Įkraunama...
Įkraunama...

Hipoalerginė dieta

Dukrytė tris kartus sirgo obstrukciniu bronchitu, pirmą 4 mėn. vasaros pabaigoje. Paskaičiau kad chloras kuriuo dezinfekuoja baseinus gali turėti įtakos, susirgo po vaikščiojimų į baseiną, tiek pirmą tiek antrą kartą. trečią kartą sirgau aš sloga, po to ji, trečiam kartui užteko gydymuisi Ventolino (kvėpuojamo)...
Gydytoja įtarė kad bronchitas alerginis.

Maždaug 7,5 pastebėjau bėrimus. Naujas produktas kurį labiausiai įtariu Bebi avižų košė. Iki tol ragavo tik daržovienes, šiek tiek mėsytę. Bėrimai po truputį stiprėjo, stipriausiai kakliukas.
Atsigulėme į stacionarą alergologiniame sk. savaitei. Išbėrimai išgijo. Iš mėginių dare ant rankos 6 alergenams, nieko tyrimas neparodė. Savaitės bėgyje davė kas dien naujų kosių...
Grįžus iš ligoninės kasdien bėrimas vis stiprėjo, dabar net stipriau nei buvo gulantis į ligoninę, nors tada visą mėnesį pamažu stiprėjo...

Kokius tyrimus galima būtų padaryti, kad nustatytų nuo ko alergija? Įtarė grikius, mergaitė miega ant grikių čiužinio nuo gimimo, ar gali būti kad po 8 mėn. pasirodo kad netinka? Jos maisto nekeičiau, daviau tą patį ką ligoninės, tik mano racionas pasikeitė, bet ar gali nuo mano pieno taip pablogėti? Ko iš vis neturėčiau valgyti?

Taip pat kažkas sakė, kad jei alergiška aplinkai (grįžus čiaudi, pakosti), tai neberia? Kaip yra iš tiesų?
Galvoju apie tyrimą už 150 Lt, bet jis taip pat gali nieko nerodyti dėl vadinamosios "imunoglobalino duobės"?
Kaip dažnai alergiškam vaikui skalbti patalynę (t.y. pacią pagalvėlę ir anklodę)?

Iš anksto dėkoju už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
1.Paprastai grikių čiužinys tinka, bet padandykite jį gerai lauke išpurtyti, palaikyti šaltai bent 6 valandas(lauke prie -10).Patalyne skalbkite ne rečiau kaip karta per savaitę, ir tik milteliais, skirtais vaikams. Antklodę ir pagalvę kas mėnesį įkiškite nakčiai į šaldiklį, kad žūtų erkutės (jei jų yra).Be to tame pačiame kambaryje kur miega vaikas neturi būti pūkinių pagalvių, antklodžių, kilimų, gėlių, savo patalynęirgi geriau skalbkite neutraliais milteliais, ypač jei veiką pasiguldote šalia savęs. Dulkes drėgnai valyti reiktų 2 kartus per dieną(bent miegamajame).

2. Dėl bėrimų.Svarbiausia jūsų hipoalerginė dieta, jei dar maitinate. Jums reiktų bandyti produktus analogiškai kaip bandėt vaikui ligoninėje. Visiškai atsisakykite riešutų, šokolado, žuvies, kiaušinių, varškės, gryno pieno, sūrio, kviečių produktų, venkite raudonos spalvos produktų( morkų, pomidorų, raudono vyno), raugintų kopūstų, gazuotų ir dažytų gėrimų, konservantų. Geriausia valgyti tik naminį maistą. Gal būt reikia pakoreguoti gydymą.Kreipkitės pas alergologą.

Gali ir berti, ir dusti, nors bėrimai labiau būdingi mažesniems vaikams, o dusulys-vyresniems.
Atsakyti
Laba diena,

Pati maitinu 7 savaiciu dukryte. Bandau nustatyti, kokiems maisto produktams ji alergiska. Ar galiu, laikydamasi hipoalergines dietos, vartoti rauginto karves pieno produktus: rugpieni, kefyra, sviesta, varske? Ar galima vartoti druska? Kokius prieskonius galima vartoti? Kur butu galima rasti tikslu / issamu hipoalergines dietos produktu sarasa?

Dekoju uz atsakyma.
Atsakyti
Kefyrą ir rūgpienį galite pabandyti, sviestą geriau pakaitintą, o varškės reiktų atsisakyti.Druską naudoti galimą, prieskonių kuo mažiau. Plačiau apie hipoalerginę dietą galite paskaityti Mamos žurnale (3ir4nr.).Anksčiau buvo rašyta ir Mažylio žurnale.Peržiūrėkite ankstesnius atsakymus, ten irgi esu daugiau rašius.
Atsakyti