Įkraunama...
Įkraunama...

Ko jums niekas nepasakė apie gimdymą

Įdomu būtų išgirsti atsiliepimus mamyčių, kurios gimdydamos ir jau pagimdžiusios patyrė įvairiausių "siurprizų", apie kuriuos nutylėjo gydytojai, akušerės, mamos, močiutės ir draugės.

Aš pvz., labai buvau nustebusi, kai po gimdymo seselės atėję tyrinėdavo paketų turinį, kiek smarkiai kraujuoju; kai masažuodavo skaudžiai pilvą, kad išsivalytų gimda geriau ir greičiau; kai neleido atsivežtais rūbeliais aprengti mažiaus pirmas dvi dienas (atseit, ligoninės vat jau sterilūs).
Atsakyti
didziausias siurprizas buvo, kad vaika reik augint tongue.gif
Atsakyti
"siurprizas" buvo, kai apsiš...au ant stalo blush2.gif
kažkodėl apie šitą dalyką niekas man neužsiminė... schmoll.gif g.gif

Atsakyti
Dar - niekas nesake, kad kai baigsis epiduro nuskausminantis poveikis, savijauta bus klaiki. Gydytojos praktiskai is anksto reikia paprasyti receptuko nuskausminanciam purskalui kokiam, kad jau kai prireiks (o prireiks greitai), nereiketu kenteti, kol gyd. horizonte pasirodys ir kol kas is artimuju gales i vaistine sulakstyt.


Oj, dar buvau "apshalus", kai issirasant is gimdymo namu, tokia baisi teta be ceremoniju paeme lialiu is manes ir neleido aprengti tuo, ka buvau susiruosusi. Kol be zado stovejau, sumuturiavo i kokona su valdishku nudremztu pledu ir bumbejo, kad siuolaikines mamos neturi zalio supratimo, kaip vaika reikia rengti ziema, kombinezonai shmonai ... Baigesi tuo, kad pasiemusi is jos ta kokona, visa isvyniojau, perrengiau tuo, kas buvo paruosta ir viskas buvo gerai smile.gif O kol ta teta ziurejo i mane be zado, as jai paaiskinau, kad to kokono, deja, autokeduteje neprisegsi, nat. avikailio miegmaisis ne ka maziau siltas ir pan. ...
Atsakyti
QUOTE(Alinella @ 2008 01 11, 08:41)
baisi teta be ceremoniju paeme lialiu is manes ir neleido aprengti tuo


tai kur čia tokią vbaisią tetą suradai? Kur gimdei? Nes RK patys rengėm tuo, ko norėjom.
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2008 01 11, 08:25)
tai kur čia tokią vbaisią tetą suradai? Kur gimdei? Nes RK patys rengėm tuo, ko norėjom.



Antakalnio klinikose.
Atsakyti
QUOTE(Alinella @ 2008 01 11, 10:53)
Antakalnio klinikose.

prieš 3 metus mūsų mažių irgi suruošė sesutė, bet tais daikteliais, kuriuos daviau aš. buvo labai maloni ir net parodė, kaip "senoviškai" vystydavo kūdikius. jokių pretenzijų jai neturėjau ir tik pasakiau "ačiū".
Atsakyti
As ir gimdziau antakalnio klinikoj,tai labai pakvypo komunizmu,buvau daug kuo apsalusi.Gimdziau pries 3.7metus,gal dabar pasikeite kazkiek.
Atsakyti
O aš tai nežinojau, kad po gimdymo gan smarkiai kraujuojama, nebuvau tam pasiruošusi blush2.gif Tik kasdienių mini įklotėlių nusipirkau, net ne higieninių paketų, tai buvau paplūdusi kraujais, išdirbusi visus atsivežtus naktinukus ir kai nebegalėjau susitvarkyti, tai iš beviltiškumo atsiguliau, apsiklojau ir gėdinausi, bijojau lipt iš lovos doh.gif
Gulėjau palatoje ne viena, bet nesugalvojau kitos mamytės paprašyti pasiskolinti vieną paketą, kol vyras ateis aplankyti doh.gif , o pas ją dar lankytojai ėjo..tai visai man riesta buvo cool.gif
Atsakyti
Manes visiskai niekas nenustebino, gerai apsisvietus buvau, zinojau kur gimdysiu, kaip viskas vyks, ko reikes tongue.gif
Atsakyti
Man buvo planiniai cz. Žinojau, kad bus į šlapimo pūslę įvedamas kateteris. Bet kad bus TAIP nemalonu - nežinojau.....
Atsakyti
Siaip dideliu siurprizu nebuvo, bet pastenejus ir man buvo siurprizas, kai likutis po klizmos pasirode ant paklodes, labai puoliau atsiprasinet ir jauciausi klaikiai.
Po pirmo gimdymo buvo labai keista, kai prause seseles is arbatinuko virintu vandeniu krutis pries maitinima, arba lovose ant basonu gulincias prausdavo kalio permanganato tirpalu.
Tai aisku buvo seniai dabar viskas kitaip cia pries 14 metu. blush2.gif
Atsakyti