Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės tautybė

QUOTE(zyle2 @ 2005 06 28, 20:45)
Mamairute, ner to blogo, kas neiseitu i gera.... tik geriau savo aukles neprasyk, kad su vaikeliuku visa diena kalbetu hebrajiskai tongue.gif

thumbup.gif Why not?
Atsakyti
as amensikai nesamdyciau aukliu lenku ir rusiu nepasitikiu as tomis tautybemis. g.gif ir pastebekit dauguma aukliu juodajam sarase yra rusikos pavardes
Atsakyti
O as labai noreciau zydes aukles savo mazajai,tik kur ja rasti?!
Per savo 30 metu isitikinau,kad zydai pedagogai,ir auklytes,aisku, yra kazkas nuostabaus,savo kailiu patyriau!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shater: 13 rugpjūčio 2007 - 20:46
Vyresniajai samdėm auklę, kai išėjau į dekretą jos paslaugų teko atsisakyt, o dabar ji ir vėl su mumis biggrin.gif O dėl tautybių tikros nesąmonės schmoll.gif Aš iš tikro nesigilinau į tai, kai ieškojau savo atžalėlei auklės, ir net neklausiau apie tautybę - moteris buvo ištekėjus, pavardė - ienė, vardas Violeta... Paminėjo, kad buvusi lietuvių kalbos mokytoja, dėl sveikatos turėjo anksčiau išeiti į pensiją. Ir tik vėliau besikalbant sužinojau, kad ji grynakraujė rusė biggrin.gif Pavardė - nuo vyro lietuvio, vardas - universalus, o kalba lietuviškai taisiklingiau negu aš, lietuvė matematikė... blush2.gif Paprašytą ji pamokino Rytę rusų kalbos, taigi dabar mažylė turi šiokį tokį kalbų bagažą biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Svarbu, kad aukle patiktu vaikams ir tevams. Visa kita - smulkmenos. Is pradziu as irgi visomis keturiomis balsavau uz aukle lietuve. Is pradziu turejom lietuvaite, bet kai jai teko isvaziuoti namo ir lietuvaites susirasti nepavyko (gyvenam uzsienyje), pasisamdem ukrainiete. Ji snekasi su vaiku rusiskai, na ir puiku. Svarbiausia, vaikui gerai ir mums gerai -aukle maloni, linksma, jau kuri laika dirba su vaikaiss salyje, kurioje mes gyvename, todel nesitiki nerealaus atlyginimo ir super turtingos seimos. Pasikalbejau su draugemis lietuvaitemis, kurios bet kokia kaina stengesi gauti aukle is Lietuvos. Deja, dauguma nera patenkintos. Taip, lietuvaites aukles darbscios ir del kalbos gerai, bet dazna i uzsieni isvaziuoja turedama nerealius lukescius ir, pamaciusi, kad neteks gyventi pilyje, ir kad cia niekas "pauksciu pieno negeria", gana stipriai susiraukia. O kas gali buti blogiau uz nelaiminga aukle.
Be to, as 100% sutinku, kad ismokti antra kalba (ypac tokia kaip rusu) yra labai gerai.
Atsakyti
pati dirbau pries menesi aukle, su sia seima isbuvau 1,5 metu, mazaji auginau nuo 0,4 menesiu, dabar jau ji leido i darza. Esu lenke, bet puikiai sneku lietuviskai, ir nemanau , tai kad esu lenke pakenke vaikuciui. Svarbiausiai kaip bendrauju,o ne kokia kartais tarties klaida padarau. Taigi mano manymu, nera labai svarbu tautybe, bet zinoma kalbet turi moket lietuviskai. smile.gif
Atsakyti
Dėl auklės žydės.... Kai dar buvau netekėjusi, moksliniais tikslais nukeliavau į hebrajų kalbos mokyklą hebrajų kalbos mokytis. Kažkaip susidraugavau ir su keletu žydžių. Ir žinote- nesigailiu. Tiesa, ir mano dukras Mariją(kurią kartais erzinu, vadindama Mirjam), ir Rūtą(yra, pasirodo, ir žydiškas vardas- Ruth) žydai netyčia yra palaikę žydaitėmis. Na, čia visai netyčia gavosi, tiesiog nugirdo mūsų pokalbį. Tai va, buvau mokinama, kaip turi elgtis žydiška mamytė. Rezultatas- dukra į pirmą klasę ėjo, jau perskaičiusi ne vieną kelių šimtų lapų knygą, pati kūrė tiek muziką, tiek poezijos kūrinius.Sesę, pati pradėjusi pažinti raides lopšeliniame amžiuje, (slapta nuo manęs-žaidimo pagalba) išmokė skaityti. Mėgsta kurti spektaklių scenarijus ir t.t., ir pan. Žodžiu, visai neforsuojant reikalų- žymiai lenkė bendraamžius intelektu. Gaila, kad kitiems dviems vaikams neturėjau tiek laiko, kiek buvo skiriama Marijai. Tačiau ir jie- nuolat pastebimi ir giriami aplinkinių. Išvada- žydiška mamytė- ne toks jau blogas variantas, auginant ir (svarbiausia) ugdant vaikus.
Tačiau yra vienas "bet". Ar auklė žydė norės aukotis vardan ne žydų tautybės auklėtinio ir auginti vaiką, taikant žydiškus auklėjimo ir ugdymo principus?
Atsakyti
As esu zydu kilmes lietuve,todel labai ieskau tokios auklytes,man paciai buvo keistoka,kad zyde auklyte uzsiima su ne zydais,na,bet juk visko buna,gal ji nepragyvena viena is buvusio pedagogo pensijos,gal dar kas,siaip,jau uzrasiau dukre i zydu darzeli ir bandau rasti jai auklyte.Noriu bent iki 3 metu ja palaikyti namie,ir mokeciau daugiau,ir jokiu man paslavimu,dulkiu valymu,patarnavimu nereiktu,tik kad su vaikuciu butu ir jai maisteli darytu.Tik va-nera,ir bendruomeneje nieko neranda.Todel man mamairute butu kaip svyturys juroje,ale neatsako i mano AZ. verysad.gif
Atsakyti
Musu aukle bus rusakalbe. Kai dar ieskojau aukles, turejau pokalbiu su 5 lietuvem ir 1 ruse. I "finala" isejo lietuve ir ruse. Issirinkau ruse del jos asmeniniu savybiu ir akivaizdaus isprusimo. Kaip ten bus toliau, paziuresim.
Siek tiek neramu, nes dukra namie girdes 3 kalbas, kazin kaip jai seksis ismokti kalbet... g.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke @ 2007 08 26, 10:09)
Siek tiek neramu, nes dukra namie girdes 3 kalbas, kazin kaip jai seksis ismokti kalbet... g.gif

Musu mazyle (21 men) taip pat girdi tris kalbas. Nematau jokiu problemu! Na, pavadina shuni "doggy", tai as sakau, kad cia shuo vardu "doggy". Dar ji turi meshka vardu "Misha"it t.t. Ateis laikas atrinks tas kalbas. O siuo metu mazyle supranta visus nurodymus, ka ir turetu jos amziaus mergaite suprasti. Visom trim kalbon: lietuviskai, rusiskai ir angliskai (maziausiai - pastaraja kalba, nes sia kalba maziausiai su ja bendraujama).
Atsakyti
Sveikos,

norejau paklausti mamu, kuriu vaikus Lietuvoje augino aukles ne lietuves, ir vaikas kaip tik mokesi kalbeti - ar nebuvo problemu su tarimu, nes visgi pirmieji zodziai, ir jei jie tariami *nibaisiai lituviskai* gal siek tiek iskreipe vaiko kalbejimo igudzius? As asmeniskai nemanau, kad aukles tautybe svarbu, bet man siek tiek idomu pasidare del tokiu maziuku vaiku prieziuros - gal visgi turi neigiamos itakos kalbejimui g.gif Ir kas geriau - ar prasyti, kad aukle su 25 menesiu mergaite, kuri jau labai daug ir taisyklingai sneka lietuviskai sneketu lietuviskai netaisyklingai, ar geriau rusiskai, bet taisyklingai?
Atsakyti
Mano teta yra nusipelniusi logopede,dirba Vaiko raidos centre,taigi,ji yra kategoriska -kol mazasis neismoksta kaityti linksniu,linksniuociu,asmenuociu,t.y. iki 5-6 metu mokyti kitos kalbos ne tik nereikia,bet ir zalinga,nes vaikutis GERAI nemokes ne vienos,ir cia mitas,kad dvikalbiu seimose vaikuciai gerai kalba abiem,kalba buitiniame lygmenyje,taciau atlikus tu paciu 5-6 metu vaikuciu kalbos testus,dvikalbiukai gerokai atsilieka,nes ju smegenelem reikia sugeneruoti dvigubai daugiau info ir atrinki,kokia kalba cia snekama,o kad vaikuciai kaip papugiukai ir bezdzioniukai kartoja visokius uzsieninius girdimus zodzius,tai norma,taciau,neapsirikit,tai -kartojimas,o ne zinojimas.
Todel kitakalbe aukle,mano manymu,tik nesant kito pasirinkimo,as pati raminuosi,kad vaikuciai,anot psichologu,save atsimena tik nuo 3-4 metu,ir jokio skirtumo,kokia kalba su jais bendraus,kur kas svarbiau saugumo ir laimes jausmas,kuris formuoja ju psichika,taciau aukles noreciau lietuviskai,tegu ir netaisyklingai, snekancios.Ir jokiu budu neleisiu dukros i anglu kalbos pamokas jau darzelyje,as ne snobe,o mano vaikas- ne masina,kad tenkintu nesveika tevu nora pasipuokuoti atzalos daugkalbyste.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shater: 28 rugpjūčio 2007 - 10:34