Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galvojate apie įvaikinimą? 2 dalis

ir man gal patartumete smile.gif
mano anytai 58m, turi ganetinai gera darba, mater. normaliai apsirupinusi, bet prabangos nera.siuo metu mes su vyru daugiausia laiko praleidziame ne lietuvoje. aisku ji musu l. pasiilgsta ir t.t. beja ji issituokusi, mano vyras- anytai vienintelis sunus.
ir stai kaledoms mes gryztame i lt, ji mums pasako, kad l. noretu pasiimti globai 6m. mergaite. dabar ji nori musu seimos pritarimo. yra pliusiu sioje situacijoje, bet man atrodo, kad jai jau velu... ka manote? gal kas turite panasios praktikos?
Atsakyti
Turiu tos praktikos 4u.gif ir viskas labai gerai,globoju 6 vaikus-turiu daug rūpestėlių,bet ir džiaugsmo,teigiamų emocijų tikrai daug.Man 53 metai.
Jeigu ji myli vaikus ir nori visą save atiduoti tiem vaikam-tik pritarkite,nes apart darbo ir rūpesčio gaus daug teigiamų emocijų,nebus kada galvoti apie save schmoll.gif ,jausis svarbi ir reikalinga.O jūs grįžę iš užsienio rasite mamą ramią ir laimingą.Ji bus ne viena-Šalia bus maža mergaitė-kuri ramins jos vienišą širdį......
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2007 01 29, 19:29)
Turiu tos praktikos 4u.gif ir viskas labai gerai,globoju 6 vaikus-turiu daug rūpestėlių,bet ir džiaugsmo,teigiamų emocijų tikrai daug.Man 53 metai.
Jeigu ji myli vaikus ir nori visą save atiduoti tiem vaikam-tik pritarkite,nes apart darbo ir rūpesčio gaus daug teigiamų emocijų,nebus kada galvoti apie save schmoll.gif ,jausis svarbi ir reikalinga.O jūs grįžę iš užsienio rasite mamą ramią ir laimingą.Ji bus ne viena-Šalia bus maža mergaitė-kuri ramins jos vienišą širdį......

drinks_cheers.gif Pritariu Ramutei53!Rupescio,darbo ir t.t. daug daug...Bet dziaugsmo daugiau,tikrai!Reiskia ji jau apsisprendusi?Tik jei jau 58 metai, gali nepraeiti kaip nuolatine globeja..O gal?Labai svarbu kokia jos sveikata,kaip cia geriau isireiskus-ar daug turi energijos jusu anyta?Labai sauniai sugalvojo jusu anyta! thumbup.gif Ir ne vienisa bus ,ir reikalinga bus kazkam! thumbup.gif Juk jus gyvenat savo gyvenima..
Atsakyti
ji nori, bet laukia musu pritarimo, tada visos abejones dingtu. jus sutinkate, kad sunku. ir mums butu faina, kad ji- nebutu vienisa thumbup.gif , bet yra ir kita puse- mergytei tik 6, ji rudeni eis i mokykla (visai salia namu), grys ir bus 1, nes anyta darbe. aisku jai zada padeti drauges, kurios irgi vienisos, bet... mano dukryte irgi jos visos zadejo pasaugoti esant reikalui, bet 1 issigando mergytes verkimo("jai sirdi draske"), kitai-irgi savos problemos... rezultatas toks, kad nebudavo kam palikti schmoll.gif
nepamirskime, kad vaikas gali sirgti- vargelio tada buna ir 1 nevisada issiverti. ramute jus ne 1, pas jus dar 6 vaikiukai, jie gali padeti. as bijau, kad anyta gelbejasi nuo vienatves, bet nesuvokia realybes- ne tik jai mergyte paduos vaistu, bet reikes ir paciai mergytei paduoti. rudeni anytai suslubavo sveikata, ji sako- prisidejo vienatve, bet anuke saugoti buvo sunku, nes "ji mazyte", bet ir kitai mergytei reikes daug dar pagelbeti.
gal as per daug galvoju g.gif
gal yra ir mano egoizmo- bijau, kad mums gali tekti ta mergyte veliau globoti, nors 100proc. isitikinusi, kad ja pamilciau.
Atsakyti
QUOTE(evrasa @ 2007 01 30, 16:21)
bet yra ir kita puse- mergytei tik 6, ji rudeni eis i mokykla (visai salia namu), grys ir bus 1, nes anyta darbe.

O tai negi ta mokykla prailgintos grupės neturi? g.gif Paprastai visos turi. Būnant prailgintoje grupėje galima ir visokių būrelių mokykloje lankyti, pvz., keramikos (dabar ypač populiaru, ir vaikams labai patinka). O jei susirgs - anyta paims biuletenį ir sėdės namuose kaip su savo nuosavu vaiku.
Atsakyti
neisizeiskit, bet pasisakysiu pries globa siuo atveju. Vien perskaicius "ne tokia vienisa bus" "vaistus paduos". ne ne ne ne ne. As tikrai bandyciau atkalbeti.
Atsakyti
QUOTE(buuuchepaula @ 2007 02 10, 09:55)
neisizeiskit, bet pasisakysiu pries globa siuo atveju.  Vien perskaicius "ne tokia vienisa bus" "vaistus paduos". ne ne ne ne ne. As tikrai bandyciau atkalbeti.

Sutinku, kad taip mąstant tikrai globoti nevertėti. Bet yra vienas "bet" - taip mąsto ne pati anyta, kuri norėtų mergaitę globoti, o jos artimieji
Atsakyti
QUOTE(Pippi @ 2007 02 10, 13:48)
Sutinku, kad taip mąstant tikrai globoti nevertėti. Bet yra vienas "bet" - taip mąsto ne pati anyta, kuri norėtų mergaitę globoti, o jos artimieji

gal kiek ne taip issireiskiau, bet tai- jos mintys. nors ir as suprantu, kad tai butu gerai. bet manau visu pirma- reikia galvoti apie vaika...
Atsakyti
kiek teko girdeti, tai dauguma dziaugiasi isivaikintais mazyliais ir labai juos myli, o ir konfliktu pasitaiko tiek pat kaip ir su savais vaikais
Atsakyti
QUOTE(evrasa @ 2007 02 15, 18:16)
gal kiek ne taip issireiskiau, bet tai- jos mintys. nors ir as suprantu, kad tai butu gerai. bet manau visu pirma- reikia galvoti apie vaika...

Sutinku, kad pirmiausia reikia apie vaiką galvoti. Ir kur tai mergaitei bus geriau augti - globos namuose, kur paauglystėje gali būti tvirkinama (o tai labai ir labai dažnas reiškinys), iš kur išeis be jokio supratimo kas tai yra šeima ir kaip toliau gyventi, ar su jūsų anyta, kur, kad ir vaistus jai padavinės (o tai gal ir ne taip jau blogai, išmoks rūpintis kitais mirksiukas.gif ), bet turės kažkokį žmogų, kuriam galės pasiguosti, kai bus sunku, prie kurio galės prisiglausti.
Atsakyti
QUOTE(evrasa @ 2007 01 29, 16:05)
ir man gal patartumete  smile.gif
mano anytai 58m, turi ganetinai gera darba, mater. normaliai apsirupinusi, bet prabangos nera.siuo metu mes su vyru daugiausia laiko praleidziame ne lietuvoje. aisku ji musu l. pasiilgsta ir t.t. beja ji issituokusi, mano vyras- anytai vienintelis sunus.
ir stai kaledoms mes gryztame i lt, ji mums pasako, kad l. noretu pasiimti globai 6m. mergaite. dabar ji nori musu seimos pritarimo. yra pliusiu sioje situacijoje, bet man atrodo, kad jai jau velu... ka manote? gal kas turite panasios praktikos?

Augti namie vaikui tikrai geriau nei vaikų namuose. Bet esu mačiusi, kokia vaiką ištinka nelaimė, kai sušlubavus sveikatai ar pasikeitus šeimyninėms aplinkybėms globėja jo atsisako... Tokia šeima gyveno mūsų name. Po tokio globėjos žingsnio ne tik tos paliktos mergytės, bet ir globėjos anūko elgesys ne į gera pasikeitė... Anūkas pradėjo nebepasitikėt savo šeima - gal ir jo atsisakys?
Taigi suprantu Evrasos abejones - manau, jei anytos žingsniui pritarsit, tai patys turit būt pasirengę tą mergytę užauginti, jei anytai kas nors nutiktų... Kitu atveju geriau anytai šuniuką nupirkti vienatvei gydyt, nes vaikas ne žaisliukas.
Atsakyti
QUOTE(Svarstykle @ 2007 02 16, 17:54)
Augti namie vaikui tikrai geriau nei vaikų namuose. Bet esu mačiusi, kokia vaiką ištinka nelaimė, kai sušlubavus sveikatai ar pasikeitus šeimyninėms aplinkybėms globėja jo atsisako... Tokia šeima gyveno mūsų name. Po tokio globėjos žingsnio ne tik tos paliktos mergytės, bet ir globėjos anūko elgesys ne į gera pasikeitė... Anūkas pradėjo nebepasitikėt savo šeima - gal ir jo atsisakys?
Taigi suprantu Evrasos abejones - manau, jei anytos žingsniui pritarsit, tai patys turit būt pasirengę tą mergytę užauginti, jei anytai kas nors nutiktų... Kitu atveju geriau anytai šuniuką nupirkti vienatvei gydyt, nes vaikas ne žaisliukas.

Tai jau tikrai,gal geriau susilaikyti ir kol kas nsipirkti suniuka,juk bus lauks ir nesijaus vienisa.Nes jei anuko negalejo priziureti,nes ji mazyte buvo,tai didesni vaikai----kuriem jau 6 metai,tures dar didesniu rupesciu,bedu.Neuzteks vien pavalgydinti ir i mokykla isleisti,juk reikes ir pamokas tikrinti ir tokio amziaus mergaite gyvenusi iki siol vaiku namuose tikrai tures daug psichologiniu problemu,kels daug rupesciu.Ar pajegi anyta bus jusu ja pasirupinti,juk metai jau,o ir sveikata slubuoja.Kaip bus su ta mergaite,kuria ji nebegales pasirupinti,beliks atiduoti atgal.O tai dar daugiau bedu sukels tai mergaitei.Na nebent jus busit pasiryze toliau globoti mergaite patys,jei atsitiktu tokia beda.
Atsakyti