QUOTE(Belita @ 2009 12 16, 22:08)
o jei į temą, kaip pagaminti avižinį kisielių? kažkada ragavau, tai toks tirštas buvo, kad vos ne pjaustyti buvo galima
Belita
Avižų kisielius{žiūrė}
400g. stambiai maltų avižinių miltų arba avižinių dribsnių,
1,5l.vandens,
druskos,
juodos duonos plutelės,
Miltai arba avižiniai dribsniai užpilami drugnu vandeniu,gerai išmaišomi,dėl skonio ,bei rūgimui pagerinti įdedama juodos duonos plutelė ir kelios medžio anglys{kartumui nuimti}
Apie parą laikoma kambario temperatūroje.
Po to masė perkošiama,miltai{dribsniai} perplaunami vandeniu,kad gautūsi vienas litras skysčio.
Skystuis supulamas į puodą,pasūdomas ir maišant virinama2-3 min,,kol masė pasidaro tirštoka.
Išvirės kisielius sukrečiamas į dubenį,
Valgomas šaltas su aguonų pienu,medumi,kuris sudedamas į kisieliuje padarytą duobutę,arba karštas su aliejujuje pakepintais svogūnais.
Šaltinis lietuvių apeigniai valgiai.