Įkraunama...
Įkraunama...

Žirmūnai: Smalsučiai

Saulyciuk,zinok musu grupeje aukletojos irgi pagyvenusios moteriskes.nors ir daugelis aukletoju ten jau vyresnes,kadangi as buvau viename koncerte darzelyje kai buvo susirinkusios kokios penkios grupes-tai viska gerai apziurejau.Vienintele aukletoja maciau jaunute,tikriausiai neseniai baigusi studijas.
tikrai patariu,jei tame darzelyje vaikui gerai,su juo uzsiima,vaikai ugdomi-nekeisk darzelio,nes cia nieko geresnio nerasi(manau tik prasciau).Patikek,jei vyras viena ryta nuvedes dukryte i grupe man skambina :ieskokim kito darzelio.As jam jau pacia pirma diena papasakojau viska,ka maciau-jam atrode,kad as perdedu(kadangi gaila vaika palikti,i tai jautriai reaguoju...)
As tikrai nepeikiu viso darzelio,nes nezinau kokios aukletojos,ar uzsiima su vaikais,bet apie grupiu dydi tai tikrai zinau,kad visose jose apie 20 vaikiuku.
Atsakyti
QUOTE(DAIVADRI @ 2006 05 27, 07:18)
Saulyciuk,zinok musu grupeje aukletojos irgi pagyvenusios moteriskes.nors ir daugelis aukletoju ten jau vyresnes,kadangi as buvau viename koncerte darzelyje kai buvo susirinkusios kokios penkios grupes-tai viska gerai apziurejau.Vienintele aukletoja maciau jaunute,tikriausiai neseniai baigusi studijas.
tikrai patariu,jei tame darzelyje vaikui gerai,su juo uzsiima,vaikai ugdomi-nekeisk darzelio,nes cia nieko geresnio nerasi(manau tik prasciau).Patikek,jei vyras viena ryta nuvedes dukryte i grupe man skambina :ieskokim kito darzelio.As jam jau pacia pirma diena papasakojau viska,ka maciau-jam atrode,kad as perdedu(kadangi gaila vaika palikti,i tai jautriai reaguoju...)
As tikrai nepeikiu viso darzelio,nes nezinau kokios aukletojos,ar uzsiima su vaikais,bet apie grupiu dydi tai tikrai zinau,kad visose jose apie 20 vaikiuku.

Tuomet palinkėsiu ir jums susirasti geresnį darželį 4u.gif Beje, o kaip dukrytė pasilieka? Ar būna daug ašarėlių? Aš labai nerimavau, nes mes apie pusantro mėnesio niekaip nenorėdavom pasilikt - visą verkiantį auklėtoja nusinešdavo (čia buvo dar viena priežastis, kodėl buvau pagalvojus keisti darželį). Dabar jau lyg ir noriai liekam, neverkiam, tai pradedu galvot, kad gal jis verkdavo ne dėl to, jog darželyje blogai, o jam tiesiog sunku su tėčiu ir mama išsiskirt buvo (ir pati auklėtoja sakydavo, kad išėjus tėčiui vaikas greitai nurimdavo). Aš kartais pagalvoju, kad galbūt mes perdėtai jautriai žiūrim į visą darželio tvarką, nes patiems vaikučio pratinimosi periodas suteikia nemažai streso, tada pradedam kabinėtis prie visko ir matyti vien blogus dalykus unsure.gif Be abejo, jei tokias kalbas iš auklėtojos girdėjot rūbinėj, susirūpinti tikrai vertėtų. O ar patys su auklėtoja bendravot? Ar pajutot jos požiūrį į vaikų auklėjimą? Kažkaip įdomu, ką ji jums į akis žiūrėdama kalbėjo...
Atsakyti
QUOTE(DAIVADRI @ 2006 05 26, 16:29)
Susipazinau su siuo darzeliu is arciau-galiu pasakyti ,kad nieko gero.
Visu pirma grupeje 19 vaiku-ir taip kasdien,sake labai geras lankomumas.per lankoma laika tik viena diena buvo maziau-17.
Visu antra-iki higienos tai toli grazu....Geda net kam nors pasakoti apie sanitarini mazga
O apie aukletojas gero zodzio irgi negaliu pasakyti,tik tiek kad tinki savo uzpakalius pakelti nuo kedes ir uzsiimti su vaikas-joms geriau is ryto kavute pagerti ir spauda skaityti.O apie pletkavojima apie grupes vaikus ir ju tevelius-tai patylesiu-girdejau puikiai savo ausim.
Ypac gerai nuteike pirma diena kai iejus i grupe su pavaduotoja isgirdau vienos is aukletoju tokius zodzius-
Tai ka vel dvimetis?Tai vel man reiks visur su ja tampytis,i lauka, i sale?As taip ir issiskesiu su tokiais......Tesinio nebuvo,nes pavaduotoja pasake,kad mamyte su vaikuciu laukia rubineje.Kaip jums tai?

blink.gif blink.gif blink.gif
Nesuprantu:vieniems šis darželis pats geriausias,kitiems........Kuo tikėt?
Atsakyti
Rasulkadz>supranti aš galvoju,kad gal visi tie valdiški darželiai yra beveik vienodi.Jaunesniuose rajonuose jų gal būklė yra dar geresnė.O šiaip tai reikia gal žiūrėti į kitus dalykus,pirma ar vaikui yra gerai.Nors visiems tos darželinės krizės vaikams pasireiškia.Vieniems daugiau kitiems mažiau.Antra ant kiek tas darželis yra arti namų ar darbo vietos.Nes tas ėjimas su vaiku namo kuris trunka tikrai apie kelias valandas taip pat yra ne išeitis.O šiaip tai gal mes tėvai per daug vilčių dedam į visus tuos darželius ir galvojame,kad ne tik mus bet ir vaikus nešios ant rankų.Tačiau realybėje yra kitaip ir jei kalbant atvirai tai beveik į visus darželius dar ne taip lengva papulti. O apskritai ir žmonės visi mes esame skirtingi,vieni impulsyvūs o kiti ir ramiau reaguoja į viską.Tad aš suprantu,kad kiekvienas turi gal pasikliauti savo vidine intuiciją.Tai jei trumpai tai tokios mano mintys
Atsakyti
Kol pats nesusidursi su šiuo reikalu, tol blaškysiesi tarp nuomonių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rasulkadz @ 2006 06 07, 17:27)
Kol pats nesusidursi su šiuo reikalu, tol blaškysiesi tarp nuomonių smile.gif

Jo labai gerai Jus suprantu.Nes kol mes nevaiksčiojome į darželį,tai vis ateidavau vis paskaityti ką rašo apie mano pasirinktus darželius.Tai paskaičius vis mintyse pagalvodavau nu va šitas tai jau blogas ir mano vaikas tikrai neis.Ale dabar kažkaip visai kitaip į viską reaguoju.Pirmieji metai tai kol dar vaikas mažas aš skaitau,kad yra geriausia jei lanko vaikų iki 10.Tačiau labai mažai yra tokių darželių.Kaip sakoma mums pasisekė,kad kaip mes pradėjom tai buvo užrašyta tikrai virš 10 vaikų bet lankė pagrinde 7-9 vaikai..Tad siūlau pačiai geriau nueiti ir susidaryti nuomonę.Sėkmės Jums 4u.gif
Atsakyti
Ačiū,sėkmės mums tikrai prireiks. Kažkaip savo darželio lankymą aš prisimenu kaip labai gražų laiką, nei auklėtojos rėkdavo,visada buvom prižiūrėti...O dabar?Baisu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(rasulkadz @ 2006 06 08, 17:14)
Ačiū,sėkmės mums tikrai prireiks. Kažkaip savo  darželio lankymą aš prisimenu kaip labai gražų laiką, nei auklėtojos rėkdavo,visada buvom prižiūrėti...O dabar?Baisu  blink.gif

O dabar visur skirtingai rolleyes.gif vos ne sėkmės dalykas doh.gif
Atsakyti
Manau,kad sėkmės dalykas 4u.gif
Atsakyti
Visi maniškiai lankė ir dar lanko šį darželį. Vyriausiajai pradėti eiti buvo sunkiausia. Buvau pradėjusi labai pergyventi, kai mačiau jos nerimą, kad mama paliks čia ją su visam verysad.gif . Bet laikas ėjo, po truputį apsipratom ir dukra ir aš. Dėkui auklėtojoms, manau kad dukrai su jomis labai pasisekė. Na o vidurinioji daugiau dėl kompanijos ašarėles pabarstė kokią savaitę. Žinoma jai buvo lengviau, nes matė sesės pavyzdį. Na o brolis į daržą nuėjo vyriškai be jokių kaprizų iš dienos ir miegoti liko ir tik vakare pasiėmiau.
Vasarą auklėtojos viena kitą keičia. Tai galėčiau sakyti, kad didžiąją daugumą jų pažįstu. Kolektyvas tikrai geras, yra ir labai gerų pedagogų. Švenčiamos visos šventės, tikrai daug renginių, darželis dalyvauja ir miesto renginiuose. Labai šauni muzikutė.
Dėl vedėjos tai sakyčiau labai atsakingas ir rūpestingas žmogus, su patirtimi. Tiek, kiek gali išpešti iš to finansavimo, kurį darželis gauna, ji tvarkosi tikrai neblogai. Dabar truputį reikalą palengvina paaukoti 2% pajamų mokesčio.
Tikrai jaučiuosi rami nuvedusi vaikus į šį darželį. Nežinau, gal dėl to, kad jau nemažai metų su juo esu susijusi, bet tikrai ten apima toks jausmas, kad tai viena visuma, vienas kolektyvas, darnus kolektyvas, jauku. Vaikai jokių blogų komentarų apie auklėtojas nėra parnešę, nors savo favorites visi turėjo. Vaikai gi negailestingi, tiesa į akis pasako, jei kas ne taip smile.gif ... Dėl jaunų auklėtojų tai būtų toks komentaras: savi vaikučiai iš darbo ištraukia arba mokslai. Aš vertinčiau patirtį. Tikrai geras darželis, daug rūpesčio ir atsakomybės, geranoriškumo.
To paties, beje, reikėtų ir iš tėvelių cool.gif, kad rūpintusi savo vaikais darželyje, o ne PALIKTŲ juos ten. Man visuomet rūpi, kaip jiems ten. Gal ir auklėtojos todėl dėmesingos, žino, kad man raportuoti reikės, kaip sekėsi biggrin.gif ...
Atsakyti
Lankem ir mes si darzeli 4u.gif Jei gyvenciau ten, kur ir anksciau, tai ne neabejodama savo 2.gif vesciau i ji 4u.gif

QUOTE(jakuška @ 2006 04 11, 09:55)
...Mūsų auklėtoja yra ponia Nijolė ir galiu pasakyti tik gerus žodžius,nes jinai tikrai moka su vaikais bendrauti ir pabarti kaip priklauso ir pagirti kaip reikia....

Musu irgi buvo Nijole... gal cia apie ta pacia kalbame 4u.gif Tikrai - nuostabiausia!!! Dukra ja Niliole vadindavo... wub.gif wub.gif wub.gif kiekviena ryta aukletoja pasitikdavo vaikus!!! Gaila, kad turejome palikti si darzeli... verysad.gif

jakuska, manau, kad musu vaikai buvo toje pacioje grupeje... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gasa: 23 rugpjūčio 2006 - 12:43
MANO DUKRA RYTOJ EIS I SI DARZELI PIRMA KARTA, NORS JAI JAU 6M.
SIAIP JI DARZELI LANKO NUO 3-JU METUKU, BET KITUR EJO. BET...IS TO DARZELIO PADARE MOKYKLA IR MUMS PRITRUKO 1-NU METU, TAD PARUOSIAMAJA GRUPE TEKS CIA PABAIGTI.

O SUNU DAR TIK PO METU RUOSIUOSI LEISTI I SI DARZELI, TAD...ZIURESIU KAIP DUKRAI SEKSIS, JUK JI DIDELE, VISKA PAPASAKOS, NE TAIP KAIP TIE MAZULIUKAI.

NORS RINKOMES IS KETURIU DARZELIU, PASIRINKOME BUTENT SI, NA, TIKIUOSI NENUSIVILSIU.

KIEK KARTU BUVAU SU DUKRA NUEJUSI, TAI VEDEJA BUVO MALONI.

GAL SIA TEMA SKAITO MAMYTES, KURIU 6 - MECIAI LANKO SI DARZA?BUTU IDOMI JU NUOMONE, APIE AUKLETOJAS.

ACIU UZ KANTRYBE IR GALBUT NERISLU TEKSTA.
Atsakyti