Sveiki, naujausia mada dabar, indukcinės kaitlentės, kiek žinau, jų pliusai tokie:
* vanduo užverda praktiškai 2 kartus greičiaų nei naudojant elektrinę kaitlentę
* sunaudojama žymiai mažiau el. energijos (ekonomiškiau)
* pats kaitlentės paviršius nebūna karštas, tik šiltas, t.y. neprikepa išbėgęs pienas ir pan, vaikai nenusidegins rankų
* kaina panaši į elektrinių kaitlenčių
Minusai:
* puodai turi būtinai būti metaliniai (kuriuos traukia magnetas), Zepter ir panašūs netinka.
Daugiau minusų nežinau...
Gal naudojat jau tokią indukcinę kaitlentę pas save ir žinot daugiau pliusų ar minusų? Gal esat fizikas ir galit paaiškinti kuo elektros indukcija gal but kenkia sveikatai ar dar kokie pašaliniai efektai ar nauda iš to gali būt?
Lauksiu pamąstymų.
kol kas vien tik pliusai...
arbatinukas užverda daug greičiau, šiluma (pvz. išvirus sriubą ar pan.) puode lieka irgi ilgai... esu davolnas jidreni feni


turiu ir aš. atsidžiaugti negaliu. super. pliusai išvardinti pirmam poste.
o kad teko geresnius puodus įsigyti, tai tik į naudą
daug smagiau gaminti ir maistas daug skanesnis gaunasi.
beje ir visi zepter ir kt rimtesni gamintojai turi linijas ir tinkančias indukcinėms.
o kad teko geresnius puodus įsigyti, tai tik į naudą

beje ir visi zepter ir kt rimtesni gamintojai turi linijas ir tinkančias indukcinėms.
galite, kad ir spiziniam puode virti ant indukcines ar tarybiniam emaliuotame, be problemu
svarbiausia butu normalus metalas, t.y. magnetas liptu. O maisto skoniui daugiausia itakos turi tas kuris gamina, o ne puodas, cia kaip su blogu sokeju...
. Geri puodai daugiau estetiskai priimtinesni nei praktiskai is ju yra naudos, bent jau man jie visai patinka...
Pliusas, kad ekonomiskesne nei paprasta elektrine. kai elektra brangi tai jau sis tas:
1. sildo tik puoda, o kaitlete isila tik nuo ikaitusio puodo, t.y. nera bereikalingo energijos svaistymo.
2. retai kas gamindamas ant paprastos kaitlentes ja isjungia gerokai pries baigiant virti pvz. sriuba ir taip isnaudoja sukaupta siluma. indukcinei isjungei ir viskas
3. beveik neimanoma, kad puodas isbegtu, jei esate salia virykles, paspaudus isjungimo mygtuka puodas is karto nustoja virti. O standartiniu atveju tenka ciupti puoda ir kelti kitur.
4.Yra labai gera funkcija kai nuemus puoda nuo ijungtos kaitlentes ji nustoja kaitinti ir rodo, kad "dingo" puodas. pvz. kepant blynus ar lietinius, nuimi keptuve, kad apversti ar pan. kaitlente issijungia, uzdedi ir automatiskai vel isijungia pries tai buvusiu nustatymu. tai labai taupo siluma nes paprastai blynai kepami ant "dideles ugnies" ir su paprasta kaitlente gaunasi nemazi energijos nuostoliai.
5. minusas, kad siek tiek skledzia zirzianti garsa, tai dar priklauso nuo puodu, vieni maziau kiti daugiau
man ji patinka kitokios ir nesirinkciau
.


Pliusas, kad ekonomiskesne nei paprasta elektrine. kai elektra brangi tai jau sis tas:
1. sildo tik puoda, o kaitlete isila tik nuo ikaitusio puodo, t.y. nera bereikalingo energijos svaistymo.
2. retai kas gamindamas ant paprastos kaitlentes ja isjungia gerokai pries baigiant virti pvz. sriuba ir taip isnaudoja sukaupta siluma. indukcinei isjungei ir viskas
3. beveik neimanoma, kad puodas isbegtu, jei esate salia virykles, paspaudus isjungimo mygtuka puodas is karto nustoja virti. O standartiniu atveju tenka ciupti puoda ir kelti kitur.
4.Yra labai gera funkcija kai nuemus puoda nuo ijungtos kaitlentes ji nustoja kaitinti ir rodo, kad "dingo" puodas. pvz. kepant blynus ar lietinius, nuimi keptuve, kad apversti ar pan. kaitlente issijungia, uzdedi ir automatiskai vel isijungia pries tai buvusiu nustatymu. tai labai taupo siluma nes paprastai blynai kepami ant "dideles ugnies" ir su paprasta kaitlente gaunasi nemazi energijos nuostoliai.
5. minusas, kad siek tiek skledzia zirzianti garsa, tai dar priklauso nuo puodu, vieni maziau kiti daugiau
man ji patinka kitokios ir nesirinkciau

QUOTE(Žiemos angelas @ 2011 09 20, 22:37)
Tema užmiršta ir niekam neaktuali. Įdomu būtų išgirsti daugiau nuomonių? Kokie atsileipimai ilgiau panaudojus?
Pasiskaitykite čia:
http://www.supermama...howtopic=109671