Įkraunama...
Įkraunama...

Skausmas dešiniame šone

QUOTE(mamanicka @ 2010 09 06, 21:30)
Sveikos mergytes,noriu Jusu paklausti gal kam taip ira buve,trecia menesi pastebejau kad man pries menesines taip skauda tai kairi ar desne sona


Panasu, kad labai jautriai jauciat ta kiauside, kuri ovuliuoja, po ovuliacijos joje susidaro geltonkunis (pasigooglint galit apie ji), kuris ir gali sukelt tuos jausmus. Ir jokio realaus gydymo nera, pagrindinai - reguliarus sportas, sveika mityba, vaiksciojimai ir tt. Man irgi taip jausdavosi iki nestuke.gif .
Papildyta:
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2010 12 20, 17:25)
Jau kelis menesius vargina ir mane skausmas desiniajame sone.


Nuolatinis skausmas? Kiek daznai kartojas ir koks jis - maudimas, durimas, tt? Gal susijes su ciklu, tam tikru maistu, nuovargiu ar dar kazkuo? Tam tikram taske? Ar paspaudus ta vieta skauda? Gal skauda tik tam tikroj padety esant?
Atsakyti
Šiaip įvairūs lėtiniai skausmai, jei nerandama somatinės (kūno) priežąsties, gali būti ir dėl psichikos sutrikimų, tokių kaip depresija, lėtinio nuovargio sindromas ir pan. Neretai tokiems ligoniams pradėjus gydytis antidepresantais ar psichoterapija ir skausmai išnyksta.
Atsakyti
Sveikos,
noriu pasiteirauti apie savo skausma desineje puseje, apacioje. Ar minedamos sona turite omeny ta vieta, ar auskciau?
Nes mane jau 2 metus kankina skausmai piesinuke nudorytoje vietoje. Ginekologe per apziura nieko nerado (bet as ja nepasitikiu, nes ji net echo nesugebejo padaryti).
Buciau dekinga uz bet kokia pagalba, patarima smile.gif user posted image
Atsakyti
Man seniau laaabai dažnai skaudėdavo dešinį šoną.Ir dėl to,kad 10metų turėjau lėtinį apendicitą,kuris tipo visad būdavo parengties būsenoj supūliuoti.Ir žinot ką,dar ir dabar turiu savo apendiksą vietoj doh.gif lotuliukas.gif Kiekvieną kartą,kai skaudėdavo ir su skausmais į ligoninę nuvarydavau,sakydavo,kad šį kartą jau TIKRAI pjaus lotuliukas.gif Taip ir neišpjovė,o ir dešinį šoną dabar skauda laaabai retai.
Atsakyti
QUOTE(svajoklele @ 2011 01 12, 11:33)
Sveikos,
noriu pasiteirauti apie savo skausma desineje puseje, apacioje. Ar minedamos sona turite omeny ta vieta, ar auskciau?
Nes mane jau 2 metus kankina skausmai piesinuke nudorytoje vietoje. Ginekologe per apziura nieko nerado (bet as ja nepasitikiu, nes ji net echo nesugebejo padaryti).
Buciau dekinga uz bet kokia pagalba, patarima  smile.gif user posted image

Panasia problema turiu ir as,skausmai butent toje vietoje kur nurodete.Tai prasidejo man gal kokie 3 metai po cezario operacijos,desinej pusej salia pjuvio rando uzciuopiau kazkoki kieta guzeli,kuris paspaudus skaudedavo,o ir taip karts nuo karto suskausdavo,taigi,nuejau pas gydytoja,nusiunte pas ginekologe,toji apziurejo,nieko nerado,na,sako cia matyt nuo to rando,tai sako jei kada gimdysit antrakart,tai vistiek teks vel cezari daryt ir mes ten viska pataisysim.Kai pasakiau jog daugiau pastoti nezadu,tai nusiunte pas chirurga,chirurgas paspaudinejo man ta vieta ir sako:cia zinai bus tau kazkur vidui pasilike siulai(neistirpo),tai delto karts nuo karto kyla uzdegimai,uztai ir skauda.Galim ,sako ,uzrasyt tave planinei operacijai ir tuos siulus isimsim,o jei nenori tai sako cia nieko pavojingo,kai jau ims smarkiau skaudeti ta vieta reikia pasildyt ir praeis (tam kartui).Na operuotis nenorejau.Ir kas keisciausia kad nei ginekologe,nei chirurgas nesivargino net echoskopijos padaryt,siaip paspaudinejo ir nustate diagnoze.Dabar praejo dar 2 metai ir jauciu kad vel teks vykt pas gydytojus,nes skausmas vis stipresnis ir daznesnis,tas guzelis jau isaugo i nemenka guza,tai kogero neisvengsiu operacijos.Nors taip bijau ir dar labiau bijau ne pacios operacijos o gydytoju,nes po vaikelio gimimo kai gulejau ligonineje teko susidurt su tokiais pabaisom,kad pas mane dabar matyt jau fobija baltiems chalatams.Nu nepasitikiu as jais,o ir pinigu tiek neturiu kad galeciau uzsitikrint sau gera gydyma.
Atsakyti
Man siandien skauda siek tiek auksciau nei desinysis dubinkaullis. Kas tai galetu buti? g.gif itariu virskinima...
Atsakyti
sveiki smile.gif man ir kartais paskauda desini sona, bet ne prie dubens, o biski auksciau kur yra liemuo. perejau irgi daug visokiu tyrimu tai nieko nerado isskyrus tai, kad mano tulzies pusle yra persisukusi tai todel ir skauda. o kad neskaudetu reikia labai maista prisiziureti. valgyti ne maziau kaip 5 kart per diena ir mazomis porcijomis. as dar negaliu valgyti nieko rukyto, vytinto, kaikuriu produktu is pieno, rukyti ir gerti alkoholio. nu aisku kartais paskanauju tu dalyku tik labai mazai ir labai retai, o jai tenka per kokias progas isgerti tai irgi labai nedaug.o jai ilgai nieko nevalgau tai irgi pradeda skaudeti arba jai ant tuscia skrandzio prisivalgau visokiu nesamoniu ( traskuciu, saldainiu ir t.t.) tai isvada, kad reikia labai gerai maista prisiziureti. o skausmas tai toks kaip spaudimo jausmas. kai pradeda skaudeti prisedu arba prigulu ir po biski praeina, o jai nera galimybes (pvz darbe) tada dar labiau skauda ir issipucia ta vieta biski, paspaudus skauda ir gali net ja visa apciuopti. nors tulzies pusleje akmenuku nera, bet ji labai jautri nes persisukusi tai sutrinka jos darbas jai netinkamai valgai. dar kartais paskaudena bet retai, nes jau zinau kaip kovoti su tuo sonu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(svajoklele @ 2011 01 12, 09:33)
Sveikos,
noriu pasiteirauti apie savo skausma desineje puseje, apacioje. Ar minedamos sona turite omeny ta vieta, ar auskciau?
Nes mane jau 2 metus kankina skausmai piesinuke nudorytoje vietoje. Ginekologe per apziura nieko nerado (bet as ja nepasitikiu, nes ji net echo nesugebejo padaryti).
Buciau dekinga uz bet kokia pagalba, patarima  smile.gif user posted image

man toj vietoj skausmai prasidejo gan senai,buvau uk pas daktara lietuvij pas gine nieko nerado verysad.gif skausmas nepakeliamas,atrodo,kad isprotesiu,negaliu nei paeiti nieko. pradeda pykinti, rankos tirpsta,palieku balta kaip popierius.praitais metais isnese su nestuvais is namu greitoji atvaziavus. rytoj einu vel ziuretis nes vel skausmai prasidejo,bet ne tokie baisus kaip tada. ziuresiu ka man pasakys.
Atsakyti
QUOTE(Mupi @ 2008 01 14, 17:37)
Na nedaug zinai apie laparoskopija  cool.gif 
Diagnostinė laparoskopija dažniausiai atliekama dėl ūmaus ar lėtinio dubens skausmo, įtariamo ginekologinio uždegimo, ektopinio nėštumo, endometriozės, cistų, gimdos priedų apsisukimo ar kitos patologijos. Galima įvertinti kiaušintakių pratekamumą, tai labai vertingas metodas diagnozuojant ir gydant nevaisingumą. Galima paimti audinių biopsiją diagnozei patikslinti. Diagnostinė laparoskopija ne tik padeda tiksliai nustatyti ligą, bet ir taikyti chirurginį gydymą – pereinat prie operacinės laparoskopijos.
Šiandien neįsivaizduojama endometriozės diagnostika ir gydymas be laparoskopijos.
Klausei ka daryti del skausmo, tai pati nuspresk ar nori suzinoti kodel skauda, ar su tuo skausmu susitaikyti g.gif



Bet as pvz. esu vaisinga, pries 2 metus be jokiu pastangu pastojau ir su cezario pagalba susilaukiau dukrytes. Ar gali toks tyrimas padeti vaisingai moteriai? Nes as kankinuosi koki pusmeti su tuo siaubingu skausmu ir man taip pat ginekologai pasake,kad viskas puiku, nes dare ir vidini ir isironi tyrima...sad.gif
Atsakyti
Ir man kasdien užeina dešinio šono skausmai po dešiniu šonkauliu lanku. Kartai skausmas maudziantis, kartais sustipreja atrodo iki tokio pjaunancio. Skrandi tyre - tulzies randa skrandyje, echoskopas rodo, kad viskas ok. Skausmas siek tiek aprimsta atsigulus. Kartais jis toks nemalonus, kad nezinau ko tvertis...israse tulziai tvarkyti Ursosan, kazko ypatingo nepajutau...dabar geriu Nexiuma (nuo skrandzio) sakiau pagersiu kokia savaite, matysiu kas vyksta....nebezinau kur rasti atsakyma doh.gif
Atsakyti
Sveikos,
Noręjau paklaust.
Tokia problema, dešinį šoną skauda dažniausiai tada kai susinervinu. 2012 metais buvo koncertas, grojom paskutinės, teikė padėkas ir staiga pradėjo labai stipriai skaudėti dešinį šoną ties šonkaulio apačia. Įkvėpiu, apie atsidusimą net nekalbu, skausmas nežmoniškas, pasilenkt- neįmanoma. po kokių 30 min praėjo. Apie pusmetį to skausmo nejaučiau, paskui vėl viskas panašiai. Tada gal po metų vėl pasikartojo, užėjo tas skausmas, po 20 min praėjo, kitą dieną rašėm savarankišką darbą ir vėl pradėjo skaudėt. Šiandien susinervavau ir vėl skauda, galiu kentėt, bet jau darosi baisu. Tas skausmas toks, lyg durtų kažkas, su adata arba kitu smailiu daiktu. Gal kas žinote kas gali būti? Ačiū už atsakymus. smile.gif
Atsakyti
gal akmenys tulžeis pūslėje?
Atsakyti