Silkė ananase * Silkė Silkė, silpnai sūdyta, filė, 200 gramų
* Ananasai Ananasai, konservuoti, truputį
* Svogūnai Svogūnai, 1 vienetas
* Morkos Morkos, 1 vienetas
* Prieskoniai Prieskoniai, pagal skonį
Morkas išverdame pasūdytame vandenyje ir supjautome kubeliais. Svogūnus supjaustome taip pat smulkiais kubeliais, pakepame su sviestu, ir suberiame jau išvirtas ir supjaustytas morkas. Truputį pakepiname, įberime prieskonių. Silkę supjaustome gabalėliais ir sumaišome su svogūnais ir morkomis. Paruoštą masę dedame ant ananaso gręžinėlio [prieš tai uždengiame agurku ananaso šulinėlį], papuošiame alyvuoge ir agurko "lapeliu". Paprasta bet pikantiška

Skanaus!
Grybai kepti tešloje200-300 g. marinuotų grybų galvučių, aliejaus, petražolių lapelių.
Tešla: 1 stiklinė miltų, 1 stiklinė alaus, 3-4 šaukštai aliejaus, druskos.
Miltai, alus, druska ir aliejus išmaišomi, gautoje skystoje tešloje išmirkomi grybai ir kepami įkaitintame aliejuje, kol iškeps ir iš visų pusių paraus.
Valgoma patiekalui atvėsus.
Kalėdų seniaiKalėdų Senelio komentaras:
Jei nėra galimybės išsikviesti į namus, mane galite pasigaminti patys! Ir net ne vieną, o kelis

. Taigi, Kalėdų senių receptas -
500 g miltų
1 pakelis sausų mielių
85 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis druskos
85 g tirpinto sviesto
250 ml šilto pieno
2 šaukštai kondensuoto pieno
10 razinų
20 valytų migdolų
10 cukraus sirupe konservuotų vyšnių
1 cukraus sirupe konservuota ir sukapota citrina
Dubenyje gerai išmaišykite miltus ir mieles. Suberkite 75 g cukraus, vanilinį cukrų, druską, supilkite tirpintą sviestą ir šiltą pieną. Elektriniu maišytuvu su antgaliu mielinei tešlai iš pradžių mažiausiu, paskui vidutiniu greičiu tešlą maišykite 5 minutes. Tešlą pastatykite šiltai, kol jos tūris padvigubės ir atsiras burbuliukų. Ant lentos tešlą dar kartą išminkykite rankomis.
Tešlą padalinkite į keturias lygias dalis. Iškočiokite ovalios formos lakštus ir, uždėję kartoninį trafaretą, išpjaukite figurėles.
Kalėdų senius sudėkite į dvi sviestu pateptas skardas ir aptepkite kondensuotu pienu. Paistelkę fantaziją, papuoškite razinomis, migdolais, vyšniomis ir citrinos gabaliukais. Leiskite 20 min. tešlai pakilti. Pašaukite į 200-225 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 15-20 min. Iš likusių 10 g cukraus ir trupučio vandens pagaminkite glajų ir juo patepkite ką tik iš orkaitės ištrauktus senius.