Įkraunama...
Įkraunama...

Ungurys

Sveikos mamos ir tėčiai. Nusipirkau porakilogramini žalią ungurį ir susidūriau su bėda - nežinau ką su juo daryti, o taip noriu pradžiugint šeimą kalėdų vakarienei.
Galbūt turite kokiu nors stebuklingu, nebaisiai sunkiai pagaminamų patiekalų receptų, kurių pagrindinė sudedamoji dalis būtų ungurys?
Is anksto dėkoju.
Jonka smile.gif
Atsakyti
Pats skaniausias ungurys yra keptas ant sviestuko ir jokiu imantriu prieskoniu,tik druska ir pipiras,pats ungurys jau yra ypatingas tongue.gif
Gal galetum pasakyti kur galima nusipirkti zalia unguri ir kokia kainyte ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neryte: 20 gruodžio 2007 - 16:18
"iki" parduotuvej pataikiau ant akcijos. smile.gif tiksliai nepamenu, kazkas apie 15lt kilogramas. Gaila, bet jau turbut neberasi
Atsakyti
O kurioj cia IKI yra gyvu unguriu g.gif
Atsakyti
As daznai kepu unguri pagal si recepta 4u.gif
Grilyje keptas ungurys
1 šviežias ungurys
1 citrinos sultys
druskos
augalinio aliejaus
Aliuminio folija sukarpoma maždaug 8 cm. kvadratėliais.
Išvalytas ir išplautas ungurys supjaustomas gabaliukais. Kiekvienas jų pašlakstomas citrinos sultimis ir apibarstomas druska.
Folija patepama aliejumi, marinuoti ungurio gabaliukai atskirai suvyniojami į foliją ir dedami į įkaitusį grilį 6-8 minutėms (kepimo laikas priklauso nuo porcijos dydžio).
Tuojau išėmus (geriau ne su pirštais!) tiekiami papuošti citrinos griežinėliais.
Atskirai tiekiama įvairių salotų ir balta duona. Ungurys patiekiamas folijoje

Atsakyti
nepykit, bet rūkytas ungurys man nurungia visus kepimus orkaitėj.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 01 09, 18:01)
nepykit, bet rūkytas ungurys man nurungia visus kepimus orkaitėj.. 4u.gif

thumbup.gif dar skanu ungurio drebučiai, sriuba ir t.t. mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai skanu troškinti su grietine,ir su grietinėle wub.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 01 09, 18:01)
nepykit, bet rūkytas ungurys man nurungia visus kepimus orkaitėj.. 4u.gif

Rukytas ir man pirmoj vietoj,bet kepiau kelis kartus ivyniota i folija tai irgi pirstus gali apsilaizyti. biggrin.gif
Atsakyti

 i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt
Atsakyti
QUOTE(mikaela @ 2007 12 29, 12:11)
As daznai kepu unguri pagal si recepta 4u.gif
Grilyje keptas ungurys
1 šviežias ungurys 
1 citrinos sultys 
druskos 
augalinio aliejaus 
Aliuminio folija sukarpoma maždaug 8 cm. kvadratėliais.
Išvalytas ir išplautas ungurys supjaustomas gabaliukais. Kiekvienas jų pašlakstomas citrinos sultimis ir apibarstomas druska.
Folija patepama aliejumi, marinuoti ungurio gabaliukai atskirai suvyniojami į foliją ir dedami į įkaitusį grilį 6-8 minutėms (kepimo laikas priklauso nuo porcijos dydžio).
Tuojau išėmus (geriau ne su pirštais!) tiekiami papuošti citrinos griežinėliais.
Atskirai tiekiama įvairių salotų ir balta duona. Ungurys patiekiamas folijoje

thumbup.gif
Atsakyti
gal kas nors zinot,kaip virti unguriene? g.gif
Atsakyti