididžiuoti naujomis ir moderniomis atrakcijomis, jose dar sovietinis palikimas: geležinės mašinėlės, traukinukai, nameliai, čiuožyklos ir t.t. Tačiau šie, ryškiai, margaspalviai nudažyti objektai, vis tiek magiškai traukia mano vaiką.
Lopšelio grupės sąraše yra iki 13 vaikų, bet iš tiesų jose būna apie 9 vaikus, nes tėvai, kurie dirba pamainomis ne kiekvieną savaitę atveda savo vaikus. Su vaikais dirba viena auklėtoja (turinti aukštąjį išsilavinimą) ir padėjėja.
Darželis atrakinamas 6.45 val.
„Linelyje“ - šešios grupės, kurios dirba nuo 7.00 val. - 17.30 val. ir dar dvi prailgintos grupės, dirbančios 7.00 val. – 19.00 val. Yra keturios amžiaus grupės: lopšelio, jaunųjų, vyresnių ir vyriausių. Jaunėliai pusryčiauja 8.30 val. Tos dienos, kai mes lankėmės „Linelyje“ pusryčiams buvo varškė su uogiene, batonas su sviestu ir arbata. Pietūs – 11.45 val.: sriuba, skryliai, bandelė ir kompotas. Iškart po pietų vaikai eina miegoti, kelia juos apie 15.00 val. Auklėtojos vaikams prieš miegą seka pasakas. Pavakariai – 16.00 val.: mišrainė, duona su sviestu ir arbata. „Naktipiečius“ gauna tie vaikai, kurie pasilieka iki 19.00 val. Kitos grupės valgo panašiu laiku.
Kalbantis su direktore, pavyko sužinoti, kad sergamumas šiuo metu didelis, nes siaučiantys gripai pirmiausia ir „pakanda“ mūsų atžalėles. „Linelyje“ nėra daug prabangos, atrodo kukliai, tvarkingai ir skoningai papuoštas. Darželiui tėveliai padeda pagal savo išgales. Vienoje grupėje tėveliai susiorganizavo, įdėjo plastikinius langus. Mokesčiai bendrojo lavinimo ir Montessori grupėse yra vienodi (apie 110 Lt). Sudarytas „Linelio“ komitetas iš auklėtojų ir tėvelių, kuris siekia, kad aplinka darželyje būtų mielesnė ir šiltesnė. Tėvelių bendradarbiavimas – labai laukiamas ir geranoriškai priimamas. Jie kviečiami į susirinkimus, į vaikų paruoštas šventes, karnavalus. „Linelio“ personalas dalyvauja įvairiuose projektuose, renginiuose. Pasiekimai ir numatomi projektai skelbiami stenduose.
Pokalbio metu kartu su „Linelio“ direktore parašėme prašymą, kad Matą priimtų į Montessori grupę. Atsisveikinant sutarėm, kad vasarą dar užsuksim jų aplankyti ir pradėsime bičiuliautis su „Linelio“ personalu, vaikais ir žaislais.
Aš pasitikiu „Linelyje“ dirbančiu personalu ir manau, kad mano vaikui ten bus gerai. Ne visada svarbiausia išorinis grožis, pasak A. De Sent-Egziuperi knygos herojaus Mažojojo Princo „Matyti galima tik širdimi. Tai, kas svarbiausia, nematoma akimis!“
Atsakyti
Kas yra ta Montessori grupe blink.gif ?
Atsakyti
Apie montessori placiau gali pasiskaityty sioje nuorodoje mirksiukas.gif http://www.supermama...p?showtopic=771
Atsakyti
Šiandien pirmą dieną praleidome darželyje-lopšelyje Linelis. Įspūdis, kurį susidariau prieš renkatis smarkiai dar nepasikeitė, bet dar tik pati pradžia. Kai rinkausi savo vaikui darzelį nebuvo tokio jaudulio ir neramumo, bet siandien buvo sunku... susitaikyti jau su ta mintim kad reiks vaika palikti su aukletojomis...
Atsakyti
Mes jau ir antra diena praleidom :). Vaika psiimiau iki pietu miegelio, tai net apsiasarojo vargsytis, mat ir su vaikais nori buti, ir mamos pasiilgo :( . O namuose is karto pareikalavo "labai skaniu obuoliu" ir traktoriuku...
Atsakyti
mums irgi tas pats smile.gif sypsena pro cry.gif mes jau praleidom visa savaite lopseli, graudu ir smagu.. jau is ryto reik su asarom palikt, o kai pasiimti ateini tai net bega asareles vaikui kai pamato mus.. o siaip darzelis, aukletojos dar kaip neuzkliuvo per daug..nezinau ar visur taip, bet jau pirma diena aukletojos klause kuom dirbam ir kaip padet galetume, tai vyro ir klausia "gal kur prie langu dirbat, nes grupeje prasti langai"..smile.gif na mazai skiria valstybe pinigu darzeliam arba kazkas nemoka su tais pinigais tvarkytis?
Atsakyti
Kol gyvenome Kaune mano dukra lankė lopšelį/darželį Linelis. Jį pasirinkome nes buvo arčiausiai namų biggrin.gif nes automobilio neturiu tai lakstyt po Kauną su vaiku manau būtų truputį žiauru g.gif . Lankėme lopšelio grupę, auklėtojomis ir direktore likau patenkinta, o kas liečia auklėtojas ir šeimininkę - dukra jas tiesiog mylėjo wub.gif . Grupė taip pat buvo prižiūrėta, labai jauki. Bet kas liečia vaikų meniu unsure.gif , nežinau, man tai labai nepatikdavo schmoll.gif . Kituose darželiuose žymiai geriau maitina.
Atsakyti
QUOTE(slibe @ 2005 09 09, 22:19)
mums irgi tas pats smile.gif sypsena pro  cry.gif mes jau praleidom visa savaite lopseli, graudu ir smagu.. jau is ryto reik su asarom palikt, o kai pasiimti ateini tai net bega asareles vaikui kai pamato mus.. o siaip darzelis, aukletojos dar kaip neuzkliuvo per daug..nezinau ar visur taip, bet jau pirma diena aukletojos klause kuom dirbam ir kaip padet galetume, tai vyro ir klausia "gal kur prie langu dirbat, nes grupeje prasti langai"..smile.gif na mazai skiria valstybe pinigu darzeliam arba kazkas nemoka su tais pinigais tvarkytis?

O kokią grupę jūs lankote? Kokia nuomuonė apie darželį dabar? Jei nenori čia rašyti, parašyk į AŽ.
Atsakyti
Gaila, kad mamytės nebesidalina daugiau savo įspūdžiais apie šį darželį... cry.gif kaip tik ieškau būdimo darželio savo pypliui... sad.gif
Atsakyti
labu mes nuo rugsejo ziguosime i "Linelio" lopseli tikuosi viskas bus ok
tik turiu tokiu siokiu klausimu vaikai miega ir zaidze tam pacem kambari an atskiruose ir seip ar patenkintos tuo darzeliu ar atrandat kokiu nors dalyku kuriu jum nepatinka
Atsakyti
Sveiki. mes taip pat lankom lopsely-darzely LINELIS. Pradejom lankyti lapkricio men, sunkei patekom, labai nera vietu darzeliuose. man sis darzelis patinka. ir aplinka ir aukletojos. o ir mazyle jau priprato, sunkei pratinomes,bet siuo metu jau net namo eit nenori. ten jie soka dainuoja,o kadangi mano vaikas labai muzikalus,tai sioj srity aukletoja sake kad lydere,po to gryzus namo pasoka teveliams smile.gif mes lankom anciuku grupe. vaikai zaidzia vienam kambary,miega kitam. eina sportuot i sporto sale,dainuoja ir soka aktu salej,yra muzikos mokytoja, kuri juos mokina,groja. smagu man kolkas gerai ir viskas patinka,tikiuosi taip bus ir toliau. ir kitiems rekomenduoju si darzely. dar ten yra akiu specialistai,o kadangi mano mergaite nesioja akinukus,tai ir ieskojau darzelio specialaus. aciu dievui atsirado vieta ir vargais negalais patekom. smile.gif
Atsakyti
Sveikutes , mes lineli lankom jau nuo rugsejo, patekom be eiles ir be jokiu kysiu biggrin.gif
Nu mazasis sunkiai iprato , nes truputy mamyciukas blush2.gif
nu as labai patenkinta anciuku grupe smile.gif ir maciau jau dabelio savo mazylio ir sventei ruosemes labai puikiai thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti