Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujo grupės

Gerb. Gydytoja,

Buciau labai Jums dekinga, jeigu pakonsultuotumet mane tokiu klausimu. Esu 23m. Ne karto negimdziusi. Esu 7 sav. nescia. Mano kraujo grupe yra 0 Rh(-), o mano vyro B Rh(+). Labai pergyvenu del to, jog mano pumpureliui nepradetu vystytis teigiamas rezusas. Gal galetumet patarti kokius tyrimus ir kada reiktu atlikti, nes siuo metu nesu Lietuvoje, o gaunama medicinine apziura nelabai kokybiska..... Sausio 9d. pridaviau slapimo tyrymus ir atsakymu laukiu iki siol, o kraujo tyrymo niekas nedare..... itariu, kad mano kraujo grupes mano seimos gydytojui ne motais....... labai nervuojuosi ir galvoju ar nebutu verta grizti i Lietuva.....Bukit maloni, jei atrasite laiko (o taipogi ir mielos mamytes) pasidalinkite savo patartimi ir patarkite kokius tyrymus butu verta daryti.... O gal visai neverta jaudintis?

Pagarbiai - Jurgita
Atsakyti
Ar gali turėti įtakos pastojimui,nėštumo vystymuisi kraujo grupės: mano I (Rh+), vyro IV (Rh-)?
Atsakyti

Pirmą kartą apsilankius pas ginekologą nėščiajai,imamas kraujas iš venos nustatyti kraujo grupę ir Rh. Rh antikūniai pradedami sekti nuo 16 nėštumo savaitės.Imamas iš venos mamytės kraujas.Jeigu iki 28 nėštumo savaitės jie nerandami,atliekama imunizacija:mamai suleidžiamas specialus vaistas,blokuojantis antikūnių gamybą.Jei antikūniai iki to laiko susidarę,nėščioji sekama Perinataliniame centre,kur sprendžiama pagal situaciją apie nėštumo užbaigimą.
Atsakyti

Moters Rh +,o vyro Rh- nelemia nėštumo nesivystymo.
Atsakyti
Noreciau, kad papasakotumete, kuo pavojinga jei mano rezus neigiamas, o vyro teigiamas. Zinau, kad tai blogai. Pirmas mano nestumas nustojo vystytis. Gydytoja nei paneige, nei patvirtino, kad taip ivyko del skirtingu rezusu.
Ar del to dabar man sunkiau pastot (po abrazijos man suleido gamaglobulino Gal ir neteisingai parasiau))?
Kokia tikimybe, kad sekanti nestuma prades rastis antikuniu? O gal nebera tokios tikimybes del suleisto gamaglobulino?
Ar ir kitas nestumas gali nesivystyti?
Kaip daznai galima bus gimdyti (girdejau, kad tokiu atveju tik kas penki metai, nes galimi apsigimimai)?
Ka dar galetumete svarbaus pamineti siuo klausimu?
Atsakyti

Jei Jūsų nėštumas buvo pirmas,jo žuvimo priežastys tikrai ne dėl Rh komplikacijų.
Rh antikūnius,t.y.naikinančias Rh teigiamo vaisiaus eritrocitus daleles,mamos organizmas pradeda gaminti tik tada,kai į jos kraują patenka Rh teigiami eritrocitai,kitaip sakant,vaisiaus kraujas.Tai gali įvykti po persileidimo,aborto,kraujavimo nėštumo metu,cezario pjūvio ar kt.
Nėščiosioms su Rh (-)tiriami antikūnai nuo 16 iki 28savaitės.Jų nesusidarius,daroma imunoprofilaktika,suleidžiamas anti-Rh gamaglobulinas.Jis taip pat leidžiamas mamai,jei naujagimis Rh teigiamas,po gimdymo laike 24-72val.Imunoprofilaktika būtina po aborto,persileidimo,negimdinio nėštumo.Tai užblokuoja antikūnių gamybą ateityje.Jei mamos organizme nėštumo metu pradeda gamintis antikūnai,ji tiriama ir konsultuojama Perinataliniame centre,kur sprendžiama apie gydymo taktiką ir nėštumo užbaigimo laiką.
Rh imunizacija pasireiškia vaisiaus arba naujagimio hemolizine liga.Jos simptomai-vaisiaus ar naujagimio mažakraujystė,kepenų padidėjimas,vandenė ar net žuvimas.Apsigimimų Rh konfliktas nesąlygoja.Nėštumų planavimas taip pat yra nesusijęs.Juk jei mamos organizmas yra sensibilizuotas,t.y.įjautrintas,visiškai nesvarbu,kada bus sekantis nėštumas,nes antikūniai vistiek gaminsis.
Jūsų atveju rekomenduočiau išsitirti galimas infekcijas.Be to pasistenkite prisiminti,ar pačioje nėštumo pradžioje nesirgote kokia peršalimo infekcija.Kad ir nekalta sloga.Tai irgi galėjo sąlygoti embriono žuvimą ankstyvoje stadijoje.
Atsakyti
shiandien buvau pas gydytoja, tai jis su savo akushere susigincijo ar man reikalingas globulinas ar ne. mano kraujo grupe Rh-. Vyro taip pat. Sako, kad dabar jau leidzia visoms neshcioms, kuriu Rh-. Ar tiesa? Man ryt 30 savaiciu
Atsakyti

Jei ir Jūsų,ir vaiko tėvo Rh-,tada imunoprofilaktikos nereikia.Tik vyro Rh- turi būti patvirtintas laboratorijoje.
Atsakyti
Sveiki,
esu nescia 19 savaiciu, mano kraujo grupe neigiama. Zinau, kad jei vyro kraujo grupe teigiama, gali buti, kad mano kudikis paveldes teigiama kraujo grupe is jo. Mano gydytoja kol kas neskuba tikrinti manes del antikuniu. Ji liepe pas ja ateiti tik 24 nestumo savaite. Ar nebutu geriau ta patikrinima atlikti anksciau, pvz. 20 savaite? Kiek kartu per visa nestumo laika tikrinama del antikuniu?
Aciu smile.gif
Atsakyti
Antikūniai tiriami nuo 16iki 28 savaitės .Jei iki tol neatsiranda,daroma imunoprofilaktika antirezusgamaglobulinu.Taigi,jums jau turėjo būti atliktas šis tyrimas.
Atsakyti
zadu gimdyti Anglijoje,bet siuo metu atostogauju Lietuvoje pas mama.Cia mane priziuri seimos gydytoja.Mano kraujo grupe Rh - ,vyro- Rh + .Esu informuota apie galimus antikunius ir t.t.Anglijoje gydytojai aiskino,jog globulinas yra suleidziamas po gimdymo,o cia gydytoja teigia,jog jie suleidzia globulino 32 nestumo savaite,jei atliktuose tyrymuose antikuniu nerasta.
Klausimas toks:tai kada is tikruju yra suleidziamas globulinas?Ka Jus patartumete sioje mano situacijoje,leistis globulina Lietuvoje ar ne?
Atsakyti
Lietuvoje anti-D imunoglobulinas leidžiamas 28-32 nėštumo savaitę, jei kraujo tyrime antikūnių nėra.
Jei gimsta Rh teigiamas naujagimis, per pirmasias 24-72 val.motinai vėl turi būti suleidžiamas anti-D imunoglobulinas.
Atsakyti