QUOTE(Rola @ 2008 11 07, 15:28)
Laba

,
o ar galima žindant valgyti natūralaus skonio ekologišką jogurtą, ar jis kaip karvės pieno produktas netinka? Ar negalima tik paprasto pieno?
o kodėl karvės pieno produktai netinka?

kaip tik reikia valgyt varškę, sūrį, jogurtą, kefyrą. pieną irgi, jei pilvelio vaikiukui nepučia.
aš be pieno produktų užsilenkčiau
beje, jogurtą galima pasidaryt ir namie.

proporcijos tokios:
Naminis jogurtas
2,3 litro pieno
50 ml jogurto (kitiems kartams galima savo pagaminto).
Pieną užvirinti. Atvėsinti iki 43-45 C temperatūros (kad įkišus mažąjį pirštelį eitų iki 10 suskaičiuoti). Išmaišyti jogurtą puodelyje šilto pieno ir supilkti viską atgal į puodą, kruopščiai išmaišyti. Uždengti, apvynioti storu audiniu ir palikti pastovėti 4 valandoms, tada atšaldyti šaldytuve.
rašo, kad naminį jogurtą galima vartoti 4-5 dienas, o truputį pasilikti kaip "raugą" kitam darymui ir kad jei jogurtas po kiek laiko "atšiptų", reikia vėl "raugui" naujo nusipirkti.