
Ir dar - suskaičiau čia, kad kone visos aguonpienį su blenderiu darot. Nepatariu! Mes kasmet su kočėlu grūsdavom, o pernai nusprendėm permalt su blenderiu ir labai gailėjomės, nes skonis tikrai ne tas, ir spalva ne ta. Geriau su kočėlu, tada gražiai tas pienas išssispaudžia ir lieka mažiau šiukšlių - aguonų sėklyčių luobelių.. Daugiau darbo, bet verta

QUOTE(Taistė @ 2009 12 19, 19:36)
Ir dar - suskaičiau čia, kad kone visos aguonpienį su blenderiu darot. Nepatariu! Mes kasmet su kočėlu grūsdavom, o pernai nusprendėm permalt su blenderiu ir labai gailėjomės, nes skonis tikrai ne tas, ir spalva ne ta. Geriau su kočėlu, tada gražiai tas pienas išssispaudžia ir lieka mažiau šiukšlių - aguonų sėklyčių luobelių.. Daugiau darbo, bet verta 

skaniausiai aguonų pienas gaunasi malant per mėsmalę kažkiek daug kartų, mama daro, aš tik mačiusi...

QUOTE(Žanė @ 2009 12 19, 20:23)
skaniausiai aguonų pienas gaunasi malant per mėsmalę kažkiek daug kartų, mama daro, aš tik mačiusi...
nei pas nieką tokio skanaus aguonų pieno nesu gėrusi. jį būtinai nukošia.

būtent, su mėsmale jie susitrina (kaip ir su kočelu), o ne susipjausto smulkiai kaip kad naudojant blenderi

As tai isverdu bulves, sugrudu kose, atausinu; jei saltos virtos bulves, sutarkuoju burokine tarka; tada dedu truputi miltu, prieskoniu-druskos, pipiru, muskato, galima deti ir kiausini(mano mazoji alergiska kiausiniams, tai stengiuosi visur apseiti be jo ir Kuciom gal nelabai tinka kiausinis). Po to darau blynelius , dedu idara ir apvolioju dziuveseliuose. Cia mano toks pats paprasciausias receptas.
Sekmes!
O tarp kitko labai gera ideja Kucioms-virtu bulviu blynai su grybu idaru
Sekmes!
O tarp kitko labai gera ideja Kucioms-virtu bulviu blynai su grybu idaru

QUOTE(Taistė @ 2009 12 19, 18:18)
Mergaites, o gal žinot receptą virtinukų su grybais? Nesu nei ragavus, nei darius bet vis girdžiu apie tokius kai kalbama/rašoma apie kūčių valgius
Ta prasme domina, kaip paruošti tešlą ir kaip kepti (virti?). Įdarą isivaizduoju, kaip..

pas mus gimineje tai tradicinis patiekalas,kuri daro vyrai.Tesla daro is miltu ir vandens.Man paciai patinka kai tesla buna kieta.O idaras malti dziovinti grybai su prieskoniais ir palepintais svogunais.Padaziukas kepti svogunai aliejuje.
QUOTE(divuke @ 2009 12 20, 02:14)
As tai isverdu bulves, sugrudu kose, atausinu; jei saltos virtos bulves, sutarkuoju burokine tarka; tada dedu truputi miltu, prieskoniu-druskos, pipiru, muskato, galima deti ir kiausini(mano mazoji alergiska kiausiniams, tai stengiuosi visur apseiti be jo ir Kuciom gal nelabai tinka kiausinis). Po to darau blynelius , dedu idara ir apvolioju dziuveseliuose. Cia mano toks pats paprasciausias receptas.
Sekmes!
O tarp kitko labai gera ideja Kucioms-virtu bulviu blynai su grybu idaru
Sekmes!
O tarp kitko labai gera ideja Kucioms-virtu bulviu blynai su grybu idaru

ačiū labai. o miltų kiek daug reikia dėti?


QUOTE(Žanė @ 2009 12 20, 10:53)
ačiū labai. o miltų kiek daug reikia dėti?
ar tik porą šaukštų, ar pusę ant pusės? visai neįsivaizduoju 


Aš tai manau, kad tešla neturi būti kieta, miltų tiek, kad dar liptų tešla prie rankų, nes jei bus kietas tešlos guzas, tai neskaniai iškeps žemaičių blynai. Nieks negali pasakyti visiškai tikslių proporcijų, bet labai svarbu miltų nepadauginti!

patarkit ,o gal kas zinot kaip daryti
turiu didele lasisa ,sviezia,noriu farsiruot ir kept orkaitej
gal kas turit minciu,butu fain isgirst

turiu didele lasisa ,sviezia,noriu farsiruot ir kept orkaitej
gal kas turit minciu,butu fain isgirst

na,atsiminiau musu megemus ir labai valgomus paprastucius blynukus su silke
labai skanu ir greit nyksta nuo stalo
kept kaip paprastus miltinius,tik su silke
labai skanu ir greit nyksta nuo stalo
kept kaip paprastus miltinius,tik su silke

QUOTE(zaleake @ 2009 12 19, 19:00)
aciu manau skanu turetu buti
o gal kas zinote receptuka zuvies misraines? zinau kad y ja dedami mazi gabeliukai pakepintos ar virtos zuwies
bet kas daugiau y jos sudedi ieina nenumanau


o gal kas zinote receptuka zuvies misraines? zinau kad y ja dedami mazi gabeliukai pakepintos ar virtos zuwies



