Įkraunama...
Įkraunama...

Kokią spaudą/žurnalus nuolat skaitote?

Apklausa: Kokius zurnalus skaitote? (496 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Idomu ar ir jus esate spaudos, ypac zurnalu pirkimo "maniakes" ??? Negaliu ramiai praeiti pro naujus zurnalus, niekaip, vis uzsikabinu ir nusiperku "svieziena", dazniausiai is moterisku zurnalu:"Stilius plius", "Ieva", "Moteris", "Laima", "Zmones" ir kt. + iv. vaikiski..Tik viena maza "smulkmenele" :smile.gif, nei vieno zurnalo nesugebu perskaityti nuo iki, kartais is viso tespeju perversti ir pasideti "veliau paskaityti" :smile.gif tongue.gif :-[ Stirtos guli. Vyras vis paklausia, kuriuos galetu mesti lauk, o man geda paskyti, kad nei vieno (!!) Taip ir guli vargsiukai, laukdami geresniu laiku, nes ka tikgrizau is spaudos kiosko, su nauja "svieziena" :-/ :-[ :-[   Dar prie viso to, kiekviena penktadieni, sestadieni, sventai perku L.ryta su priedais, kartais "Vakaro zinias" (nes buna bulvarke nebloga ;D)
Atsakyti
Darbe "Lietuvos rytas", bet mes ji visi optom perskaitom per penkias minutes ;D Na, penktadieni buna rytines linksmos valandeles su "Stilium" -panagrinejam aukstuomenes nuotraukytes-irgi bendrai su kolektyvu ;D
Dar "Verslo zinias" paskaitau, ir "Valstybes zinias" tenka priverstinai skaityt, ir profesinius laikrastukus :'(

O zurnalu tai esu manjake irgi-anksciau pirkdavau visus moteriskus zurnalus, dabar jau biski filtruoju...Perku tik "Ieva", "Cosmopolitan", "Laima", bet kai buna bloga nuotaika ar atostogos, tai prigriebiu ir dar koki..
Apie vaikus pirkdavau, kol dukrai buvo iki 2 metu, dabar labai retai..
Dabar perku visus apie busta ir interjera, bet reiks jau pradet irgi atranka daryt, nes nemazai ir tokiu siaip sau...
Irgi daznai tik paskaitineju koki zurnala ir vel perku "svieziena", tiesa kartais kokius seniai pirktus paskaitau kaip naujus, nes arba bunu jau pamirsus arba gal net neskaicius beveik nieko ;D

Dar mano topas yra "Veidas", bet dabartine redakcija biski jau uzknisa-tikri skeriai ;D
Atsakyti
Na as irgi kaip maniake, skaitau daug zurnalu, dabar siek tiek atsirenku. Prisidejo dar vaikiski. Gerai, kad dalies zurnalu pirkt nereikia. Kokiais 1996 m. labai patiko rusiskas "Cosmopolitan", buvo daug ju paciu ruostu geru straipsniu, paskui turbut amerikieciai "prikirpo" uodega. O siaip visada nusiperku "Panele" ir "Namai pagal mus".

P.s. padariau apklausa, kurioje galima balsuoti uz kelis variantus.
Gal ikurti dar viena apklausa, kurioje butu dar kiti zurnalai kuriuos skaitote?
Atsakyti
Džiaugiuosi, kad pagaliau įgijau imunitetą mamų-vaikų žurnalams. Jau porą mėnesių abejingai praeinu pro naują "Mamos žurnalą", "Tavo vaiką". Mano mergina jau didelė, apie tokius ten nedaug terašo, o nėštukių ir leliukų problemos dar kurį laiką turėtų būti neaktualios  ;)

Mano galva pastaruoju metu labai į gerą pusę pasikeitė "Moteris", buvau nustojusi ją pirkti, o dabar kokį pusmetį vėl sugrįžau. Užtat kitus 'bobiškus' žurnalus užtenka perversti ir pažiūrėti 'aukštuomenės' nuotraukas ir kovos su celiulitu šūkius, skaitinėti nebūna ką. Ai, dar "Panelė" suvis neblogas leidinys, bet ir ta kažkaip pradėjo kartotis. Istorijos lyg ir naujos, bet stilius ir moralai visada tie patys, nebeužkabina.  

Tiesa, "Stilius" atskiras reiškinys, tik jį būtina vartyti kolektyviai ir garsiai  ;D ;D ;D

"Veidas" - nėra kitų aletrnatyvų, bet kad baisiai jau jie aršūs, jokio pozityvo, taip sakant 'valstybinio mąstymo' stoka  ;), be to dažnai paviršutiniški, populistiniai, vietoj rimtos analizės - viskas į vienus vartus.

Dienraščiai - "L.rytas" kasdien, + "Respublika" ir visos ten "žinios" -  šeštadieniais.  Kartais dar vyro rusišką, anglišką spaudą pavartau.

Vienžo, mūsų šeimyna yra spaudos maniakai. Blogoji pusė - nebėra kada skaityti knygų.  

Tiesa, mergina dabar vis zyzia pirkti jai tą tragišką beskonybės viršūnę "Barbę", matyt dėl tų dovanėlių ten pridėtų. Aš prieš, o vat tėtis - neatlaiko spaudimo, galime dabar 'grožėtis' mažosios rožiniais akiniais, apyranke, karoliais  :o
Atsakyti
Anksciau skaitydavau daugiau - dabar jau gaila laiko ir... pinigu. Kazkada paskaicavau, kiek sutaupyciau pinigu, jei nepirkciau visu perkamu zurnalu  :o Be to, ateina laikas, prisikaupia patirties ir informacijos ta tema ir pranyksta visas info zavesys. Vaiku zurnalu nebeperku nuo tada, kai vaikui suejo   1m. Ten viskas kartojasi, tas pats per ta pati, o ir pati jau pasitikiu savimi, ir, be to, mamu forume dar daugiau info ir atsakyma gausi greiciau i rupima tema  ;) ;D.
Moterisku zurnalu visai nebeskaitau nuo jaunystes: puse zurnalo-reklama, dar kokios nors zvaigzdunes savo spindesi maudosi ir visokie amerikonisko stiliaus panacejiniai patarimai. Praeinu be sirdies skausmo pro juos.
Interjero zurnalai viliojo tik tol, kol statemes ir rengemes busta. Paskui tapo nebeaktualu. O be to, pastebejau, kad jie peraugo i isskirtines pajamas gaunanciu zmoniu bustu demonstravimo, supazindinimo su nepritaikomo aukstojo dizaino sedevrais bei reklaminiu straipsniu vieta.
Laikrastiena ? O kaipgi - Kauno diena, kai valgau pusrycius (nes vyras irgi skaito, tai man nelieka ka daugiau daryti...), Lietrytis savaitgaliais, nors irgi jau proreciai, nes net vyras pagaili pinigu skandalu ir kriminalu aprasymams. Pazanga.
Kai kur nors vaziuoju ir zinau, kad bus laisvo laiko , kuri reikes prastumti, perku "keliones ir pramogos", "Kelioniu magija", o kartais "Sodo spalvos", priklausomai nuo to, kur yra daugiau mane dominanciu straipsniu. Taip suderinu laisvalaikio stumima ir profesines kvalifikacijos kelima ;D  ;D
Vis ne veltui sugaistas laikas...
Tiesa, dar ilendu i Interneta paskaitineti uzsienio spaudos. Pvz.: vakar pasitikslinau, ka raso apie aktore M. Trintignant  Prancuzijos dienrasciai. Pasirodo, jiems prieinama daugiau info nei musu zurnaliugoms.
Atsakyti
QUOTE

Mano galva pastaruoju metu labai į gerą pusę pasikeitė "Moteris", buvau nustojusi ją pirkti, o dabar kokį pusmetį vėl sugrįžau. Užtat kitus 'bobiškus' žurnalus užtenka perversti ir pažiūrėti 'aukštuomenės' nuotraukas ir kovos su celiulitu šūkius, skaitinėti nebūna ką. Tiesa, "Stilius" atskiras reiškinys, tik jį būtina vartyti kolektyviai ir garsiai  ;D ;D ;D

Aš irgi buvau nutarusi nebepirkti žurnalų " Moteris", nes man pradėjo atsibosti renesanso laikų menininkų biografijos, interviu su nors ir talentingais, bet neįdomiais žmonėmis ir pan. Po kurio laiko nusipirkau ir labai nustebau. Labai pasikeitė žurnalo turinys. Tapo labai įdomu skaityti teminius straipsnius, paskaitinėti interviu su talentingais ir gal man ne visada įdomiais žmonėmis, bet labai "užkabina" dūšią tie straipsniai. Palyginti nedaug reklamos ir patarimų kaip kovoti su raukšlėmis , celiulitu, antsvoriu.
Skaitau "Editą" ir "Ji". va ten tai apstu grožio patarimų ir visi jie kartojais. Perku jau iš įpročio, nors pamažu atprantu..kaip atpratau ir nuo "Cosmopolitan". Ilgainiui jis man tapo lėkštas su savo nesibaigiančiais OOOOO ;D
Labai patinka skaityti "Panelę" ir "Antra pusė". Abiejų žurnalų stilius toks pats, bet labai patinka paskaitinėti apie žmonių naivumą, skrydžius ir nuopuolius. Na, vienu žodžiu matyt būsiu mėgėja pasikapstyti svetimame darže ;D
Skaitau "Laimą". neturiu nei dėl ko labai išgirti, nei dėl ko labai išpeikti. Net nelabai pamenu kuom jis man galėtų būti įsimintinas.
Skaitau visus mamų žurnalus" "Mažylis", "Tavo vaikas", "Mamos žurnalas". Kiekvieną mėnesį visi žurnalai pradeda nagrinėti tą pačią temą ir tai man atrodo daugiau nei keista. Ar čia tokios lenktynės, ar čia žuranalistinis "šnipinėjimas"?
Visų žurnalų lyderis man yra "Ieva". Ryte praryju kiekvieną straipsnelį ir labai laukiu naujo numerio.
Šiaip jau susiperku visus žurnalus, sudedu juos į krūvelę pagal pirkinio šviežumą ir skaitau nuo  A iki Z, net jei straipsnis man neaktualus ir nepatinka. Kai perskaitau visiškai vieną žurnalą, tada leidžiu sau paimti kitą. Taip viską perskaitau ir atiduodu kitiems norintiems. tenka skubėti, Žurnalų perku daug, o laiko skaitiniams turiu mažai. Dar juk yra knygos ir profesiniai bei studijoms reikalingi leidiniai.
Laikraščių neskaitau, kartais nusiperku "Lietuvos rytą" ir po to ilgai keikiuosi. Mūsų dienraščiai kažkokio bulvarinio lygio. Jau nekalbu apie savaitgalio numerius. Perku dėl savaitinės televizijos programos wink.gif Mielai skaityčiau laikraščius, jei rasčiau to verta. Dabar maloniau pažiūrėti profesionalias TV žinias, nei atrinkinėti svarbesnius įvykius banalybių pilnuose puslapiuose. Čia gal aš ir kategoriškai parašiua, bet nepatinka man lietuviški laikraščiai ir tiek.
Atsakyti
As is auksciau minetu nei vieno neskaitau, tik "mamiskus".  ::)Ir tuos ruosiuosi nustoti pirkti kai dukrai metukai sueis.
Is zurnalu skirtu ne mamoms, skaitau tik Vitta.
Kai daremes remonta, tai pirkdavau rusiskus "Salon" ir "Ideji vashego doma". Pagal juos kazkaip ir padareme interjera.

Pries vedybas skaiciau, tikslesnis zodis butu varciau "Cosmopolitan" ir "Ji", bet taip buvo kazkur pries 4-5 metus.
O "Panele" paskaitydavau tik tam, kad zinoti kuom gyvena siuolaikiski paaugliai. Na ir pasijuokti is ginekologes skyrelio klausimu. Ne veltui net per M-1 Tomazas ir Marazas ta skyreli garsiai skaite po kokiu 2 metu..
O dabar pasikeite turinys? Jau ne paaugliams skirtas? Nes per paskutinius 3 metus ne karto jo i rankas nepaemiau, tai tiesiog idomu kas ten tokio idomaus yra.
Atsakyti
pritariu, kad musiskai spaudai gaila laiko ir pinigų. O liūdniausia tai, kad tuos pačius staripsnius perskaitai keliuose žurnaluose. Tada jau visai piktumas sugriebia >:(
O iš tikrųjų tai geriausia internete viską pasiskaityti. Greita, patogu, nereikia skaityti to paties.
Jei atostogos, tada jau leidžiu sau ir papramogauti - tai Cosmo, tai Laima, tai Vitta ar dar kas nors. Bet jie taip ir lieka neperskaityti iki galo - nesugeba sudominti :-/
Eidama į lauką geriau kokį laikraštapaikį nusiperku ( jei pensininkai palieka laisvų suoliukų) apie sveikatą, daržą ar dar ką nors. Nors išmesti negaila smile.gif O jūs su leliukais parkeliuose ką skaitote - knygas ar žurnalus?
Atsakyti
Pamirsau pamineti "Panele" wink.gif Na fainas zurnaliukas, kartais astrokai pavaro real istorijomis, sakyciau net per real ohmy.gif 8) Perku nuolat. Kartais "Ekstra" su "Veidu" pavartau, ten taip pat megsta pasiknisti giliau. Sako mazi miestai ir kaimai alpsta nuo "Akistatos" (toks kriminalines suvestines ir istoriju laikrastis), pardavimu rekordus musa ohmy.gif
Nervina tos reklamos, vos ne 1/3 zurnalo uzima >:( >:( Geriausia skaityti "sviezienas" kokiame salone, kol plaukus dazo arba jei kokia eile kabinete, atrandu ir nenusipirktu zurnalu ;D Vyras is viso nieko is spaudos neskaito, jam neidomu, geriau koki Euronews pasiziuri ar kt. zinias. Jam labai juokingos cia vykstancios politines intrigos. Sako, kad as viska zinau, skaitau, ziuriu, tai uztenka vieno spaudos "beprocio" namie :-X tongue.gif 8)
Atsakyti
norejau paklausti...tiesiog idomu...ar skaitot*zuzu gstate mamoms skirtus zurnalus? ar daznos esat skaitytojos, ar tik kartais jums patinkanti numeri nusiperkate? ir ka apskritai manote? ar visada randate liuks informacijos, o gal visam zurnale vos viena kita straipsni?
o gal tai pinigu metymas ir geriau viska susizinot forume? na, tiesiog idomu... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 30 sausio 2004 - 12:33
kartais paskaitau. tiesiog praeidama pro lentyną pasižiūriu viršelius. jei yra kokia įdomi tema, tai ir nusiperku smile.gif o perskaitau tai didesnę dalį žurnalo. bent permetu, apie ką rašo
Atsakyti
Kai esi paauginusi daznai serganti vaika ir nuosirdziai domejusis visomis problemomis, tai supranti, kad zurnaluose neiko nerasi daugiau negu tu zinai smile.gif Pastoviai ju neskaitau, perverciu progai pasitaikius ir suprantu, kad juose rasoma beveik tas pats, kaip ir pries septynerius metus smile.gif
Atsakyti