Įkraunama...
Įkraunama...

Kietas maistas. Kaip sekasi pradėti?

QUOTE(salduke @ 2013 01 13, 15:39)
Jau antra savaitė kaip bandom ragauti daržovienę doh.gif pirma daviau bulvę-morką, mergina nebuvo sužavėta, suvalgydavo pusę šaukštelio, dabar duodu bulvę-moliūgą, suvalgo vieną šaukštelį. Tada rėkia doh.gif ir mielai čiumpa krūtį.
Gydytoja liepia apsiginkluoti kantrybe ir per porą savaičių privesti iki 100-120 ml.
Arba pratinti prie kruopų košės.
Nežinau ką daryti...

Beje, obuoliuką valgo noriai....



nelabai suprantu, kam vaika kankinti, jeigu aiskiai rodo, jog valgyti kieta maista dar nepasiruoses doh.gif Tuo labiau jeigu MP gauna pagal poreiki... Nezinau, pagalvokite, kaip pati reaguotumete jeigu jums atkakliai kazkas su saukstu kistu kazkoki marmala, kai jus to visai nenorit.. o dar negaletumet to pasakyti... manau irgi neuzilgo pradetumet rekti schmoll.gif

gydytojai liepia tai, kas parasyta ju senuose vadoveliuose, bet juk jus esate mama, matote savo vaika kiekviena akimirka ir turbut galite pastebeti, ar yra pozymiai, kad vaikas pasiruoses kitam maistui (primaitinimui). ir tai nebutinai turi atsitikti sukakus 6 menesiam, kiekvienas vaikiukas juk savotiskas, gali ir zymiai veliau isalkti suaugusiuju maisto smile.gif

as jusu vietoj tikrai vaiko nepratinciau nei prie darzovieniu nei prie kruopieniu nei prie jokio kito maisto (is viso, pamastykite, ka reiskia PRATINTI? kaip galima pripratinti valgyti??? mazdaug "suo ir kariamas pripranta?"), o apsiginklavusi meile, svelnumu ir supratingumu siulyciau vis sio to paragauti kas savaite. Jeigu matote, kad nenori valgyti, tai ir neverskite, juk visi ispudziai nuseda kazkur pasamoneje, o jus juk nenoretumete, kad vaikui ateityje valgymas asocijuotusi su neigiamomis emocijomis unsure.gif

is tiesu, is jusu pasisakymo situacija nelabai aiski (kiek kudikiui laiko, kokia bendrai sveikatos bukle ir kodel gyd. spaudzia primaitint), bet reiketu ziureti ar nekrenta svoris (o jeigu gauna MP tiek kiek nori ir kada nori, to neturetu atsitikti), taip pat ar pakankamai slapinasi ir daugiau pasitikejimo savimi bei savo vaiku! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ulan @ 2013 04 16, 21:02)
daugiau pasitikejimo savimi bei savo vaiku!  4u.gif

drinks_cheers.gif Šauniai parašėte.
Atsakyti
seip valgo mazoji puikei,bet matomai pasiilksta dar misinuko o daktare jau liepe duoti antra kosyte pieniska...tai katastrofa kazkoke,ji valgyt nori,rekia...uzvalgo tai dar kol ateina sotumo jausmas tai tol ir duduoja. nezinau kiek ilgai taip bus,bet reikia tai reikia pratinames niekur nedinksim:)
Atsakyti
Mums sekesi kuo puikiausiai. Mergyte buvo pilnu tempu maitinama MP kiek tik norejo, o apie 6 men, pradejau siulyti pagarintos morkytes, obuoliuko, pastarnoko, brokolio, gerai prisirpusio banano. Tai su didziausiu smalsumu tyrinejo maista ir mokesi valgyti, dabar jau 1m 5men ir yra sauni valgytoja.
Visada visiems rekomenduoju pasidometi Baby Led Weaning maitinimo budu - ir vaikams smagiau, ir maziau buna maistui isrankus, ir teveliams lengviau (na, gal truputi daugiau valymo pradzioje).

Cia ankstesne tema apie tai: Jokiu koseliu!

Mano drauge pirma maitino tyrelemis, tai vaikas baisiai isranki maistui, visaip ja papirkineja kad tik ka suvalgytu. Iki siol man dekoja kad paraginau ja antra vaikuti maitinti Baby Led Weaning budu - sake vaiku poziuris i maista skiriasi kaip diena ir naktis, o ir jai paciai zymiai lengviau kai nereikia prie vaiko su saukstu istisai sedet.
Papildyta:
QUOTE(TrysMerginos @ 2013 04 28, 07:26)
seip valgo mazoji puikei,bet matomai pasiilksta dar misinuko o daktare jau liepe duoti antra kosyte pieniska...tai katastrofa kazkoke,ji valgyt nori,rekia...uzvalgo tai dar kol ateina sotumo jausmas tai tol ir duduoja. nezinau kiek ilgai taip bus,bet reikia tai reikia pratinames niekur nedinksim:)


Kaip suprantu jums dar nera metu? Jeigu taip - nekankinkit vaiko - duokit misinuko kiek nori ir kada nori. Iki metu laiko vaiku pagrindines kalorijos vis dar turi buti is MP/misinuko, o normalus maistas - tik priedas. Vaikas pats po truputi vis daugiau ima kieto maisto valgyti ir maziau pieno gerti kai virskinimo sistema vystosi. Nieko nereikia daryti per prievarta, paskui dar liks pasamonej negatyvios asociacijos del valgymo ir maisto. Kai kurie vaikai isvis nepasiruose kieto maisto valgyti iki 8-12 men, ir nieko cia blogo. Be to, tokio amziaus vaikas tik pienuka sieja su sotumo jausmu, kitoks maistas jiems su sotumu nesiasocijuoja, uztai jeigu alkana - nori tik pienuko, o kitoks maistas tik erzina. Bandykit duoti pienuko pirmiausia, o tik tada duoti ragauti normalaus maisto - kai nebus peralkus, pasimegaus nauju skoniu ir nebus jokiu asaru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LasiukeUK: 22 gegužės 2013 - 21:07